Глобальні оголошення!

Грудне годування і відділення недоношених

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Грудне годування і відділення недоношених

Повідомлення Таня Я. » 13 січня 2012, 01:52

Дуже сумні речі зараз буду писати,їх сьогодні мені знайома оповіла і це чиста правда. Вона забула тут свій логін але просила щоб я вам розповіла обов"язково, не для того щоб налякати, а щоб морально можливо й підготуватись до такого.Я якраз нещодавно у неї в гостях побувала , бо по мобільному багато не поговориш. Отож сьогодні її дитині майже 1 місяць, але родила вона її в 8 місяців через проблеми з тиском кесарським з 2 кг, а сьогодні їй майже 2800 і якраз десь на днях вона й думала що її родить. На протязі вагітності добре себе почувала, лекції школи слухала, книги читала, аффірмації говорила, налаштовувалась на грудне сильно і відважно, на чудове материнство, на все добре і ось піднявся тиск, декілька днів його не змогли знизити і вирішили кесарити, бо хто знає що б було далі.
ОТОЖ далі був роддом, слінг з татом, важкі прикладання тому що дитина була слабка і мало смоктала, вага знижувалась. Відстоювати грудне було важко- бо всі показували на неї пальцями що дурна, бо дитина втрачає і не набирає а вона грається з грудним, стала потрохи догодовувати, втрачати віру в себе. Але це було ще чудово. Так як дитина більше 2 кг не набрала-
Далі було відділення недоношених в обласній лікарні. Цікаво чи хтось з вас там бував???
Отож -це тюрма строгого режиму в повному змісті цього слова. Весь одяг пердивились зразу, половину зразу заставили віддати чоловіку. Все щодо оядгу і втому числі зубна паста, щітка все є в пакетах в 1 кладовці. Тобто якщо тобі треба іти мити зуби чи міняти труси- ідеш туди і береш.В палаті все лише для дитини і все. Каже мала фен- сказали віддати, кажуть:нащо тобі тут мити голову??тебе ж ніхто не баче. Всю їду пердивляються теж, що не можна-віддають. Режим- строгий, 40 хвилин годування -решту- зцідження 2 години. Як за цей час не зцідила, скільки лікар дитині приписав мл, то навіть не пастеризують, кажуть коктейлі з суміші і грудного не роблять, тому дають зразу суміш. Під час зцідження- на голові маєш мати хустину. Нормально не спілкуються і нічого не пояснюють взагалі- постійно кричать і принижують всі:постійно обзивають тупими, дурними мамами-весь медперсонал. Медсестри нашугані завідуючою, яка їх дуже хвалить, хоч не має за що. якщо мама вже не має грудного молока- то дитину лишають а мама мусить йти додому, і дітей по показах( а там на жаль є багато серйозно хворих дітей) сумішшю годують і не особливо дбають, на руки не беруть і вночі не дуже там й підходять. Моя знайома була свідком як вночі,як вона тихенько щоб ніхто не бачив що годує( бо то строго з грудей годувати там заборонено, бо дитина ослабне, тільки з пляшечки з соскою часів совдепії) чула як медсестри хвалені кричать що їм надоїло вже до тих червяків в кювезах підходити( це слово до дітей стосується!!!!!!!!!!!!). Мами там як повні зомбі , пригнічені і хворобою і вагою і роздумами як буде далі і принижені своїм материнством і "дурним грудним"і не особливо конфліктують- змісту їм сваритись там не має, бо вони повністю залежні від медпрацівників. Словом- УЖАС!!!!!!!!!! Вона ледве витримала там 10 днів і бігом прибігла додому, казала якби знала що так там є, а так як в неї дитина крім низької ваги більше проблем не мала- ніколи б не йшла і нікого б не слухала.
Отака то наука, може комусь згодиться. А головне- що не змінюється там нічого і все в руках тримається"серйозних", то певно треба морально готуватись що й таке можливо. НЕ ДАЙ БОГ!
Таня Я. Офлайн

Re: Грудне годування і відділення недоношених

Повідомлення fajno » 13 січня 2012, 02:38

Це неймовірно. Страшно. І стріляти таких хочеться. Ну чого в нас так???
Як Мала в реанімацію попала з температурою в луцьку, то мої кілька крапель молозива змішували з сумішшю, і підбадьорували шо не страшно що так мало - аби м було, і серед ночі пускали...
Словом, то тільки в Т. таке? Може якось жалітися кудись, петиції писати.?.. Не знаю
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення ksenja » 13 січня 2012, 09:27

Жах!Ми теж з найменшою донечкою в 1міс лежали в лікарні(правда в Херсоні) через недобір ваги(важили 2600).Але там навпаки пропагували ГВ.Я вже і завідуючу просила,щоб дати суміш,а вона казалa,що це завжди встигнеться.То я трохи зціджувала і годувала зи шприца,трохи так прикладала,але після 10 днів перебування в лікарні ми набрали майже 400гр.Так,умови там теж були не дуже-всі меблі старі,ще й тараканів повно,але зате персонал на чолі з завiдуючою дуже хороший.І я дуже вдячна їм за те,що допомогли мені тоді і вселили надію,що все буде добре.
ksenja Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 236 раз.
Подякували: 276 раз.
Діти: три донечки

Повідомлення happymami » 13 січня 2012, 10:42

я в шоці
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення svetla » 13 січня 2012, 10:55

:scare:
Зате по лікарні висять плакати з пропагандою ГВ :istereka:
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Ira » 13 січня 2012, 11:01

Жах, що там бідні жінки з дітками терплять!!!! Я народилась теж недоношеною (1 кг 650гр), то я лежала в лікарні сама, мама зціджувалась, і вони з татом по черзі зранку і ввечері возили мені грудне молочко :)
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення happymami » 13 січня 2012, 11:10

а це дійсно правда? Ніхто з форумчанок не лежав у тому відділенні??? Звучить дуже вже якось жахливо. Аж шось вірити в таке не хочеться :?
В когось би розпитати, чи то так, і чому то так, якшо то правда :scare:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення krapk@ » 13 січня 2012, 12:52

То ж дійсно треба щукати ще мам, які там відлежали, і піднімати шум, хоча б в пресі. Це ж не концтабір. Але так 30 років тому серед них зустрічалися ще люди. Щойно з мамою говорила, то каже що не знає як то всьо пережила і досі живе. Мені аж себе шкода стало-я там саменька, без мами пролежала 2,5 місяці. Родилася 1.200, мамі зразу сказали, що вам лише 20, ви ще народите здорову дитину, а ця дуже слабка та навіть якщо виживе, то буде неповноцінна або дурна. Аж вже через місяць, мама каже сиділа і ридала в коридорі аж запухла, і одна медсестра, взяла її за руку повела там де я лежала і каже, чого ревеш-дивися от та дитина не виживе, от та буде дуже погано вчитися, а твоя нормальна дитина, в неї розумні очки. Все буде добре. А через 5 років моїй мамі знову випробування-народилася сестра моя і знову недоношена, правда з більшою вагою -2 кг і 8місячна, ну я приїхала з татом їх провіддати, і та медсестра, що мою маму тоді підбадьорвуала, вийшла, обійняла мене, каже я твоя друга мама-безліч безсонних ночей над тобою провела. Так вона і сестру мою виходила. Але потім через пару років померла, здається серце. Мабуть якщо ті всі людські біди брати до серця, довго не протягнеш.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення taranjka » 13 січня 2012, 13:25

це на замковій?
страшно. але віриться, мені зобома дєцками коли я була в пологовому добрі медсестри пропонували догодувати сумішшю, шоб я не мучилась з тим ГВ. це при тому шо всі стіни заклеяні плакатами з пропагандою гв, і ніяких проблем з вагою не було...
доречі в знайомих в жовтні народилася двійня в США. недоношені, недобір ваги. кесарське. одне, те шо більше скорше з мамою виписали, а меншого ше кілька тижнів тримали в лікарні, йому тато возив молоко яке мама сціджувала, також сумішами догодовували. та й досі догодовують, тож з пляшечки...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 13 січня 2012, 13:44

taranjka написав:це на замковій?

Таня Я. написав:Далі було відділення недоношених в обласній лікарні.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей