Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення TaniaPicaSSo » 25 квітня 2013, 16:17

Були на огляді в поліклініці. Нашої дільничої не було, то направили нас до іншої. І та інша вичитала нас за те, що в наші 6 міс і тиждень досі нічого не їли (варений гарбуз останні три дні не рахується). Сказала, що вже давно мали пити сочки, їсти яблука і супи. І наказала пошвидше то все надолужувати, а то, мовляв, відстали від програми :crazy:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dribchuk » 26 квітня 2013, 08:46

TaniaPicaSSo дайте собі спокій, вони всі так кажуть. Моя казала в 5 міс мясо давати.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення destinyschild » 13 травня 2013, 13:01

Ми теж все досить повільно вводили і я не шкодую. Хоча наш лікар постійно казала давати і те і се. Правда був гемоглобін низький у 9 місяців, а як почали щодня їсти м"яско і жовток ввели то він таки трохи підріс.
destinyschild Офлайн

Повідомлення svetla » 13 травня 2013, 16:24

TaniaPicaSSo, пошвидше ніяк не вийде. Якщо врахувати,що на кожен новий продукт по 3-4 дні.
Ті лікарі наші :impossible: Я малого почала прикормлювати біля семи місяців і нічого. До 9-ти ніяк не хотів їсти, так по 1-2 ч.л. міг з'їдати,а в 9місяці прорвало. Почав відкривати ротик, гарно їсти. Ми в свої 10 місяців ще не починали м'ясо, їмо овочі, кашки,жовток яєчний і сир маминого приготування.
Я вважаю,що з цим спішити не варто,нехай шлунок поступово по-трошки привикає до перетравлення іншої їжі.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення natalun » 13 травня 2013, 16:45

Я почала вводити перший прикорм по стандарту в 6міс. почали з картопляного пюре ,цвітної капусти і броколі,моркви.В селі нам вирощували все своє.Спочатку дитина плювала і на відріз відмовлялась їсти свою нову їжу,я аж почала хвилюватись як далі буде але згодом звикла.Олію додавала оливкову першого віджиму ,кукурудзяну і не рафіновану соняшникову.Другий злакові каші в 7 міс. кукурудзяну ,гречану і рідко рисову(нас скріплювало),пшоняну,вівсяну і ячневу.Згодом почала варити супчики із всіма цими кашами мала добре їла.Чогось зараз коли бачить кушу так тікає аж залазить під ліжко і кричить "кашу НІ" На вечір і вранці давали Хіповські молочні каші.Сир і йогурт в 8 міс,сама готувала ніжний сирочок і кефірчик,їла поганенько.М"яско з 8міс, яблуко з 5,5 міс.
Вважаю раніше немає смислу бо травна система ще морфо-функціонально не зріла і не виділяються ферменти щоб тобре травилась і засвоювалась їжа.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 60 раз.
Діти: дівчинка Ліночка

Повідомлення TYulia » 13 травня 2013, 18:01

і в нас прикорм не за горами, от сушу собі цим голову, знайомлюся з тими всіма схемами введення нової їжі. думаю починати з овочів. І от, дівчатка, хочу вас запитати, а ви починали з 0,5-1 чайної ложки вводити, наприклад, картоплю, на другий день 2 ч. ложки, на 3ій - 4 і т.д, чи одразу більше давали? Бо от бачу мамусі досвідчені, то вже тими грамами взагалі не заморочуються і все ок в них. І ще одне питання, а соки якось паралельно вводяться чи як?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 травня 2013, 18:09

Грамами і мілілітрами я не заморочуюсь. І давала зразу більше одної чайної ложки, якщо подобається. Даю доти, доки малеча хоче. Починає фиркати, більше не даю. Тільки так я визначаю дозу.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення taranjka » 13 травня 2013, 18:24

TYulia а навіщо вам соки зараз вводити? :confused:
як я знаю, вони досить важкі для травної сис :confused: теми.
Дарця сік десь після двох пробувала, Амалія ще не знає що то :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TYulia » 13 травня 2013, 22:33

taranjka написав:а навіщо вам соки зараз вводити?

може я трохи не правильно висловилась. я мала на увазi фруктові пюре

TaniaPicaSSo написав:Даю доти, доки малеча хоче.

і скільки ваше маля в перші дні зїдало? у вас свіжа память, тому і питаю :wink: Скільки днів ви давали на один продукт? і чи вже одне (чи може більше) годування повністю замінено "дорослою" їжею?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 травня 2013, 23:31

TYulia Я даю три дні на новий продукт. Перші дні мала з"їдала 3-4 чайних ложки, зараз не набагато більше. 10 то максимум (і то не дуже повних), а так то може 5-7 в середньому. Годування аж ніяк не замінено прикормом. Ну я тим не переймаюся, гадаю, що це цілком нормально. Може би вона й більше з"їдала, але через пару ложок вона починає гратися з їжею, відбирає в мене ложку, плюється їжею, пхає пальці в рот, а потім ту їжу розмазує по собі. Одним словом, як тільки бачу, що починається гра, годування закінчено.
Я наразі не маю на меті нагодувати дитину прикормом. Це ми так лише ознайомлюємось з іншою їжею крім грудного молока і здобуваємо нові навички.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість