Радмила » 16 вересня 2016, 00:06
Звичайно, це не виправдовує тих хто забирає в будь-кого життя. Як і ті, хто мав причетність до руху опору, і теж робив свій вибір , і часом він був у тому ,щоб забрати чиєсь життя. Кожний має вибір завжди.
Щодо того погано було за союзу, чи добре. То це взагалі окрема тема. В будь-якій країні, є добре. є погане, при бажані, можна знайти і те, і те, залежно , що шукати.
Ну, якщо для Вас світовий досвід, то прикривання цитатами, то я ж не заставляю читати. Як на мене , то прочитати цікаву книгу, людини з світовим ім'ям, це розширити свій світогляд.
А загибель євреїв - це як раз психологія, психогія мас. І ця загибель мала теж під собою багато підстав, починаючи від того, чому було сформовано нациський рух, що цьому сприяло, що відбувається коли люди вбачають в собі елітну націю. Щодо іншого. То людина, яка пережила концтабір, навіть там робила свій вибір, який їй допоміг вижити. І в книзі, він описує, як він там виживав. І що допомогло йому зберегти стійкість духу в таких тяжких умовах, і ще і допомогати іншим.
Міцне коріння , я пов'язую в першу чергу не з одягом, а із знанням історії свого роду, із підтриманям цінностей, які перейшли з покоління, в покоління.
Якщо говорити про мій рід, то моя прабабця,яка народилась ще до революції, ніяких вишиванок не носила. Носила звичайні сорочки, і звичайний одяг її часу. Зате вона чудово вишивала. І в мене досі є вишиті її руками подушки, і її руками скатертина, та простирадло.
Тим не меньше, вона говорила , співала українською мовою, була звичайною українкою, яка так само як всі пережила всі тяжкі події почтаку 20-того століття. Я не вбачаю з якого то дива , я маю вбиратись в одяг, який в моєму роду ніхто не носив? Може для когось він символізує щось. Для мене нічого особливого в ньому не має.
Я бережу і ціную ті подушки вишиті нею, ту скатертину і простирадло, ті фото, які залишились.

Щастя є