Глобальні оголошення!

Ви вірите у вроки?

Модератори: Natalinda, ksana

Ви вірите у вроки?

Повідомлення Natalinda » 06 квітня 2010, 13:03

Я ні в які вроки не вірю, ніяких одежок на виворіт, шпильок, ниток і тому подібного ні собі, ні дитині не використовую, але надзвичайно часто чую про це. Особливо після кожного приїзду родичів "Сплюй йому з чола". Я кажу "добре,потім" бо пояснювати щось не маю сили і терпіння.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Вроки

Повідомлення мешканка » 07 квітня 2010, 14:12

Ось ще знайшла цитати зі Св. Письма, бо, свого часу, теж цікавилася, як до таких питань відноситься Церква : Тому будьмо вірні словам св. Івана: Улюблені, - не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з’явилося в світ (1 Ів. 4,1). Старий Завіт теж нас перестерігає: Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке (5 М. 18,10-12). Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними. Я – Господь, Бог ваш! (3 М. 19,31). А душа, що звертається до померлих духів та чарівників, щоб блудити за ними, - то Я зверну Своє лице проти тієї душі, - і винищу того з-посеред народу його (3 М. 20,6).
Джерело
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення krapk@ » 07 квітня 2010, 21:05

воно то все так. Не вірю і вірити не хочу. Але буває, що раптово дитина починає плакати, стає якась "не така". Ну не заперечуйте, буваєєєєє. І явно не болить нічого і не голодна і не холодна і ненененене. Що це??? Чому коли скажу 3 рази "3 врекло 3 відриче Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий" і помолюся та помажу дитину свяченою олійкою з зарваниці чи почаєва, то дитя на очах міняється????????????? Є люди з недобрим оком, є які можливо ненависно зимилуються, а воно потім і хниче. Але звичайно по бабках і екстрасенсах я не ходила і ходити не буду!!!! Вдома є всі засоби, навіть водичкою свяченю вмити, до купілі дати, маселко свячене, обкурити свяченою травою і т.д і т.п Думаєте це не можна робити???
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення mala-karta » 07 квітня 2010, 21:07

я ніколи не робила.
Та й в мене малий капризував завжди через щось, щоб просто так - не пригадую.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 07 квітня 2010, 23:00

Мені колись таке робили... і віск зливали, і вроки знімали і, справді, допомагало...але те, що допомагало, ще не означає, що воно було добре і від Бога... Екстрасенси теж людині "допомагають" і бабки яйця викачують і теж, "допомагає"... але питання як? Колись читала, що злі сили, якими це все діло робиться, таким чином діють, не щоб допомогти людині, щоб їй стало краще, а щоб своєю допомогою зміцнити віру людини в ритуал і, цим самим, спонукати людину до важких гріхів. (коли ще щось подібне станеться, то та людина знову звернеться до тої ж цілительки і щей іншим радити буде...) Ще знаю напевне, що коли людина знаходиться в Божій Благодаті (без важких гріхів, після сповіді та причастя) то нічого такого до людини не вчепиться. Щодо різного роду обрядів з посвяченими речами-то вже тут нехай о. Мартин скаже...Але я категорично проти поєднання посвячених речей з різного роду підозрілими діями чи ритуалами (це дуже часто вводить простодушних людей в оману..бо в кожного екстрасенса, чи бабки-знахарки є на видноті якісь образи, хрести, ікони, вервиці...) ілюдина думає, що то все від Бога, а насправді відбувається богохульство...
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mari » 07 квітня 2010, 23:25

Молитись з дитинкою, мазати їй лобик олією і кропити чи давати пити свячену водичку можна всім. А от все решта?
Колись давно говорила з однією людиною і вона розповідала, що ті всі ікони в тих зливальщиць і молитви- просто речі в хаті. І все. А також казала що то все так просто не проходить, а потім переходить на наступні покоління ще не зрозуміло як.... :scare: Бо вона мала з тим певний бізнес....Хоча не можемо заперечити, що є люди які мають певні дари допомоги людям. Але то зараз так все поєднано незрозуміло з ким. :scare:
Моєї медсестри тато хворіє онкологією. Де вже їй тільки не радили ходити- і всій родині воски зливати і всі речі з хати освятити і їхати там до когось, хто коп"єм священичим голкомасаж робить і якась монахиня у воді червяків з людини зганяє. ЛЮДИИИИИИИИИИИИИИ. Агов!!!!!!!!!!!!!!! Бійтеся БОГА!!! :scare:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Naya » 08 квітня 2010, 21:38

mari, а чого боятися Бога?
Він що страшний? Чи злий?
Ну от не розумію я таких закликів - бійтеся Бога.....
Бога треба любити, йому треба довіряти, але аж ніяк не боятися....
І ше..що ми раби Божі......
не згідна я з тим..ми діти його..
ми ж молимося "отче наш", то хіба ж діти, то раби..... :?: :?: :?:
сорі...я трохи від теми відійшла, але вся душа моя противиться такому....
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення mari » 09 квітня 2010, 10:30

Бійтесь- це мається на увазі не робити дурниць.Бог є добрим, але він також і є справедливим. І коли людина знаючи , що не можна робити- іде і робить, не боячись Бога, тоді як... Хто буде гладити по голівці?

Це легко асоціювати із батьком і дитиною у сім"Ї. Наприклад дитина готується зробити щось погане, хоч ї батько її часто закликав не робити цього. Як вона зробить- хіба батько буде її любити менше? Ні, не буде? Але хіба вона то знає напевне, вона лише надіється на це.І коли дитина це робить, як часто вона думає про любов в той момент до батька... вона думає про страх...вона боїться втратити цю любов і розуміння і т.і. Звісно страх є нашою первинним інстинктом, і якщо вміти керуватись тільки любов"ю-то є вища стадія духовного і психол.розвитку. І якщо б усі завжди думали тільки про любов до Бога і його любов до нас- не було б ні війн, ні розлучень ні інших проблем. Тому не треба боятись слова боятись, бо у цьому слові є більш глибинний зміст.
Щодо дітей і рабів.Це слово також символічне. Ми ніколи не зможемо похлопати Бога по плечі... Але тут в трактуванні треба звернутись до людей з богословською освітою. Бо боюсь що моє пояснення буде знов лише моєю власною думкою, яка в таких церковних нюансах, є не завжди потрібна...
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Sawwku » 25 травня 2011, 10:04

от в мене дитина дуже чутлива до злого погляду. може навіть і не злого, буває достатньо когось щоб похвалив. дитина плаче, вередує. взагалі не зрозуміло що з нею робиться. я теж не вірила в то все "пльовання". аж одного разу мала через то все не могла заснути, корчилася так ніби в неї живіт болить. дала ліки - не допомогло. а потім якось інтуїтивно (бо не збиралася того робити) взяла і "зіссала з чола". дитина в моиенті, за секунду заснула.
щось воно є. і я не впевнена, що то вигадка шарлатанів. на жаль, не завжди можна однією молитвою допомогти :(
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення Marta » 25 травня 2011, 10:37

Sawwku написав:а жаль, не завжди можна однією молитвою допомогти

Молитвою і вірою можна.
Я теж колись постійно "злизувала з чола", зпльовувала, знімала вроки на хлібі, т.д. Помагало. Дякували навіть.
Але я всередині відчуваю, що це є погано, що це не від Бога, якось так. Більше сказала, що, як би не хотілося, не буду цього робити.
Так, якщо є світ невидимий, якщо є енергія, то ця енергія може на нас впливати, є магія, є якісь екстрасенси, те, се, але не факт- що це від Бога....
Але от в мене з"явилося таке питання-
дивіться, в часи Ісуса Христа, коли робилися дива і зцілялися люди від хвороб, т.д, теж багато хто не повірив, що це від Бога, що це Син Божий... Він наділяв також людей, своїх учнів можливостями зціляти, виганяти бісів...Були пророки...
От зараз стільки тих екстрасенсів, стільки людей говорять, що мають Дар від Бога, і навіть священники і монахи займаються екзерцизмом, є так само провидці, пророки, т.д.
Як розрізнити, де від Бога, а де ні?
Чи вважати, що взагалі нема людей, які мають це від Бога, бо тільки сам Бог може творити дива? Але ж він може і через людей...
Просто коли читаєш Новий Завіт, коли творились дива, багато хто не увірував, і це було гріхом.
Якби в наш час прийшов Хтось, хто творить такі дива, що б ми зробили?...Напевне, теж думали, що то від диявола...
Як правильно ставитись до цього?...
Поки що керуюсь своїми внутрішніми відчуттями, "Битву екстрасенсів" не дивлюсь, бо то показуха, то не може бути "чисте", а от якби взнала, що хтось з народження має Дар зціляти, наприклад, я не знаю, як би я до цього віднеслась....
І якщо хтось помічає за собою такий Дар, як відноситись йому самому? Відкидати це, як нечисте, чи навпаки, розвивати, як дар?
Marta Офлайн

Далі

Повернутись до Шухлядка з балачками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей