Глобальні оголошення!

Фото в склі стоїть уже 5 років - колір трохи змінився, норм?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Фото в склі стоїть уже 5 років - колір трохи змінився, норм?

Повідомлення Yaiti » 13 жовтня 2025, 19:38

Фото в склі стоїть уже п’ятий рік, і я помітив, що кольори стали трохи тьмяніші, ніби “припалені”. Стоїть на відкритому місці, сонце буває зранку і ввечері. Не знаю, це нормально за стільки часу чи вже починає вигорати? Чи треба міняти вставку, поки ще не помітніше?
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Фото в склі стоїть уже 5 років - колір трохи змінився, н

Повідомлення Миледи » 13 жовтня 2025, 19:38

У мене схожа ситуація - через кілька років зображення стало трохи сіруватим. Майстер казав, що легке вицвітання після п’яти років може бути, особливо якщо звичайний УФ-друк без додаткового шару захисту. Спробуйте спершу обережно помити, бо часто це просто пил або кам’яний наліт, який “з’їдає” контраст.
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Yaiti » 13 жовтня 2025, 19:38

Я так і зроблю, бо знизу є якісь розводи, можливо, це просто наліт. Але якщо колір не повернеться, то, виходить, фарба вигоріла. Пам’ятник ставили майстри, але вже не пам’ятаю, яка там технологія. Може, звичайний друк без ламінування. Якщо звертатись по гарантії, як зрозуміти, чи це заводський дефект, чи просто природне старіння?
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Подякували: 0 раз.

Повідомлення Миледи » 13 жовтня 2025, 19:39

Якщо фото робили якісно, воно мало б тримати колір років 20 і більше. У мене стоїть фото в склі https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/store/category/foto-v-skli-na-pamiatnyk.html вже шостий рік, і вигляд майже не змінився, але я щороку мию його м’якою ганчіркою з водою й нейтральним засобом.
Якщо після миття відтінок не повертається, це може бути вигорання або жовтіння шару між склом і зображенням. Подивіться уважно на краї - якщо там видно “туман” чи бульбашки, то могла піти волога. У такому разі краще звернутись до майстерні: п’ять років - ще не термін, вони часто дають гарантію до 25 років.
Якщо гарантії вже нема, можна відновити друк - зараз роблять ламіноване скло з УФ-захистом, воно набагато стійкіше. Але перед тим обов’язково перевірте, чи проблема не в нальоті, бо багато хто дарма панікує - після чистки колір повертається як новий.
Зображення
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 145 гостей