Глобальні оголошення!

Годування немовля "за режимом"

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Годування немовля "за режимом"

Повідомлення гра з вогнем » 10 лютого 2011, 18:37

Дівчатка, насправді я далека від обговорення переваг годування за режимом у класичному розумінні, але маю запитання щодо цього підходу, тому створила тему.
Отож, вчора я дізналася таку річ: "встановлений режим у годуванні малюка сприяє уникненню кольок. ми годували за вимогою, мали жахливі проблеми з животоком. перейшли на режим - проблеми зхникли".
Мене цікавить чи хтось знайомий з подібним і як саме режим сприяє уникненню кольок у немовляти (який механізм дії)?

Також, якщо ви знаєте інші особливості годування за режимом, переваги цього підходу, мабуть ця тема саме та, де цим можна ділитися :)

Я особисто годувала за вимогою, вважаю, що годування за вимогою оптимальніше для немовляти, з часом немовля сам встановить режим.
Стосовно свого запитання, я вважаю, що перехід на режим співпав у часі з фізіологічним дозріванням і тому кольки припинилися. Але можливо у режимі є ще якісь невідомі мені особливості, хотіла б про них дізнатися? Якщо можна з обгрунтуванням, а не "моя лікарка сказала" :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Годування немовля "за режимом"

Повідомлення Nymydora » 10 лютого 2011, 21:43

Ми годувалися (і ще намагаємося) за режимом - раз на три години. Бувало, що режим порушувався, коли, наприклад, треба було терміново заспокоїтися, а нічого не помагало, або коли десь ішли і не хотіли в чужому місці їсти, або коли просипали годину годування і т.д. Основна причина - дати їжі перетравитися (якраз 3 години). Зараз ми також їмо 1 раз в три години (перше годування каша, друге - овочеве, далі печені яблука або сир, решта - молочні). Правда, поміж тим п'ємо або гриземо яблука чи пилок.
Особисто я почала годувати за режимом ще відразу в пологовому, бо не знала, як правильно, а прочитала про режим і дослухалася до порад лікарів. І не жалію. Звичайно, і палку не перегинаю - якщо видно, що дитина голодна чи навпаки, то годую або відпускаю гратися.
Я вважаю, що режим - це досить добрий варіант:
по-1) їжа встигає перетравлюватися, не засмічується шлунок
по-2) дитина звикає до розкладу дня, в неї до певної години прокидається голод, виділяєтсья шлунковий сік
по-3) дитину легше організувати до їжі
по-4) легше мамі - можна спланувати собі день, заздалегідь зварити чи запекти.
Правда, останнім часом малий навчився шукати цицю і вміє попросити позапланову цицю :D Дивлюся по ньому і по часі. Якщо бачу, що він не голодний, то просто забавляю і тулю до себе, обнімаю, цьомаю. Якщо підходить час годування або він не наївся перед тим (погано поїв чи з'їв щось, що швидко перетравилося), то даю груди.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Вілена » 11 лютого 2011, 13:49

Ми мучилися кольками від народження, і неврології були і ще деякі каки, от гарний лікар й наголосив годувати через 3 години. Але, дуже ми поплямкати любимо, це ще в пологовому дитячі медсестри помітили (бо вона .навіть коли її сумішшю догодовували, поверталася до грудей сестричок :D ) І імо по годині-півтори. А тільки спробуй протримати довше після першого прохання поїсти-не заспокоїш нічим. От і не послухались. Шкода, звичайно, бо це зручно. Але кольки в 3 місяці самі перейшли і решта позникало.:)
Вілена Офлайн

Повідомлення mala-karta » 12 лютого 2011, 02:57

Коли Ромка був малим і наїдався ще ГМ (і в той же час, коли був голодним, ще не міг почекати, поки щось зготується), то мені це було дуже зручно. Я знала, що якщо часом не встигну щось зготувати - то завжди є виручалочка :hhh: І знала, що можна з малим йти куди завгодно, і на скільки завгодно, і коли завгодно. Тобто, треба вийти за півгодини - погодувала і вийшли.
Зараз він може і почекати, поки їжа зготується.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Nymydora » 12 лютого 2011, 10:58

мала-карта, то в тебе протсо ідеальна дитина ))))

не знаю, як там про 15 хв. Я читала, що молоко перетравлюється 3-4 години.

А то, що чим діти доросліші, тим у них постійніший режим - воно так. ДУмаю, Гра з вогнем мала на увазі режим для новонароджених.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення мешканка » 12 лютого 2011, 11:09

Гарно Немидорка написала. Якщо для діток, які їдять повністю дорослу їжу то режим-це запорука здоров"я. В нас десь виходить 4 рази повноцінна їжа і між основними прийомами їжі - легенький перекус.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 12 лютого 2011, 11:11

ну в нас точно так само. Хоча ГВ було без всяких графіків.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 12 лютого 2011, 16:13

а про моє питанячко забули :gore:
про швидкість травлення грудного молока. існують дані, що цей процес триває +/- 20 хв, на відміну від сумішей чи нашої дорослої їжі. тому що грудне молоко найприродніше харчування для дитини і оптимальне для шлунку, де ще не "дозріли" всі ферменти та функції.

а тема власне про годування по годинам або за режимом малюків до року, коли особливо скурпульозно вираховують ті режимні години. може я не дуже вдало назвала. тоді прошу переназвати.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 12 лютого 2011, 16:21

гра з вогнем написав:вчора я дізналася таку річ: "встановлений режим у годуванні малюка сприяє уникненню кольок. ми годували за вимогою, мали жахливі проблеми з животоком. перейшли на режим - проблеми зхникли".
Мене цікавить чи хтось знайомий з подібним і як саме режим сприяє уникненню кольок у немовляти (який механізм дії)?

в мене варіант хіба би для нас.
Як я писала вище, Ромка хтів, щоб його носили вертикально - бо так було цікавіше. Але був ще дуже малий, встомлювався, я брала горизонталдьно - давала груди, трохи їв, потім знов згадував за вертикальне і починав плакати.
Можна вважати це кольками .

І дійсно то в нас завершилося в 3 місяці (почалося десь коло 2, коли почала ночити вертикально - бо раніше боялася - і я все дивувалася, чого у всіх ці крики завершуються до 2-3 місяців, а в нас в 2 тільки почалися).
Завершилося тоді, коли почала вдень багато носити вертикально.

Може не всі кольки - то кольки?
І так ніхто не знає толком, що то таке :head:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 12 лютого 2011, 16:53

та от і я так вважаю, що якщо досі невідомом від чого кольки, то як можна стверджувати, що режим і т.п. їх лікує?
питалася в людини, можливо це співпадіння. а вона каже ні, мали кольки поки добрі люди не розказали про режим. перевели на режим - кольки зникли. пропускали режимні години (2 рази) - дитина мучалася кольками.

у нас певно були самі кольчасті кольки у світі :crazy: до 5 чи 6 місяців. нічого не допомагало, правда я тоді про помічну силу режиму не знала. та навіть якби знала, на танці з бубном для вимтримання тих режимів у мене сил не було.
хоча дитина досить швидко (певно ще до місяця) встановила свій режим у 2 години. ті 2 години у нас були аж до введення прикорму.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей