Сьогодні в мультиварці пекла медівничок на дріжджах, але думаю, що і в звичайній духовці буде супер.
Медівник
1 скл. кефіру
20 г свіжих дріжджів
1 скл. меду
1 скл. цукру
1 ст. л. соди
100 г масла
3 яйця
3,5 скл. борошна
Кефір (в мене пішов утилізовуватись дещо несвіжий) трошки підігріти, щоб не холодний з холодильника, додати трішки цукру, трішки борошна і розвести в ньому дріжджі, нехай хв. 15-20 постоять, тоді кинути туди соди (кефіром вона погаситься). Масло (можна і маргарин і олію, хто що хоче) розтопити, додати до кефірної опари, мед також розтоплений мішаємо туди ж. Яйця збити з цукром (не сильно), додати до кефіру, підмішати борошно. Тісто має вийти як густа сметана. Можна дати йому ще кілька хвилин постояти.
При бажанні додаємо подрібнені горішки, родзинки, або журавлину. В мене старший горішки не любить, то я просто ними зверху посипала, цікаво, що після випічки зверху їх не було, вони залишились на тому рівні, як я його вилила. Сам медівничок підріс вгору у 2,5 рази, то трохи нижче середини в мене вийшов горіховий прошарок
В мультиварці я пекла 1годину і 20 хвлин, і ще 10 хв на підігріві. Пропікся класно, без закальцю, пухкенький і смачний. В духовці думаю треба хвилин 40-50 (перевіряти), десь при 180 градусах, потім ще дати постояти в вимкнутій.