Глобальні оголошення!

Розбір складних ситуацій

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Розбір складних ситуацій

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 10:38

taranjka написав:наприклад, Дрібчик писала, що її сильно не питали, чи вона то хоче чи ні. кололи\капали.

звичайно що не питали, які там запитання - геморогічний шок 2 ступеню, трубки всюда - хто там питати буде. Ну а потім в загальній платі те-ра поза 40, судоми - ви думаєте з вами будуть радитися і питати чи в вас ГВ чи вам підходить? :crazy:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення irinka » 04 квітня 2013, 10:38

Kskz написав:Тут потрібно заспокоювати дитину, ходити, носити, максимально контакту з мамою.

1. Я не могла малого носити на руках, так як мені не можна було важкого піднімати ще 1 міс. після операції.(і малого в тому числі)
Kskz написав:Груди пропонувати тільки коли дитина не плаче, не нав'язувати, не пхати, а спокійно пропонувати.

2. Щоб дитина не плакала, її треба нагодувати\заспокоїти, а груди він спокійно брати не хотів, і ложечки теж не хотів, тому для того щоб його хоч якось заспокоїти і нагодувати я давала суміш. Тут просто замкнуте коло виходить :crazy:
Kskz написав: Бо якщо цього правила невиконати, то все інше не допоможе. Суміш дають кожні 3 години, а груди мама пропонує часто.

3. Тут все зрозуміло, бо я не виконувала вищесказані правила.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 10:46

В нас перехід з ШВ на ГВ відбувся прекрасно, дитина активно смоктала груди, відмовлялася тільки вночі коли я її будила щоб поїла, а вона всерівно собі спала. Але на 2 ніч після початку ГВ стан дитини погіршився - я писала- почалися часті зригування (навіть на блювоту схоже), постійно плакала, ножками перебирала, нам виписали біфідумбактерин, але покращень так і не було.

Просто, дівчата, я не можу повірити що дитина яка народилася здоровою, 9 балів по апгар, з вагою 4кг, за тиждень на сумішах набрала 300гр. А потім ні з того ні з сього почала не набирати вагу, почалися проблеми з животиком і поставили вроджену мальабсорбцію - я не вірю що перший тиждень мальабсорбції не було, а через тиждень появилась??????
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 10:54

Kskz написав:якщо вона почне себе жаліти, жаліти дитину, то тут важче буде.

як можна не жаліти власну дитину??? хіба заради медалі за ГВ ::Р:
Kskz написав:Просто багато ліків з грудним молоком це краще ніж суміш.

Чим краще??? я покищо ніякого "краще" не побачила. :pardon:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Kskz » 04 квітня 2013, 11:11

Я про те, що приймати сумісні ліки і годувати дитину - це краще ніж годувати сумішшю, після якоі також бувають проблеми зі шлунково-кишк. тр. і алергічні реакціі. Але тут ще залежно скільки ліків, список у тебе немалекий і не все повністю сумісне, тому тут мабуть дійсно було краще не годувати. Я говорю про те, коли мамі треба, наприклад, приймати антибіотики, то можна підібрати повністю сумісні і в такому випадку це буде краще, ніж переводити дитину на суміш.

Ну і жаліти, не жаліти.... тут мама робить все для того, щоб повернути ГВ, мама ж не залишає дитину, вона завжди поруч. Можна провести таке порівняння, що якщо дитина в 2 роки буде плакати і просити замість супу на обід шоколадку, то що мама дасть ій шоколадку, тільки щоб дитина на плакала? Мабуть ні. Так і тут, дитина вимагає бутилочку, але ще раз повторюсь, що в парі дитина - мама, головною є мама, а не дитина. І за день, два - тиждень, чи довше (залежно від ситуаціі) дитина вже не буде плакати біля грудей, бо зрозуміє, що мама тверда у своіх діях.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення irinka » 04 квітня 2013, 11:19

Kskz написав: Я говорю про те, коли мамі треба, наприклад, приймати антибіотики, то можна підібрати повністю сумісні і в такому випадку це буде краще, ніж переводити дитину на суміш.

Воно то так з одного боку, але з іншого
taranjka написав:а якщо пологи були важкі? втомлена, виснажена і перелякана мама, яка не може розслабитися, бо має перевіряти все, що її призначають.

Тому мені на той момент було всеодно що там призначають лиш би перестало боліти і пошвидше виписали. Тому в цьому випадку я повністю підтримую Дрібчик.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення taranjka » 04 квітня 2013, 11:37

Dashko написав:Але, принаймні, ситуація з Дрібчик, не є якоюсь дуже страшною.

:crazy: :crazy:
Dashko написав:найбільша біда - це були лікарі, які абсолютно не сприяють налагодженню ГВ

нажаль, від цього в наших умовах ніде не дінешся
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Ksenija » 04 квітня 2013, 11:42

В мене був екстренний КР при повному відкритті, до останнього була налаштована на природні пологи. Першими моїми словами після того, як дізналася, що зараз будуть робити операцію, було прохання до чоловіка, щоб проконтролював, щоб дитину нічим не догодовували. Робили КР десь біля 16 год, відходила я довгенько від наркозу, добре не бачила, плакала і не розуміла де я (тобто добре контролювати ситуацію (а тим більше препарати не могла). І от вбігає до мене свекруха і радісно повідомляє: "не переживай, дитину погодували" :scare: Тому добре розумію тих мам, які в пологовому після непланового КР не сиділи в неті перевіряючи сумісність ліків з ГВ, насправді дійсно може бути не до того.

Разом з тим, є ж ситуації, коли жінка вигодовує прийомну дитину. Тому вірю, що на будь якому етапі при сильному бажанні можна налагодити ГВ.
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення Dribchuk » 04 квітня 2013, 12:11

Ksenija написав: Тому вірю, що на будь якому етапі при сильному бажанні можна налагодити ГВ.

от і я в це хочу вірити, але хотілося б дізнатися як це правильно зробити за тих умов що перші дні чи навіть тижні мама не коло дитини і не годує. Чи може молоковідсмоктувач допомогти в такій ситуації? Наприклад просто кожні 2 год. цідити груди до того часу коли вже можна буде переходити на ГВ. Чи потрібно зразу забрати суміш і давати лише груди (так було в мене перший раз), чи потрібно перші дні крім циці ще давати суміш?
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 04 квітня 2013, 12:14

Kskz написав:Natalinda, так, такі дослідження роблять viewtopic.php?f=146&t=1421 там на першій сторінці є сайти, де можна провірити сумісність, вони закордонні. В Украіні такого не роблять, виробнику легше написати, що не можна, ніж витрачати кошти на дослідження.

Kskz я помню цю тему) І передбачала лінк а на неї.
Перепитаю бо все одно не зрозуміло мені.

тобто випустила якась фірма наша антибіотик і зажала грошей на проведення досліджень щодо сумісності з ГВ. Вищеперелічені 4 англомовних сайти закуповують у нас партію цих ліків і заради високих цілей витрачають гроші які зажала наша фірма. І все щоб написати в себе на сторінці "сумісно/несумісно"?

Dashko написав:Сайт дійсно авторитетний. Всі консультанти, організації, яких я знаю і довіряю, визначає сумісність ліків таким чином.

Це для мене взагалі не аргумент)))) Точніше так само смішно,як тобі з того що я виросла на ШВ і мені нічого не бракує. Може не зовсім вдале буде порівняння та це п ерше що спало на думку. По гомеопатії тоже вроді є купа лікарів/сайтів/авторитетів, але далеко не всі їм довіряють.

Для мене от на лекціях було все більше менш просто, і дякуючи лекціям і журналам я годувала, і самостійно всі труднощі долала, одного разу лиш телефонувала Даші, а як на форумі почитаю, то виходить навпаки.
Перед тим як завагінтіти треба:
1. Вивчити англійську (сайти то на ненашенській мові)
2. Закінчити мед інститут.
3. Вивчити законодавчу базу
4. Непомішає курси пройти по ГВ
5. Залучитися підтримкою батьків/чоловіка і по можливості передати всі свої знання їм. Також бажано щоб хтось з них залишив роботу, щоб виконувати всі обовязки мами, для того щоб вона круглодобово перебувала з дининою.
6. Недумати ні про шо крім ГВ, все інше - пропади пропадом.
7. А ну і стабільше мат. становище ніхто не відміняв, бо сумісні ліки, як і несумісні можуть коштувати недешево, а ще з треба бути всюди з вільним доступом в інтернет

Для мене самоціллю є і була щаслива здорова сімя, де ГВ є дуже бажаним, але не самим головним.

Dashko написав:Так само суміш - це однозначно шкідливо для дитини.

Для мене суміш - це можливість зберегти дитині життя якщо з певних причин ГВ неможливе

Ну і нехай Бог боронить щоб такі "нестрашні" ситуації як в Дрібчик стали рядовими.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей