Глобальні оголошення!

Як правильно вибрати генератор для МТЗ перед покупкою?

Організація гуртових замовлень

Модератор: ksana

Як правильно вибрати генератор для МТЗ перед покупкою?

Повідомлення Yaiti » Сьогодні, 14:19

Хочу замінити старий генератор на МТЗ-82, бо рідний вже не витягує, світло тьмяне і акумулятор постійно недозаряджений. Але зайшов у каталог і розгубився: пропонують варіанти від 700 Вт до 1400 Вт, різні виробники, ціни відрізняються в рази. На що конкретно дивитись, щоб не взяти мотлох? Чи обов'язково брати найпотужніший, чи це зайве навантаження на ремінь? У мене стоїть додаткова пічка і пару фар на кабіні.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Як правильно вибрати генератор для МТЗ перед покупкою?

Повідомлення Миледи » Сьогодні, 14:19

Якщо є додаткове обладнання, то про 700 Вт забудь, це мінімум для "голого" трактора. Тобі треба дивитись моделі від 1000 Вт або краще 1150 Вт, щоб був запас по струму. Головне при виборі - зверни увагу на охолодження і матеріал обмотки. У дешевих варіантах часто пхають алюміній замість міді, він гріється моментально. Також глянь на шків, він має бути сталевим, а не з сиромятини, інакше ремінь його зжере за сезон.
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Yaiti » Сьогодні, 14:19

Зрозумів, значить буду шукати кіловатник. А що скажеш про безщіткові моделі? Бачу, зараз їх активно рекламують як "вічні", але чи реально вони надійніші в пилюці? Мій старий був із щітками, то я замучився їх міняти кожні пів року, постійно зависали. І ще питання по проводці: якщо я поставлю потужніший генератор, чи не погорить стара проводка? Там дроти на вигляд ще рідні, але ізоляція місцями вже дубова. Чи треба кидати нову лінію напряму до акумулятора?
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Подякували: 0 раз.

Повідомлення Миледи » Сьогодні, 14:21

Безщіткові для трактора в полі - це ідеальний варіант, бо там немає чому іскрити і зношуватись від пилу, плюс вони менше гріються. Щодо проводки, то це критичний момент. Якщо ставиш потужніший агрегат, стару "косичку" краще не навантажувати, бо там переріз розрахований на мінімум.
Обов'язково кинь новий мідний провід перерізом хоча б 6-10 квадратів напряму від силового виходу генератора до плюса стартера або акумулятора, і не забудь про запобіжник. Також раджу глянути на продукцію JFD, у них є дуже достойні безщіткові варіанти в закритому корпусі. Якщо надумаєш купити генератор мтз https://jfd.ua/generatori саме їхнього виробництва, то зверни увагу на модель 1400 Вт - вона має подвійний запас міцності і стає на штатне місце без переробок кронштейна.
Головне, після установки перевір натяг ременя і зачисти масу на двигуні, бо без хорошого контакту навіть найкращий генератор довго не проживе.
Зображення
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повернутись до Спільні покупки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей