Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 01:22

Перлинка написав:Дівчата,ну давайте не говорити дурниці,а якби було популярно годувати до 10,15,чи 25?Бачу різниці нема,бо аргументів нема крім того що то дуже добре та корисно.
Жінці природою закладено народжувати,і якщо вже заговорили про давнину ,природість,то раніше народжували по 10-15 дітей,і що всіх годували грудьми до 5 років?Гадаю ,що максимум до 2.

Перлинка, в давнину (коли не було магазинів з бананами) на крайній півночі було прийнято годувати дітей до 10 років і більше. Тому що в основному їх раціон складався з оленини і грибів. І дворічній (а також, три, чотири, п'яти - річній) дитиі було важко вижити на такому раціоні
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 01:26

Дівчата, от серойзно, єдине, що мене утримує від годування до 4 чи скільки там малий захоче років - це суспільна думка.
І все.

Чому годування до 4 це брєд? Чи до 5?

Добре, якщо дитина САМА відмовиться в 2. Чи в 3.
А якщо ні? І всіх все влаштовує.
Чому треба відлучати?

Бо це якась залежність?

Дівчата, скільки з нас і досі живе з батьками? Це ж теж залежність?
А скільки пішли вчитися саме туди, куди хотіли батьки?
А дали дитині соску, бо мама настоювала?

Але психологічна залежність, неврози, брєд і т.д - це тільки якщо ГВ 4 роки і більше :head:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 10 січня 2011, 01:32

не, Іра, не тільки ГВ в 4 і 5, а й пустушка в 4 і 5- це залежність, на мою думку.
Це ненормально для мене.
Хочеться бачити, як дитина дорослішає, стає самостійна, а потреба в ГВ чи пустушці до такого часу- це признак того, що дитина не вміє заспокоюватись іншим чином, чи має вже залежність, чи страх, чи ще щось...
Це недобре для самої дитини, я так думаю.
Ми ж не на Півночі. Яка для нас потреба так довго?
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 01:33

Чому в 4 (5, 8, 25) років прийти до мами ввечері потриматись за ручку - це нормально і умілітельно, а ГВ в 4 - це залежність від мами?

Природа задумала груди для годування дитини, але погодувати на людях дитину навіть місячну - це соромно. Я не говорю, що сісти посеред площі, вивалити все що є і демонстративно годувати.

Тому що в нас груди асціюються далеко не з годуванням дитини в першу чергу? Чи чого?

Ну реально не розумію, чим погане ГВ в 4 роки.
З тих ГВ, що мені відомі (а вони максимум до 4.5 тривали) - це було раз в кілька днів дитина підійшла до мами саме посмоктати груди.
Це не розривання майки 3 річною дитиною на людях, це не ганяння мами з голими цицьками за чотирирічною дитиною.
Це просто частина відносин мами і дитини.
Що в цьому не так?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 01:36

Marta написав:не, Іра, не тільки ГВ в 4 і 5, а й пустушка в 4 і 5- це залежність, на мою думку.
Це ненормально для мене.
Хочеться бачити, як дитина дорослішає, стає самостійна, а потреба в ГВ чи пустушці до такого часу- це признак того, що дитина не вміє заспокоюватись іншим чином, чи має вже залежність, чи страх, чи ще щось...
Це недобре для самої дитини, я так думаю.

Ну нехай сталося в житті дитини щось таке, що дало таку залежність. Чи навіть не сталося, а дитина от така.
Не обов'язково якась мамина, просто їй заспокоїтися і скинути лишній стрес - треба груди.
Хіба краще дитина в 4 роки з соскою? Чи дитина, яка в 5 перед сном обов'язково має випити кефірчик з пляшечки?
Чи краще дитину пічкати ліками?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 10 січня 2011, 01:51

mala-karta написав:Чому в 4 (5, 8, 25) років прийти до мами ввечері потриматись за ручку - це нормально і умілітельно, а ГВ в 4 - це залежність від мами?

Тому що в нас груди асціюються далеко не з годуванням дитини в першу чергу? Чи чого?

Так, бо вони таки не лише для годування створені.... ;-)

І я також перекручу : А чому б не потриматись за ручку, чому груди?
Треба вчити дитину іншим виявам любові.
Я Фрейда не читала, але мені здається, це може понести за собою в окремих випадках якісь психологічні проблеми в сексуальному плані, в плані стосунків з протилежною статтю.
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 01:58

ну, якщо дитині нав'язувати, що це встидно, негарно і т.д. - то саме швидше і понесе якісь проблеми. А якщо ні, то чому мають бути якісь проблеми?

Кгм, а я все життя думала, що груди - то для годування дітей.
Все інше - то вже придумано суспільством в якому ми живем (ну чогось в африці за голими жінками табунами ніхто не ганяє, а мусульманки взагалі тільки очі і показують).
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 10 січня 2011, 02:16

mala-karta написав:ну, якщо дитині нав'язувати, що це встидно, негарно і т.д. - то саме швидше і понесе якісь проблеми. А якщо ні, то чому мають бути якісь проблеми?

Кгм, а я все життя думала, що груди - то для годування дітей.
Все інше - то вже придумано суспільством в якому ми живем (ну чогось в африці за голими жінками табунами ніхто не ганяє, а мусульманки взагалі тільки очі і показують).

Ні, я не кажу, що нав"язувати, що це встидно, чи негарно.

Ну як би то пояснити?
Я думаю, що це все на підсвідомому рівні.
Груди таки не тільки для годування. Це інтимна частина тіла.
І ми не знаємо, яке сексуальне життя в Африці, і свічку мусульманкам також ніхто не тримав. Ти впевнена, що вони це роблять в паранджі?... :zybu:
Це так само, як для мене неприродньо митися разом голими з своїми підрісшими дітьми. Особливо протилежної статі.
В 5 років (повір) починається вже інтерес до протилежної статі, можливо навіть якісь фантазії....
Тому для мене це якось.....неприродньо.
Я не говорю, що не потрібно дітей виховувати сексуально, чи встидатися свого тіла, проте наявно не показувати, а тим більше не давати цицьку в такому віці!...
Marta Офлайн

Повідомлення Tajga » 10 січня 2011, 02:20

Вочевидь, деяких просто лякають цифри :) Бо, дійсно, правильно організоване ГВ не напрягає маму (зуби/метеозалежність і т.п. опустити).
mala-karta написав:З тих ГВ, що мені відомі (а вони максимум до 4.5 тривали) - це було раз в кілька днів дитина підійшла до мами саме посмоктати груди.

Звучить розумно і нічого кримінально в цьому не бачу, імхо. Бачу розвиток сценарію: одного дня мама подумає, а коли останній раз моя дитина до грудей прикладалася? І не згадає, бо ні вона, ні дитинка того не помітили... Ідеальне завершення ГВ, мрія просто. Кожній бажаю! В розмінні "як" а не "допоки". :zybu:
Аргументи тих, хто "проти" фанатизму Гв до... (потрібне вставити), швидше описують ситуації нездорові, які повинні бути виключенням а не правилом довгогодування. Інша справа, що не всі мамці мають з кого брати приклад довгогодування (як і годування грудьми взагалі), тож звичайно наражаються на небезпеку впасти в "годувальний" фанатизм і в погоні за ГВ не помітити проблем у дитини чи в стосунках з дитиною. Тож побоювання "противників" теж зрозумілі.

Свого хлопчика я годувала до самих родів і трохи після (йому було 1 і 10 місяців). Він відлучився досить спокійно, але ще майже рік тримав мене за руку, коли засинав, це було обов*язково! Я на жаль, не змогла "потягнути" двох. :( З малою може й вийде до чотирьох. Хоча хочемо ще діток і доця зовсім інша по характеру, ніж малий. Тож не буду загадувати. Просто не обмежую фантазію ;-)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 02:28

Ну власне в 5 років і починається інтерес протилежною статтю. Це ж всі знають? Хіба ні? (ігри в дохтора, гггг)
Ну але це це ж не від сексуального чогось там? А тому що своє вже роздивлене і хочеться ще там щось подивитися?

За мусульманок я мала на увазі, що там будь-яка частина тіла буде вже дуже інтимною.

Ну, я знаю, що люди з своїми і 5, і 10 річними дітьми ходять на нудистські пляжі і нікому від того погано не стає...

І груди це ж для годування, це ж в нас з них зробили супер секс-символ.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість