Tajga написав:тут така справа, в темі кагбе Перлинка рулить, за нею мало хто встигає.
да уж я одна відписувалась від вас трьох і ви не встигали :^D
Tajga написав:тут така справа, в темі кагбе Перлинка рулить, за нею мало хто встигає.
За поняття "бібліїстика" я тебе спитала тільки тому, що Біблія це і є канонічні книги. :-Х А в твоєму питанні до мешканки ці два означення одного і того ж протиставляються.
Перлинка написав:тайга я розумію що ти всіма силами прагнеш підкреслити мою необізнаність та безграмотність в богословських питанняхкуди ж мені самоучці до тебе освіченого теолога
Перлинка написав:в тому випадку я зрозуміла що мова йдеться про канонічні новозавітні апокрифи католицької церкви,які не входять до Святого Письма
Апокри?фи (грец. ????????? — таємний, прихований) — релігійно-легендарні твори, які не визнавались церквою канонічними й заборонялися, виникли на рубежі нашої ери в елліністичному давньоєврейському і давньосирійському середовищі, а також на християнському Сході. Твори про персонажів і події Священної історії, [b]що не ввійшли до офіційних іудейських і християнських церковних канонів.[/b]
Библейский канон — совокупность книг Библии, признаваемых церковью боговдохновенными. Книги, входящие в библейский канон составляют в христианстве Священное Писание и служат первоисточниками и нормами веры. Различают канон книг Ветхого («Ветхозаветный К.») и Нового («Новозаветный К.») Завета.
ти пишеш що лиш завдяки католикм ми маємо його таким як маємо,а як же православні не в рахунок?вони ж до Вашої Вселенської та Єдиновірної також не входять?
Перлинка написав:Shalimar
мене взагалі дивує сам факт ,властивість християнина ображатись,особливо тих хто вважає себе добрими християнами
ображений християнин не може бути добрим ,бо він апріорі злий на того хто його якоби образив %)
Tajga написав:Shalimar, тут така справа, в темі кагбе Перлинка рулить, за нею мало хто встигає. А твій постя читала, добре написано, я тільки одного на зрозуміла, що в тебе там за цитата з апокрифа "євангеліє від фоми" і як Перлинка не помітила і не прокоментувала, адже такої книги в Біблії немає.
Перлинка написав:а навіщо потрібні нові закони?Якщо є нові заповіді в Новому Заповіті ,хіба цього недостатньо?
І чи можна відміняти попередні,якщо вони були прийняті як безпомилкові?
Перлинка написав:Шалімар вибач ,ти ж тільки що писала що ображатись погано![]()
я не можу коментувати того що написано в євангелії від Фоми,бо я її не читала і читати не хочу
Перлинка написав:не согласен,я вже свою думку на ці теми писала,для мене важливіше те що написано
Повернутись до Духовне спілкування
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей