Дуже сумні речі зараз буду писати,їх сьогодні мені знайома оповіла і це чиста правда. Вона забула тут свій логін але просила щоб я вам розповіла обов"язково, не для того щоб налякати, а щоб морально можливо й підготуватись до такого.Я якраз нещодавно у неї в гостях побувала , бо по мобільному багато не поговориш. Отож сьогодні її дитині майже 1 місяць, але родила вона її в 8 місяців через проблеми з тиском кесарським з 2 кг, а сьогодні їй майже 2800 і якраз десь на днях вона й думала що її родить. На протязі вагітності добре себе почувала, лекції школи слухала, книги читала, аффірмації говорила, налаштовувалась на грудне сильно і відважно, на чудове материнство, на все добре і ось піднявся тиск, декілька днів його не змогли знизити і вирішили кесарити, бо хто знає що б було далі.
ОТОЖ далі був роддом, слінг з татом, важкі прикладання тому що дитина була слабка і мало смоктала, вага знижувалась. Відстоювати грудне було важко- бо всі показували на неї пальцями що дурна, бо дитина втрачає і не набирає а вона грається з грудним, стала потрохи догодовувати, втрачати віру в себе. Але це було ще чудово. Так як дитина більше 2 кг не набрала-
Далі було відділення недоношених в обласній лікарні. Цікаво чи хтось з вас там бував???
Отож -це тюрма строгого режиму в повному змісті цього слова. Весь одяг пердивились зразу, половину зразу заставили віддати чоловіку. Все щодо оядгу і втому числі зубна паста, щітка все є в пакетах в 1 кладовці. Тобто якщо тобі треба іти мити зуби чи міняти труси- ідеш туди і береш.В палаті все лише для дитини і все. Каже мала фен- сказали віддати, кажуть:нащо тобі тут мити голову??тебе ж ніхто не баче. Всю їду пердивляються теж, що не можна-віддають. Режим- строгий, 40 хвилин годування -решту- зцідження 2 години. Як за цей час не зцідила, скільки лікар дитині приписав мл, то навіть не пастеризують, кажуть коктейлі з суміші і грудного не роблять, тому дають зразу суміш. Під час зцідження- на голові маєш мати хустину. Нормально не спілкуються і нічого не пояснюють взагалі- постійно кричать і принижують всі:постійно обзивають тупими, дурними мамами-весь медперсонал. Медсестри нашугані завідуючою, яка їх дуже хвалить, хоч не має за що. якщо мама вже не має грудного молока- то дитину лишають а мама мусить йти додому, і дітей по показах( а там на жаль є багато серйозно хворих дітей) сумішшю годують і не особливо дбають, на руки не беруть і вночі не дуже там й підходять. Моя знайома була свідком як вночі,як вона тихенько щоб ніхто не бачив що годує( бо то строго з грудей годувати там заборонено, бо дитина ослабне, тільки з пляшечки з соскою часів совдепії) чула як медсестри хвалені кричать що їм надоїло вже до тих червяків в кювезах підходити( це слово до дітей стосується!!!!!!!!!!!!). Мами там як повні зомбі , пригнічені і хворобою і вагою і роздумами як буде далі і принижені своїм материнством і "дурним грудним"і не особливо конфліктують- змісту їм сваритись там не має, бо вони повністю залежні від медпрацівників. Словом- УЖАС!!!!!!!!!! Вона ледве витримала там 10 днів і бігом прибігла додому, казала якби знала що так там є, а так як в неї дитина крім низької ваги більше проблем не мала- ніколи б не йшла і нікого б не слухала.
Отака то наука, може комусь згодиться. А головне- що не змінюється там нічого і все в руках тримається"серйозних", то певно треба морально готуватись що й таке можливо. НЕ ДАЙ БОГ!