В мене був екстренний КР і теж до кінця була налаштована на природні!!!Операція пройшла нормально, вночі кесерили, а після обіду тієї ж доби перевели в звичайну палату. Два антибіотики які призначалися зразу після операції не підійшли -проба позитивна на алергію. Але усі дні капали Метрогіл від якого у мене шаленно бурчало у животі і подразнювало шов я від них відмовилася. Але через день піднялася температура тому відновили. Кололи анальгін з дімідролом - 3 дні . Молоко зявилося аж на 5 -ий день - молозива можна сказати що зовсім не було. Малого годували сумішшю, бо дико кричав від голоду, а наївшись дико кричав від кольок

.
Як почала прикладати, то виникла проблема про яку писала Дрібчик - ліки і годування. Тому мені масажист яка розціджувала мене сказала, що я після капання 2 години не годувала, а потім гарно зціджувалася, але дитині те молоко не давати. А в наступному , що прибуде концетрація ліків буде меншою і так пробувати.
І з ШВ переходили на ГВ.Але малий звик дещо до пляшечки, бо гарно легенько тече, а груди потрібно смоктати + синочок був з ряду отих лінивців.3 тижні ми були на грудному і як результат лише 100 гр. за місяць набрав . Потім був лікарі,стрес і молоко пропало. Тому знову поступово перейшли на ШВ. Я дуже сильно не хотіла і боялася що моя дитина буде хворіти часто, бо ж не на ГВ. І ті мамусі які годували ойкали-айкали , що імунітет не сформується. Але на щастя виросли на сумішах і за 2,5 роки ГРВІ хворіли лише раз серйозно і ще раз на фоні прививки. І соплі були лише 3 рази.
А до теми, то думаю що потрібно вирішувати по ситуації якщо є загроза для здоровя матері після КР чи пологів, то потрібно приймали ліки, як на них зробили пробу на алергію. а з ГВ дивитися по обставинах щоб не зашкодити життю і здоровю дитини, як на мене то можна попробувати догодовувати, але зціджуватись і після лікування попробувати відновити ГВ. Я особисто дуже би хотіла другу дитинку годувати, але ситуація буде таж, бо буде планове КР і післяопераційний період потрібно пройти, тому теж роздумую інколи як спланувати так щоб було добре і мені і дитинці!!!

Але знову ж все залежатиме від обставин!!!!