Глобальні оголошення!

Розбір складних ситуацій

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Розбір складних ситуацій

Повідомлення Ksenija » 04 квітня 2013, 12:16

Dribchuk написав:Чи може молоковідсмоктувач допомогти в такій ситуації? Наприклад просто кожні 2 год. цідити груди до того часу коли вже можна буде переходити на ГВ. Чи потрібно зразу забрати суміш і давати лише груди (так було в мене перший раз), чи потрібно перші дні крім циці ще давати суміш?

В знайомої дочка народилась дуууже недоношена, десь місяць, якщо не довше лежала в лікарні. Знаю, вона досить довго зціджувала своє молоко і передавала щоб годували дитину. Потім налагодила ГВ (правда не знаю як) і годувала до 2 років, але по режиму (каже, що так звикла з самого початку).
Востаннє редагувалось Ksenija в 04 квітня 2013, 12:18, всього редагувалось 1 раз.
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 12:18

Dashko написав:найбільша біда - це були лікарі, які абсолютно не сприяють налагодженню ГВ.

та навпаки, лікарі в моєму випадку сприяли ГВ бо після переходу з реанімації в загальну палату вони відмовилися догодовувати сумішшю. (в мене перших 3 дні в загальній палаті температура на вечір була поза 40 і мені було дуже важко тримати дитину коло грудей, а в дитячому відмовилися догодувати, якби тоді коло мене не було чоловіка то не знаю що б з нами було бо мала постійно плакала, він мені дитину весь час тримав коло грудей, то носив на руках). От тільки я тепер сумніваюся що позиція лікарів на той момент була правильною.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Kskz » 04 квітня 2013, 12:30

Natalinda написав:тобто випустила якась фірма наша антибіотик і зажала грошей на проведення досліджень щодо сумісності з ГВ. Вищеперелічені 4 англомовних сайти закуповують у нас партію цих ліків і заради високих цілей витрачають гроші які зажала наша фірма. І все щоб написати в себе на сторінці "сумісно/несумісно"?

Вони не закуповують іх у нас, є багато аналогів, що мають одинаковий склад. Треба дивитись по складу.
Якщо мама у цьому не розуміється, то якраз для цього є групи підтримки по ГВ, консультанти, різні форуми, групи.. було би бажання дізнаватись і шукати.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Lusik » 04 квітня 2013, 12:32

В мене був екстренний КР і теж до кінця була налаштована на природні!!!Операція пройшла нормально, вночі кесерили, а після обіду тієї ж доби перевели в звичайну палату. Два антибіотики які призначалися зразу після операції не підійшли -проба позитивна на алергію. Але усі дні капали Метрогіл від якого у мене шаленно бурчало у животі і подразнювало шов я від них відмовилася. Але через день піднялася температура тому відновили. Кололи анальгін з дімідролом - 3 дні . Молоко зявилося аж на 5 -ий день - молозива можна сказати що зовсім не було. Малого годували сумішшю, бо дико кричав від голоду, а наївшись дико кричав від кольок :ha: :ha: :cray: :cray: :cry: .
Як почала прикладати, то виникла проблема про яку писала Дрібчик - ліки і годування. Тому мені масажист яка розціджувала мене сказала, що я після капання 2 години не годувала, а потім гарно зціджувалася, але дитині те молоко не давати. А в наступному , що прибуде концетрація ліків буде меншою і так пробувати.

І з ШВ переходили на ГВ.Але малий звик дещо до пляшечки, бо гарно легенько тече, а груди потрібно смоктати + синочок був з ряду отих лінивців.3 тижні ми були на грудному і як результат лише 100 гр. за місяць набрав . Потім був лікарі,стрес і молоко пропало. Тому знову поступово перейшли на ШВ. Я дуже сильно не хотіла і боялася що моя дитина буде хворіти часто, бо ж не на ГВ. І ті мамусі які годували ойкали-айкали , що імунітет не сформується. Але на щастя виросли на сумішах і за 2,5 роки ГРВІ хворіли лише раз серйозно і ще раз на фоні прививки. І соплі були лише 3 рази.
А до теми, то думаю що потрібно вирішувати по ситуації якщо є загроза для здоровя матері після КР чи пологів, то потрібно приймали ліки, як на них зробили пробу на алергію. а з ГВ дивитися по обставинах щоб не зашкодити життю і здоровю дитини, як на мене то можна попробувати догодовувати, але зціджуватись і після лікування попробувати відновити ГВ. Я особисто дуже би хотіла другу дитинку годувати, але ситуація буде таж, бо буде планове КР і післяопераційний період потрібно пройти, тому теж роздумую інколи як спланувати так щоб було добре і мені і дитинці!!! :wink: Але знову ж все залежатиме від обставин!!!!
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Повідомлення Kskz » 04 квітня 2013, 12:35

Dribchuk написав:от і я в це хочу вірити, але хотілося б дізнатися як це правильно зробити за тих умов що перші дні чи навіть тижні мама не коло дитини і не годує. Чи може молоковідсмоктувач допомогти в такій ситуації? Наприклад просто кожні 2 год. цідити груди до того часу коли вже можна буде переходити на ГВ. Чи потрібно зразу забрати суміш і давати лише груди (так було в мене перший раз), чи потрібно перші дні крім циці ще давати суміш?

Про те, як зціджувати я писала вище. На рахунок забирати суміш, це питання треба розглядати індивідуально, для початку треба порахувати скільки дитина пісяє за добу і тоді від цього відштовхуватись в плані добавляти/забирати суміш. Це краще розглядати з консультантом.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення taranjka » 04 квітня 2013, 12:39

Kskz написав:
Natalinda написав:тобто випустила якась фірма наша антибіотик і зажала грошей на проведення досліджень щодо сумісності з ГВ. Вищеперелічені 4 англомовних сайти закуповують у нас партію цих ліків і заради високих цілей витрачають гроші які зажала наша фірма. І все щоб написати в себе на сторінці "сумісно/несумісно"?

Вони не закуповують іх у нас, є багато аналогів, що мають одинаковий склад. Треба дивитись по складу.
Якщо мама у цьому не розуміється, то якраз для цього є групи підтримки по ГВ, консультанти, різні форуми, групи.. було би бажання дізнаватись і шукати.

ми напевне по різному уявляємо ситуацію, коли говоримо про бідбір ліків. з того, що ти пишеш виходить ніби є дофіга часу, щоб знайти аналоги, порівняти склад, попитати на форумі, подзвонити консультанту (який не має медичної освіти!)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 12:41

Щодо ліків я цілком згідна з Наталіндою. Ви ж не даєте своїм новонародженим діточкам ліки на яких написано "не застосовувати до 3х чи там 6ти років"??? так само як пише в інструкції що не можна вживати під час ГВ, то швидше за все не варто ставити експерименти на собі і своїй дитині??????
Доречі щойно читала про ципрофлоксацин на сайтах які дала Даша і окремо опис препарату на іноземних сайтах. То там пише що він сумісний з ГВ, але якщо почитати опис препарату то там є таке (хто знає трохи мову прочитає) коротко - прийом ципрофлоксацину може спричинити слабкість мязів, погіршити міастенію.
| +
Беручи ципрофлоксацину підвищує ризик того, що ви будете розвивати тендиніт (запалення фіброзної тканини, яка з'єднує кості м'язів) або мати розрив сухожилля (розрив фіброзної тканини, яка з'єднує кості м'язів) під час лікування або до кілька місяців після цього.

Беручи ципрофлоксацину можуть погіршити м'язової слабкості у людей з міастенією (розлади нервової системи, що викликає м'язову слабкість) і викликати серйозні труднощі з диханням або смерті. Повідомте лікаря, якщо у вас є міастенія. Ваш лікар може сказати вам, не приймати ципрофлоксацин. Якщо у вас є міастенія і ваш лікар говорить вам, що ви повинні приймати ципрофлоксацин, зателефонуйте своєму лікарю, якщо ви відчуваєте слабкість м'язів або утруднене дихання під час вашого лікування.

В дитини діагностували мязову міастенію та гіпотонію в 2 місяці. Думаєте це збіг?????

а нижче список побічної дії і він навіть довший за той які дають наші фармацевти в інструкції до препарату. Я розумію що з часом ми даємо дітям ліки які мають списки побічної дії, але всетаки чи потрібно воно щойно народженій дитині?
| +
severe diarrhea (watery or bloody stools) that may occur with or without fever and stomach cramps (may occur up to 2 months or more after your treatment) сильний пронос

rash or blisters сверблячка, висипання

hives кропивниця

itching сверблячка

tingling or swelling of the face, neck, throat, tongue, lips, eyes, hands, feet, ankles, or lower legs набряки обличчя, шиї....

difficulty breathing or swallowing утруднене дихання і ковтання

hoarseness or throat tightness охриплість

rapid, irregular, or pounding heartbeat пришвидшення серцебиття

fainting обморок

fever гарячка

joint or muscle pain біль в мязах чи суглобах

unusual bruising or bleeding кровотеча

extreme tiredness втома

loss of appetite втрата апетиту

yellowing of the skin or eyes жовтяниця

seizures судоми

dizziness запаморочення

nervousness нервозність

anxiety неспокій

difficulty falling asleep or staying asleep проблеми зі сном

nightmares or abnormal dreams нічні кошмари

not trusting others or feeling that others want to hurt you страх

hallucinations (seeing things or hearing voices that do not exist) галюцинації

depression депресія

thoughts about dying or killing yourself схильність до суїциду

uncontrollable shaking of a part of the body тремор

pain, burning, tingling, numbness, and/or weakness in a part of the body біль в різних частинах іла

Ciprofloxacin may cause problems with bones, joints, and tissues around joints in children. Може спричиняти проблеми з кістками, звязками у дітей!Ciprofloxacin should not normally be given to children younger than 18 years of age unless they have certain serious infections that cannot be treated with other antibiotics or they have been exposed to anthrax in the air.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Natalinda » 04 квітня 2013, 13:37

Kskz написав:Якщо мама у цьому не розуміється, то якраз для цього є групи підтримки по ГВ, консультанти, різні форуми, групи.. було би бажання дізнаватись і шукати.

Ну так 10 днів в реанімації - то досить часу)))) Дивно що у Дрібчик бажання не була на групи і форуми і все решту :confused:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Kskz » 04 квітня 2013, 13:46

Я зараз не конкретно за Дрібчик писала, за неі я вже писала, що при такій кількості ліків, мабуть, краще не годувати. Я писала і про інші ситуаціі, що можуть скластися. І якщо мама знає, що можна перевірити сумісність, то при можливості зробить це, гірше коли вона не знає, що так можна зробити, а тільки читає інструкцію.

І ніхто ж нікого не заставляє приймати ліки і годувати, мама сама вирішує, що робити. Сама бере відповідальність за своє рішення. Тут нема чого перекладати вину на когось іншого, але легше сказати, що лікарі (консультант, що порадив; сайт.... І т.п.) винні у тому, що сталося.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Kskz » 04 квітня 2013, 14:03

taranjka написав:ми напевне по різному уявляємо ситуацію, коли говоримо про бідбір ліків. з того, що ти пишеш виходить ніби є дофіга часу, щоб знайти аналоги, порівняти склад, попитати на форумі, подзвонити консультанту (який не має медичної освіти!)

Є такі що і мають медичну освіту, але не в Тернополі.
Я знаю групу вконтакті, де мама може написати препарати і ій дадуть відповідь про кожен із них, тут часу затрачається мінімум, можна через мобільний інтернет скористатись. Я чесно кажучи, проблеми тут зовсім не бачу, маму ж не ізолювали від усіх, не забрали телефон, не зв'язали руки. Лежачи в палаті цілими днями, можна знайти час і зробити це.
Коли я потрапила у лікарню, коли малій було 1.9, то мені також виписали препарати, які мій чоловік успішно провірив через відповідний сайт е-лактанція.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість