Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Marichka » 05 березня 2012, 22:14

І ми теж поступово відлучаємось...Вчора думала,що буде все,але так мені ввечері шкода стало,плакала,що хоче цицю і я дала.Тоді ще пів ночі їла:) і нині їсть.Я зрозуміла,що то і я ще не готова до відлучення.
Основна наша причина відлучення-поганий апетит до всього,крім циці.
Сьогодні ще була в стоматолога,то теж рекомендували відлучення,бо видно нестачу кальцію в кістках...
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Ryna » 19 квітня 2012, 00:38

Вчасно я попала на цей форум!!! Якраз переживала страшенно через те, що боюся я відлучати, а годувати іноді ні сил ні нервів не вистачає.
Взагалі я дуууже люблю ГВ - просто кайф отримую...але тільки не під час безперервного нічного годування...
Зі старшою донею в мене все вийшло швидко і несподівано - в 10 міс в мене пропало молоко і вона просто попросила кашу в пляшці. Вона вже знала що таке каша, так як я по своїй недосвідченості послухала пораду мами ))) , яка переживала, що дитина голодна, і почала давати вночі кашу з 7 міс...Отак я виключила нічне годування і присадила дитину на пляшку..В результаті молоко пропало, а мала засинала з пляшкою і їла вночі кашу до 3-х років!!! (((
Народивши другу доню, я вже була теоретично підкована і нікого не слухала крім себе. Поставила за мету годувати до 2-х років. І все вийшло! ))) І ось нам в червні виповниться 2 роки, а так як всюди де читала і чула, рекомендують відлучати навесні, то прийняла рішення поступово відлучити до червня. Але проблема в тому, що моя Даруся смокче мене і на денний сон, і під час денного сну 2-3 рази кличе - смокче і ще засинає, і наніч, і вночі навіть не знаю скільки разів, ну і зранку десь від 6-ї до 9-ї...Я спробувала її вмовити заколисатися в колясці, вистачило 5 хв, а далі -в ліжечко і до грудей. А як не дала зразу, а почала відволікати, то здійняла крик, який я не можу чути - шкода мені її...От з денним чекаю потепління, може вдасться засинати надворі в колясці. Я вже зовсім опустила руки і домовилась з мамою, що в травні лишу доню на тиждень ... хоч старшно такими методами з дитиною..
Але начитавшись сьогодні ваших дописів, повірила в те, що можна самостійно і лагідно все зробити, без стресів ))) Вдячна вам за це!
Саме сьогодні моя Даруся вперше заснула без грудей. Ми подивились мультик короткий з зайчиком. Потім зайчик втомився і ми понесли його очитати казку. З казкою діло не пішло - малеча лізла в книжку і все показувала та коментувала, не заспокоювалась. Поклали зайчика в її ліжечко (вона в ньому не спить), трохи поколисала - не подіяло, почала далі гратись. В зайчика розболілись очки, вимкнули світло, полягали послухати мамину неймовірну казку...не помогло, старша доня вимагає казку, а мале почало нити до грудей...Сказала, що груди прихворіли і їх треба полікувати - вона помастила їх зеленкою, процес дуже її потішив, я щиро їй подякувала за допомогу і грудей доня не просила більше. Але як же заснути?...Старша вже спала, коли я малечі розказувала про поїздку до бабусі-дідуся - це подіяло, заспокоїлася, хоча ще коментарі видавала..І от я поклала на себе одіяло, посадила її зверху, вона лягла на мої зігнуті в колінах ноги і ми поїхали на поїзді..всі разом...заспокоїлась, розслабилась...але очі не заплющує...Приколисала я її і зупинилась - малеча тільки тоді заснула. Вона не звикла до колисання.
Ось так. Надіюсь поки що закріпити такі засинання. Хоча часу на це пішло 2 години...Вдячна вам за те, що вселили віру і не дозволили піти на крайні міри, яких я страшно боялася.
Ryna Офлайн

Повідомлення Ryna » 19 квітня 2012, 00:46

І ще маю питання: може хтось з вас може порадити що попити для зменшення кількості молока з природніх засобів, не таблетки.
Ryna Офлайн

Повідомлення yulia22 » 19 квітня 2012, 01:08

Ryna, взагалі кажуть- що шавлія допомагає
yulia22 Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 49 раз.
Подякували: 11 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Natalinda » 19 квітня 2012, 02:10

Ryna я не пила нічого. Навіть шось про це була не сильно в курсі. Молоко саме по собі пропадає коли годування поступово забирати.
Бажаю вам успіхів!!! Справді гарно що ви натрапили і на форум і на тему відповідну!!!
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення ЗІрка » 19 квітня 2012, 16:59

Ryna, ви просто ідеальна мама з залізними нервами.:) Я шось не уявляю як то тратити стільки часу на вкладання. може тому ми і досі (2, 1) засинаєм з цицьою. бо це швидко - 10 хв і малий сопе.

ой, мамусі, вже хочу завязувати але терпцю на вигадування всілякі нема. мультик пробувала - додивився всі тачки - хоч би хни! а тоді аж цицю і моментально спати%)))
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Shalimar » 19 квітня 2012, 17:29

заклей пластырем )))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 19 квітня 2012, 17:36

я чекали поки буде готовий на всякі відволікання.
якщо не готовий. значить все ще потрібно годуватися
і тут вже мамі вирішувати чи дослуховуватися до потреб дитини чи до своїх.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 11 травня 2012, 23:28

Я ждала самоотлучения)) Ждала наивно, как оказалось)) Сначала убрала промежуточные кормления - безболезненно, но иногда ел, когда сильно проголодался, а когда ехали в гости (не на несколько часов, а на несколько дней-недель), то постоянно "мама, сисю".... Меня это напрягало. Когда подрос, в общественном транспорте просил сисю или шепотом, или не просил )) До этого - громко требовал))))
около двух лет началось задирание футболки... Что, естественно, мне не нравилось, и не помню, с какого возраста, сосание груди где-то около двух часов (не меньше) беспрерывно (одну-другую, одну-другую) перед пробуждением после ночного сна, не считая 1-2-3 прикладываний за ночь помимо этого. Уложу спать - хныкал через 40 мин, час, полтора... бегала "успокаивать сисей", так как крутился и не мог угомониться.
Настраивала себя, что у меня уже вырабатывается мало молока, ребенку говорила, что он уже большой, что молочка уже нет.... "а васька слушает да ест"))))))))))
Когда просто отказывала ему - начинались психи. Кормления перед сном (ночным, дневным), ночью и после каждого сна были обязательны.
Уже не помню, кажется, я прекратила кормить после сна. Плакал.
Когда ребенку исполнилось 2г4мес, решилась на крайние меры - заклеяла соски пластырем))) Отнесся с пониманием - "вава, болит". Перед сном немного хныкал, но послушно укачался в автокресле (мое спасение!!!). Ночью была истерика (кратковременная), повторяла ему "сися вава, сися болит, сися все, молочка (не)ма", обреченно сам уселся в автокресло.. Под утро уговаривать было бесполезно - дала.
На второй день он уже немного нервничал, пытался отклеять пластырь, я повторяла все те же слова..... Днем уснуть еще куда ни шло, после сна плакал-просил - можно было перетерпеть, взамен предлагала "кусику" (шоколадку) - работало.
На ночь засыпали с плачем. Ночью опять кратковременная истерика (плакал сильно, рыдал, но буквально несколько минут), опять автокресло, опять под утро грудь..
Не помню, сколько ночей всего я ему давала грудь под утро, ночи 4, потом перестал просыпаться ночью вообще. Под туро крутился, лазил по кровати, перелазил в свою кроватку, усаживался в автокресло, уходил в другую комнату - но всегда сам засыпал. Несколько недель после пробуждения просил сисю, еще, бывало, пальчик указательный выставит "мама, Адну!! сисю" (ну, то есть, хоть чуть-чуть! хоть одну, хоть немножко)))) Было жалко. Скучаю за процессом кормления.
Молоко немного после завершения собиралось, но ничего не твердело, я не сцеживала.
А!! когда кормила под утро - одну ночь давала одну грудь, следующую ночь - другую грудь.
Ну, еще редко среди дня просил сисю, но на отказ реагировал нормально, сразу переключался.

1. Если бы ночью плакал более 15 минут - дала бы грудь. 2. Спасало автокресло (для засыпания) и 3. Шоколадка после пробуждения.

Оговорюсь, что мой ребенок - из тех детей, которые оооочень привязаны к груди!! то есть не дать ему было невозможно!!!! Я представить не могла, как его можно отлучить.
Ну вот решилась попробовать, потом решила, что назад не отступлю, на его просьбы не поддамся (повторюсь, если бы ночью плакал более 15 минут, то отлучение отложила бы).
У сына уже после двух лет была "ритуальная зависимость", привычка, очень сильная привязанность. И вот к возрасту 2г4мес я решила, что можно прекратить, подходящее время.
Я считаю, все прошло безболезненно! я даже не ожидала таких хороших результатов! (то что ревел недолго и перестал просыпаться ночью)
вроде бы все описала
прошел уже месяц с тех пор, чуть больше
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення ЗІрка » 12 травня 2012, 00:15

Шалімар, в нас дуже подібна ситуація. Вже 2 роки і майже 2 місяці, а без циці не засинаєм і майже завжди з нею просинаємося. Раніше то ще можна було в колясці завозити - тепер ніяк. Мусить бути тихо в хаті, мама з цицьою збоку - тоді спить, вранці перше слово мого листа - мамо хочу якусь цицю. Благально так, жалісливо. Колиска з місяців пяти переїхала на горище - за ненадобностью)) автокрісла нема, пробувала мирно пропонувати шоколадку (в нас то гематоген) вітамінку (С, цукорків ще не їсть), улюблені фрукти - не хоче, тільки після циці.

треба певне заклеювати соски і набиратися терпіння(((
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість