Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення olgakr » 29 березня 2011, 16:06

Ми вітаміни дістаєм з квашеної капусти, овочів, сухофруктів,от ще думаю, може рибячого жиру попити..
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення mala-karta » 29 березня 2011, 16:18

olgakr написав:може рибячого жиру попити

риб'ячий жир то ж вітамін Д?
то, може, краще просто побільше гуляти?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Melisa » 10 липня 2011, 13:01

Ми відлучилися. Нарешті.
Почала з відлучення поступово: спочатку на обідній сон (і після нього), а потім і вечірнє годування забрала. Як забирала годування на обідній сон, то дитина перші два дні вередувала, капризувала (але я вже була непоступлива), замінила на розповідь казки-до сну і відволікала іграшками, розгляданням дядів будівельників за вікном, їжею... будь-чим, лиш би відволікти - це після обіднього сну. Так ми пробули десь три тижні, але на вечір ще годувались. При чому я пояснювала, що даю груди тільки трошки. Тому вона знала, коли мама каже "Досить!", відпускала і вмощувалась зручніше, щоб заснути. Зазвичай на сон вона смоктала приблизно 15 хв. я ж зменшила до 2-4 хв.
Щоб забрати вечірнє годування прийшлось йти на обман (спочатку я думала, як би так зробити, щоб дитину не обманювати, але зрештою прийшла до висновку, що без нього тут не обійтись): заклеїла груди пластирем і пояснила, що в мами "буба". Як не дивно, вона не плакала, не капризувала, поставилась з розумінням, що мене болить і все. Ось уже місяць ми засинаємо (і просинаємось) без згадування про цицю.
Я аж не вірю. :dance: :гуд: ;-)
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення happymami » 18 серпня 2011, 01:40

Останнім часом, в звязку з моїми частими поїздками на 2-3 доби, малий звик бути ті дні без молочка. Але, відповідно, всю ніч коло нього чергував чоловік, бо жоден інший член сім'ї замінити маму не зміг би. Саму першу ніч самої першої поїздки малий в 4 ночі встав, поскиглив хвилинок 7, чоловік його заспокоїв і все. Наступні ночі спав вбито. При інших мандрівках міг ще інколи за звичкою в 6 встати, спитати де мама, побачити тата поруч і заснути.

Так от. У віці 2 роки 4 місяці після моєї відсутності три доби я приїжджаю, а мама каже - давай вже не будемо давтаи йому молока. Він же не потребує. Я взагаліто ще не планувала відлучати іне вірила взагалі шо це можливо, але вирішила спробувати, бо дитина вже свідома і про все домовитися з ним можна. Тим паче, що в дитсадку зараз пауза, туди не ходимо, то я спокійна, шо дитина не отримує психологічну травму. Бо відлучати в процесі адаптації до садочка не хотіла ні в якому випадку. Так от - першу безмолочну ніч, коли я була поруч але циці не давала я приїхала в 3 ночі, відповідно він аж зранку зрозумів шо я є, але ми бігом встали і він був такий радий мене бачити, шо забув скиглити за цицьою. Я бігом кашку йому в зуби і минулося.

На обідній сон ми пили раніше молоко. Я хвилювалася, як все буде. Але дала по два ковтки з кожної груді зробити, бо ледво-ледво трішки набрякли. Вирішила, шоб не назбирувати. І кажу: "Синку. ти вже великий, маму трішки болять циці, бо в тебе є зубки і ти маму кусаєш. Он, дивися, Софійка вже не п'є молочка, бо вона велика. Такі дітки не потребують циці. Ти ж великий, правда?". І якшо зазвичай малий казав. шо так. він великий, козак, тощо, то цього разу так мило каже "Маленький" :lol: . Я тоді кажу - в мами буба. Поможеш бубу замастити зеленкою? Каже - ага. Взяли ми паличку для вушок, макнули в зеленку. Дала я йому одну цицю, він там раз торкнувся зеленкою і вирішив шо то вже всьо. Почав просити цицю. А я кажу - бачиш зеленка, як будеш пити? Давай я тобі заспіваю краще. І лягла поруч. співала колискову. Сама заснула а потім і він.

Всьо. Увечері малий ще раз захотів вже сам мастити зеленкою. Знов цяточку поставив на одну цицю і під казку в моменті вирубався обійнявши медведика. Раніше ніколи з іграшками не спав. Тепер медведик - наш талісман. Спочатку ше казав шо питиме молочко, коли циця заживе. а тепер просто може погладити цицю, сказати шо гарна і все. Не просить молока.

Ось і все. І якшо я старшу доцю в старшому віці відлучити просто так не могла, то з Юрчиком все вийшло легко і безболісно. Я й сама не думала. шо все так гладко пройде
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Nymydora » 18 серпня 2011, 07:20

happymami написав:а тепер просто може погладити цицю, сказати шо гарна і все. Не просить молока.

о, в нас подібно. Малий любить носом засунутися мені в декольте і сказати "циця паа" (циця пахне), але не просить вже. Любить теж руку засунути і погладити. Але каже "циця ма, ни ви" (циці немає, дениско випив - це я йому казала, що в циці молоко закінчилося, бо його Дениско випив).
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Natalinda » 18 серпня 2011, 21:29

Ой дівчата, молодці ви! Вітаю вас і діток з подорослішанням і новим етапом у розвитку!
А в нас лиш денний сон і залишився.....ще досі думаю як то і шо зробити
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mala-karta » 19 серпня 2011, 01:05

Напишу і нашу історію.

Відлучалися ми дуже довго.
Десь після 1.2 - 1.3 ми з Ромчиком почли домовлятися, що груди - тільки вдома.
Після 1.6 груди не в дома - то було хіба тільки в екстренних випадках.
Скорочувала і проміжні годування вдома - активно чимсь займалися (мили посуд, пилососили), для скорочення проміжних дуже гарно пригодилося правило пропонувати водичку/компотик/яблучко/бананчик час від часу. Бо Ромчик, якщо хотів їсти чи пити, часто просив груди (завжди ж помагає :grin: ). З часом він навчився добре розрізняти, що хоче саме пити, чи їсти (не знаю, коли саме почав, але зараз, в 2.5 точно каже :) )
Після 2-х годування залишалися лише на сни/після снів, але не завжди - іноді засинав просинався і без грудей.
Засинати самому (маю на увазі, не в слінгу/колясці/автокріслі/від колисань, а саме лежачи в ліжку) почала вчити після року десь - намагалася читати книжечки. Не надто активно Ромчик слухав, мене регулярно навідували думки, що Ромчик не навчиться сам засинати років до 5 (хоча, чесно кажучи, такі думки мене не лякали). І нарешті!!! Нарешті!!! Минулої зими (в районі 2 років) Ромчик заснув таки під казочку. За рік часу :grin:
То, мабуть, випадково :)
Я не надто активно читала йому наніч раніше (хоча регулярно!), і не стала читати активніше відтоді. Як правило, часто було так, що я читаю-читаю, починаю дрімати, верзти дурниці, потім замовкаю, а Ромчик каже "Мама, відкрий очі і читай мені казку!!!!". Часто я просиналася вночі з ліхтариком на лобі і книжкою в руках (ми так читали, в такій "інтимні обстановці"). За деякий час я спробувала вкладати Ромку, колишучи його в ліжечку. Придумала історію, що песик Бімчик (наш плюшовий) боїться спати і треба його обнімати. Але то мені швидко набридло. Зате помітила, що і під монотонний голос і без колисань Ромчик гарно засинає. Почала просто говорити щось отаким от голосом. Помагало :) І досі так часто засинає - просить мене про щось розказувати (вибирає сам, чи про парк, чи про дачу. чи про ще щось). А зараз в нас ще ритуал перед сном - дивимось мультик і тоді лягаєм спати.
Тобто, найбільша епопея (мабуть, як у всіх), була із засинанням.
Але легко вирішилась - і, чесно кажучи, підозрюю, що то не тому, що я рік читала казочки на ніч, а тому, що Ромчик просто доріс :?
Бо щось видумувати вночі я не мала сил, але після 2 сам почав спати ціл ніч (спочатку нечасто, а потім все регулярніше).

Часто перед сном я говорила Ромчику, що циці змучились (такий ось давно провірений спосіб ;-) ).
Але часом вони "змучувались", а часом ні. Тобто, Ромчик розумів, що можуть часом змучитись.
А одного дня подумала, що якраз гарний підходящий час для відлучення і перед снами завжди стала говорити, що змучились ті циці :) . А перед тим днем часто в годування дивилася на Ромку (бо переважно я щось читала в той час) - ну як ніби відчувалла, що вже скоро закінчимо :)

О, згадала - а вночі таки просинається. Ось вчора проснувся і сказав "Мама, давай будем ґратися" (от саме через "ґ") :grin: А як було ГВ - спав всю ніч ;-)

Отаке в нас "плавне" відлучення тривалістю більше року.
Ні про що не шкодую :)
І дуже рада, що читала в свій час багато про ГВ, про відлучення і вводила різні правила (що груди дає тільки мама, що з часом пояснила, що їмо тільки вдома, а потім що тільки на сон) - ці правила зовсім неє чимсь обов'язковим, але застрахували мене від осуду та здивування сторонніх людей, і, думаю, це було однією з причин, що наше ГВ приносило тільки радість :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ines » 13 вересня 2011, 01:45

У нас відлучення відбулося якось само собою:
після року почали ми спати один раз відповідно зникло годування перед одним сном

були обставини що малюк мусив два вечора підряд засипати без мене і відповідно без циці
(все пройшло гуд)
ми вирішили цим епізодом скористатися і вкладав нас спати татко правда з колисанням

залишилося одне годування зранку і от одного прекрасного ранку наш карапуз з неохотою взяв груди, а на другий ранок взагалі відмовився :shock: лежить коло мене і сміється мол мамка ти що мені таке даєш я вже виріс я великий хлопчик

для мене це було шоком, ніби в мене шо вкрали чи відірвали чи навіть не знаю як описати ці відчуття,,,,,,

о яка це була насолода ГВ....... посмішки задоволення я сумую, шалено приємні спогади........
ГВ приносить тільки радість......

у нас швидко зубки пішли і якраз в цей час вилізли чотири клики і два корінних можливо через це так сталося...
а ще читала що під час місячних молоко недобре стає і дітки відмовляються (місячні вже давно були) а вмене якраз тоді і були місячні :?:
Ines Офлайн

Повідомлення Любов » 05 березня 2012, 15:28

Ми вже також потрошки відлучаємось. Нічого особливого для цього я не роблю, якось все само собою природньо відбувається. Особливими успіхами покищо похвалитися не можу, але прогрес уже є, бо вже два тижні я спокійно сплю вночі без пробуджень на нічні годування. Якось відпали самі собою, синочок перестав вночі прокидатися dance . Це так класно за 2 роки нарешті вночі виспатися love . І ще відпали денні годуванні, залишилися лише на сон і на пробудження.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення flower » 05 березня 2012, 19:07

Як класно! Я теж мрію про таке відлучення, надіюсь так воно і буде.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей