Глобальні оголошення!

Ще раз про Г.В. Висновки, спостереження, ситуації...

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Я в шоці!!! Ще раз про Г.В.

Повідомлення гра з вогнем » 07 серпня 2010, 14:56

Natalinda, уу не маю, я вже все позабувала. можете в ЛЛЛ пошукати, там багато цікавих матеріалів, головне, що всі вони базуються одночасно й на досвіді годуючих мама і на вивірених наукових розвідках.
http://www.llli.org/russian/NB/toddler.html- це про годування після року

а ще в лялечці багато є.

може дівчатка ше підкажуть ту статтю з антропологічним поясненням доцільності годування, бо я дійсно не памятаю :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 07 серпня 2010, 16:00

хех, дівчата. занело мене сьогодні почитати як сумішами годують.
шкода й мам, й діток.
зелені каки, рвота - практично в усіх :( нє, я розумію, що виростуть дітки, все забудеться, будуть здоровенькі бігати. і мами коло них може не такі змучені і взагалі закальонні (бо в мене раз фонтаном зригнув, то я весь нет перелопатила, поки не впевнилася, що ніц страшного. а там обичне дєло :( )
але як добре, що я того не знаю!

п.с. говорю про ситуацію, коли суміші були обрані бо пропало молоко або просто так, бо годувати не хотілося. тобто мед показів до годування сумішшю не було.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 07 серпня 2010, 16:04

а во тримайте - реальна історія відмови від грудей. тільки чур не обговорювати. показую тут, бо викладена історія на загал, але обговорювати не треба, добре?
Як дитина "відмовилася від грудного годування" і про "мало молока"
Моя дитина з самого народження була на змішаному годуванні.У мене молока було багато,дитина наїдалась з однієї груді а другу я зціджувала.Але так було не завжди.Мабуть моє молоко було не дуже ситним для кнопочки і вона часто просила їсти.От тоді я ввела суміш Хіпп Пре 1 1-раз вдень,для того,щоб молоко встигло прибути,бо дитина виїдала за день все.
Потім одного дня ми ніде не змогли знайти Хіпп,оббігали всі магазини.Прийшлось купити Нан 1 Преміум.Спочатку дуже підозрілою вона мені здавалась і не смачною на смак але дитині вона була до вподоби.І чим старшою дитина робилась тим більше їсти хотіла.А молоко у мене залишалось у тій самій кількості що і при народженні.Його почало не вистачати,для нагодуваня дитини.Дитина вже наїдалась з 2-х грудей,однієї було мало.І так день за днем я все більше докормлювала сумішшю і одночасно плакала,що молока не вистачає дитині.
А що поробиш молоко було довго а в мене місячні відновились і дитина спробувавши смак молока перестала його їсти.Я зціджувала довго,щоб потім хоч через бутилочку нагодувати,а дитина випльовувала і плакала.От тоді я перейшла на штучне вигодовування.
Дитина їла грудне молоко до 3.5 місяців і не день більше.
У мене груди боліли,бо молоко прибувало а я немогла дитину ним покормити.Ну і як Ви мене назвете у такій ситуації?Я хотіла якнайкраще і планувала годувати якнайдовше а получилось навпаки.
Лікар рекомендувала давати дитині Детолакт бо їй Нан не дуже подобається,таке якби вона його їла.Я дитині купляла дорогу суміш і на мою думку чудову.Дитина швидко почала розвиватись і бути енергійною.І жодного разу не захворіла (тьху-тьху).У 3 місяці так піднімала голову щоб сісти а я її посадила аж у 6 місяців,бо дівчинка.
Я вважаю,що тут однозначно є заслуга хорошої сумішші.
Але кожна мама вправі вирішувати сама,чим і як годувати свого малюка.У мене така виникла ситуація у когось інша і тут немає нічиєї вини.Таке життя.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 07 серпня 2010, 16:15

я не обговорюю, я просто поставлю смайл
:dash:

як не мона - гра, свисти, я витру.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 07 серпня 2010, 23:59

Natalinda написав:
Marta написав:Народ, от чесно, а ви вважаєте, що ГВ до 3-4 років це норма?

Марта, так і твою думку знати хочеться.

.

Так,в принципі, я так само тої думки, що поки мамі і дитині добре. І я так само за самовідлучення. Щоб все пройшло без найменших травм як для мами, так і для дитини. І я ГВ-шниця ще та..)))) Але для мене верхній рубіж це 2,5-ну максимум 3 роки. Але то вже дійсно максимум для мене. Все далі для мене попахує фанатизмом, а я проти фанатизму. Вибачте, дівчатонька...(((
Мрію, щоб Ліза відлучилася сама в 2, чи 2 з копійками років. Просто бачу, що циця для неї-це вже більш вияв любові, а не їжа. А виявляти любов можна і іншими способами, і треба вчитися цьому...Я керуюся своїми відчуттями, і коли вона притулиться до мене, ніжно подивиться і засне без циці (так було один раз), то в мене просинається радість і гордість, що вона переходить на новий рівень, стає доросліша.
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 08 серпня 2010, 00:25

Марта, ну от як тобі сказати.
Самовідлучення - це дитину не обмежують і в один прекрасний день вона перестає просити.
От мені здається, що якщо дійсно не обмежувати, то це і відбудеться років після 3.

А до 2 - 2.5 це м'яке відлучення. Це ти вчиш, шо в магазині - ні-ні, а прийдем додому і тоді. Фактично ж, нічого не мішає в магазині, поки прийде черга, дати груди?

Я сама також не дам :crazy: , але є люди, для яких це нормально, що дитина так себе веде. Ну і дійсно, а чого б і ні?

То я все до того, що якщо старатися і робити зусилля, то це буде якраз те м'яке відлучення в 2 роки. А як менше обмежувати - то буде самовідлучення (бо пограти в футбол якось цікавіше, ніж за цицької бігати...)

І, чесно кажучи, не бачу фанатизму в такому довгому годуванні. Ну добре їм так, хай собі годують. Фанатизм - то вже коли починати кричати, що так має бути і так всі мають робити. А як не зроблять - то все, психологічна травма на все життя.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 08 серпня 2010, 00:38

:D я в шоці!
дивилася сьогодні фотки з Львівського тижня ГВ
... кульмінацією стало спільне годування
Лавочка. всі сидять в кружочку, годують і Яремко як дерижер,
ггг
секта!

ну чес. слово, інколи аж забагато.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 08 серпня 2010, 08:36

кхм, а що такого?
ну от на вербну неділю всі стали в кружок і посвятили вербу, на день УПА всі кружочками побігали в лісі, а от на день ГВ в кружочку собі погодували.
Подумаєш 8-)

гра, а чого ти Яремко не любиш? (ше десь тут на форумі читала дещо різке висловлювання про неї від тебе)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 08 серпня 2010, 14:51

я вважаю, що годування інтимний процес, з якого не варто робити привселюдне показовисько.
церква - відноситься до знатних фанатиків, патріоти чи як їх там теж, тому і кажу - скидається на секту.

якби я не мала можливості ознайомитися з перевагами гв сама, читаючи виважену ллл, а побачила купку жінок, які по команді повиставляли тєлєса, як є та і кажу, в людному місці - у мене б виник стійкий спротив. я рада, що ці перегини, я можу дивитися лише на картинці.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 08 серпня 2010, 14:59

може й так :)
у мене б спротив не виник, але я багато до чого так відношусь - як мені не мішає, то й нехай.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість