Глобальні оголошення!



Аутизм

Модератор: TaniaPicaSSo

Аутизм

Повідомлення Радмила » 31 березня 2014, 09:24

2 квітня міжнародний день розповсюдження інформації про аутизм.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 31 березня 2014, 09:33

Аутизм - це комплексний розлад, що включає в себе проблеми з соціальною взаємодією, засвоєнням мови, стереотипною поведінкою та цілим рядом проблем в емоційних, когнітивних, рухових та сенсорних властивостях, а також відставання їх у розвитку. Не в кожної дитини з РДА всі ці проблеми є виражені в однаковій мірі. Але вони можуть проявлятись по різному і зустрічатись в різних поєднаннях.

Основні прояви раннього дитячого аутизму.

Прояви РДА можуть бути помічені в дитини у віці на першому році життя:
- в неї пізно виникає «комплекс пожвавлення», тобто не реагує на присутність дорослого, як це зазвичай роблять інші немовлята;
- вона не фіксує погляд на обличчях, звертаючи більшу увагу на предмети;
- можлива негативна реакція на позу під час годування;
- моторний розвиток також відрізняється своєрідністю;
- дитина на руках у матері може бути млявою, або занадто напруженою;
- формування навичок ходіння затримується. Нерідко спостерігаються порушення ходи: ходіння на пальцях, розмахування руками, підстрибування.

Згідно міжнародної класифікації психічних розладів МКБ10 та DSM-4 вказані критерії, які лежать в основі діагностики, і виділені чотири основних ознаки:
- якісні порушення соціальної поведінки;
- якісні комунікаційні порушення;
- специфічні інтереси та стереотипна поведінка;
- наростання симптоматики до трьохрічного віку.

Крім цього в МКБ-10 виділений цілий ряд проблем, зокрема страхи, фобії, порушення сну і звичок харчування, агресія, та само агресія.
При спостереженні за поведінкою дітей, що страждають аутизмом, у відповідності до приведених класифікацій, яскраво проявляються 3 поведінкові особливості:
1) Різко виражена відчуженість від зовнішнього світу - інкапсуляція;
2) Зацикленість на звичному розпорядку життя (страх перед змінами).
3) Специфічні порушення мови.
Відношення до оточуючих людей, подій предметів відрізняються від норми. . Фактично відсутні ознаки нормального контакту дитини з батьками, особливо з матір’ю, зокрема не має посмішки у відповідь, зорового контакту, дитина не відрізняє батьків від інших людей, відсутні попередні жести (наприклад, дитина не протягує руки, щоб її високо підняли). І навпаки, дитина дуже активно вступає в контакт з неживим предметами. Коли діти стають старшими, виявляється небажання приймати участь у колективній грі і нездатність встановлювати дружні відносини з іншими дітьми, а також нездатність співпереживати іншим людям. Діти з аутизмом, не вміють звертатись з проханням про допомогу, не вміють виражати в адекватній формі реакцію на подразник, чи біль.
Бажання дотримуватись звичного порядку, обумовлено тривогою, і проявляється в розвитку у дітей стану страху и паніки, якщо в їх звичному оточенні щось змінюється. Це часто виявляється також у стереотипних рухах. У бажанні йти одним маршрутом. Споживати лиш однотипну їжу.
Щодо порушення мови, варто згадати про сповільнений мовний розвиток, а також про ехолалії. Діти, що страждають на атизм, часто говорять про себе в третій особі, і лише пізніше вчаться казати на себе «Я». Майже у всіх дітей спостерігається мовні і рухові стереотипії. В них пізніше чим в інших дітей з’являються запитання, при чому вони стреотипічно задають одні і ті ж запитання, відповіді на які вже отримали. Багато дітей аутистів, що навчились говорити, не можуть використовувати мову в комунікативних цілях, а роблять це лише механічно. У багатьох дітей з аутизмом є порушення інтонації, голос монотонний.
Зокрема у дітей з аутизмом відсутні:
- розуміння того, що потрібно дати відповідь на запитання;
- здатність брати участь у бесіді;
- здатність помічати та відповідати невербальні сигнали співрозмовника;
- розуміння, яку тему розмови можна використовувати в залежності від співрозмовника;
- здатність підтримувати розмову.

Також важливо зауважити проблеми в ігровій діяльності:
1.Відсутність здатності використовувати уяву в грі.
2. Тенденція вибирати дрібні чи неістотні аспекти предметів, замість цілісного розуміння;
3. Деякі діти з аутизмом мають обмежену кількість дій, які вони можуть імітувати, вони роблять ці дії постійно, не здатні до внесення змін у них по пропозиції інших людей.

У багатьох дітей з аутизмом є багато супутніх проблем, зокрема :
1) порушення у тонкій та грубій моториці;
2) порушення координації та низький м’язевий тонус;
3) дефіцит глибинного сприйняття;
4) сенсорні порушення:
- гіпер- або та гіпосенсативність до дотику;
- низька тактильна перцепція і розрізняння об’єктів на дотик;
- вестибулярна дисфункція;
- пропріорецептивна дисфункці, що виявляється в пошуку сенсорних стимулів, складності з впорядкуванням рухів;
- гіпер- або гіпосенсативність до звуків;
- гіпер- або гіпосенсативність до орального сигналу;
- гіпер- або гіпосенсативність до запахів;
- гіпер- або гіпосенсативність до візуального сигналу, що проявляється в недостатній реакції, складності з розпізнаванням чи сприйняттям; [5]
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 01 квітня 2014, 10:11

На даний час причини виникнення аутизму до кінця невстановлені.
В останні роки досліджувались такі фактори, що можуть бути причинами атизму:
1. Спадковість;
2. Пошкодження і порушення функцій головного мозку;
3. Біохімічні відхилення;

Достовірно встановлено, що причини аутизму лежать у будові та функціонуванні мозку. Зокрема у порушенні функцій та взаємодії певних структур мозку, що відповідають за інтеграцію та синтез інформації, а також зон мозку, які відповідають за організацію поведінки загалом і соціальної зокрема. Є припущення, що існують також генетичні причини , які разом з фактором органічного ураження центральної нервової системи створюють передумови для аутизму.
Щодо фактору органічного ураження ЦНС, то лише у 10% випадків причиною розладу спектру аутизму в дитини є діагностований медичний розлад, який власне і супроводжується ураженням головного мозку .
Щодо ролі генетичного фактору, то з усіх психіатричних розладів при аутизмі роль цих факторів є найбільшою. Дослідження родичів дітей затизмом, виявило, що попри те, що їм в переважній більшості випадків не можна встановити діагнозу аутизм, у них часто спостерігаються мікросимптоми аутизму: гіпосоціальність, сором’язливість, комунікативні труднощі, соціальна дивакуватість, гіперсенсативність. Так само у близьких родичів частіше, ніж загалом у популяції , трапляються й інші розлади психічного розвитку.
Щодо будови та функціонування мозку, то проводилась велика кількість досліджень з метою виявлення можливих структурних і функціональних аномалій мозку, що характерні для аутизму, зокрема проводились дослідження мозку аутичних людей після їх смерті. На даний час не виявлена специфічна мозкова локалізація патології, що притаманна лише аутизму.
Найбільш неоднозначні дані біохімічних досліджень. При дослідженні різних обмінних процесів знайденні якісні порушення, що стосуються ряду гормонів і речовин, що берут участь в проведенні нервового збудження.
Не знайшли наукового підтвердження гіпотези щодо причин аутизму в порушенні обміні речовин. Зокрема біомедицинська теорія, яка пов’язує прояви РДА з порушенням переварювання глютена і казеїна. Згідно цієї теорії шлунково-кишковий тракт не до кінця розчеплює ці протеїни, і результатм є гліадоморфин і казоморфин, які стають опіатом для організму і людина з діагнозом аутизм знаходиться під дією цих опіатів, що утруднює спілкування з нею. У дітей з аутизмом часто спостерігаються кишкові розлади, але наукових доказів, щодо того, що саме вони є причиною аутизму на даний час не має.

Щодо того чи є щеплення причиною аутизму. На Київській конференції присвяченій дані проблемі, головний дитячий психіатр міста Києва зауважила, що оскільки на даний час причиною аутизму найбільш ймовірно є генетичні модифікації, то щеплення можуть виступати каталізуючим фактором в даному випадку. Іншими словами. Дитина має генетичну схильність до порушення роботи мозку, так як всі ми маємо генетичну схильність до тієї чи іншої хвороби (наприклад діабету, онкології, проблем з опорним апаратом, тощо) і залежно від того який несприятливий фактор вплинув на дитину, а це може бути і внутрішньоутробно, так і після народження у віці немовляти, то в дитини буде відповідний діагноз - це може бути як і аутизм, так і гіпреативність з синдромом дефіциту уваги, або розумова відсталість чи затримка психічного розвитку.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 01 квітня 2014, 15:27

Фільми про людей з розладами спектру аутизмом

Адам (2009)
Без ума от любви (2005)
Бен Икс (2007)
Карточный домик (1993)
Куб (1997)
Мальчик, который умел летать (1986)
Меня зовут Кхан (2010)
Меркурий в опасности (1998)
Снежный пирог (2006)
Теория большого взрыва (сериал) (с 2007)
Тэмпл Грандин (фильм) (2010)
Человек дождя (1988)
Чёрный шар (2008)

Джерело
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 02 квітня 2014, 09:36

Стаття на 20 хвилин. Наші мами про аутяток.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення mari » 03 квітня 2014, 15:13

стаття про аутизм
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Аутизм

Повідомлення nadusha » 02 серпня 2014, 15:03

Може комусь пригодиться стаття
На Тернопільщині 20-річна унікальна дівчинка за лічені хвилини робить те, чого медики добиваються роками
Незвичайна історія диво-дівчинки Кароліни Демчук, яку «вигнали» з почаївського ПТУ, не може не захоплювати.

20-річна Кароліна Демчук – унікальна дівчинка. За лічені хвилини вона здатна зробити те, чого медики добиваються роками. Вона без слів розуміє дітей-аутистів, стверджує її мама – пані Тетяна. А за день, проведений з нею, малята, які до цього видавали лише окремі звуки, починають складати їх у слова.

Підозрювали глухоту

Тетяна Демчук із Почаєва народження своєї донечки чекала з нетерпінням. Завжди знала, що Каролінка у неї особлива. Навіть ім’я дівчинці дали не звичне, а подвійне - Яніна-Кароліна. Утім рідні навіть не здогадувалася, що згодом винятковість дівчинки підтвердять медики, пише "Номер один".

- Ще змалечку Кароліна була не така, як усі. Вона ніколи не потребувала батьківської уваги, завжди гралася на самоті, не контактувала з іншими дітьми. Дівчинка любила сидіти в куточку, розкладати іграшки, - ділиться спогадами пані Тетяна. – Я подумала, що Каролінка росте акуратисткою та дуже педантичною. Кожного дня вона витягала з серванта стаканчики та витирала їх.

Спершу це тішило маму, але з кожним днем дівчинка все більше віддалялася. Тоді жінка зрозуміла: їй потрібна допомога. Пані Тетяна одразу кинулася до медиків, але ефективної діагностики на той час годі було шукати. Лікарі дійшли висновку, що у дівчинки проблеми зі слухом і на основі цього поставили діагноз «глухота». Тоді Каролінці було всього три рочки. Дівчинка навчалася в обласному садочку для глухих дітей, де й вивчила мову жестів.

Вся стаття тут
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 03 серпня 2014, 19:20

Знаю ці дівчинку особисто. Гарна , світла дитина. Та не все так, як пише в статті і говорить мама. Чудеса, бувають, коли над тим чудом працють надхненно.
Взагалі діти аутисти - це власне феномен нашого часо. Часто вони володіють різноманітними надздібностями.
| +
10-й канал телевидения показал вчера репортаж об аутистах, служащих в израильской военной разведке. Там есть специальное подразделение, в котором служат юноши и девушки, страдающие разными нарушениями аутического спектра. Инициатива его создания принадлежит нынешнему директору Службы внешней разведки Израиля «Моссад» Тамиру Пардо.

Аутисты занимаются в основном анализом карт и аэрофотоснимков, появляющихся на экранах компьютеров. В силу особенностей мышления они обращают внимание на мельчайшие подробности, учет которых при подготовке военных операций на местности позволяет не допустить возможных потерь личного состава. Таким образом аутисты-разведчики спасают жизни солдат.

Важно также, что в процессе службы ЦАХАЛ помогает военнослужащим-аутистам приобретать навыки, помогающие им в обычной жизни.

Аутист способен обрабатывать визуальную и текстовую информацию в несколько раз быстрее, чем человек, не страдающий заболеваниями аутического спектра. Эта их особенность оказалась незаменимой в хайтеке. Мы писали в свое время об этом. В датской компании Specialisterne, специализирующейся на технологическом консультировании, 75 процентов работников — аутисты и люди, у которых диагностирован синдром Аспергера, также относящийся к аутическому спектру. От обычных работников они отличаются невероятным вниманием к деталям, сверхчеловеческой сосредоточенностью, способностью быстро обрабатывать огромные массивы информации. Эти умения особенно полезны для тестировщиков программ. Качество работы аутистов, занимающихся этой работой, в несколько раз выше, чем качество работы обычных людей. Аутисты могут проверить техническую документацию на 4000 страниц в 10 раз быстрее обычных людей и не пропустить ни одной ошибки.
http://news.israelinfo.co.il/health/50256
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Аутизм

Повідомлення lyudmilka » 05 серпня 2014, 10:02

Радмила написав:Фільми про людей з розладами спектру аутизмом

"Я, Сэм" - теж чудовий фільм на цю тему.
"Немає ніяких ключів до щастя. Двері завжди відчинені." Мати Тереза
lyudmilka Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 109
З нами з: 15 травня 2013, 21:18
Звідки: тернопіль
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 83 раз.
Діти: Anna Adel

Re: Аутизм

Повідомлення Радмила » 28 вересня 2014, 21:11

5-річна художниця-аутист створює шедеври.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Далі

Повернутись до "Особливі" дітки



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей