Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Параїл Юля » 23 липня 2014, 11:41

Я накінець можу похвалитись безболісним відлученням і для мене і для дитини. Ми вже два дні не їмо циці взагалі))) Відлучення в нас зайняло майже 5 місяців. Спочатку поступово забирала всі дені годування, лишились тільки на дений і нічний сон, після сну і вночі. Потім ми стали засипати на вулиці і так забрали повністю денне годування. Потім він сам став засинати ввечері без грудей. В 1,6 попробувала вже не давати вночі, але в малого були страшні істерики, напевно він ще був не готовий. І ось два дні він спить з чоловіком. Ввечері засинає сам, першу ніч прокидався частіше, чоловік його пригортав до себе, гладив спинку, малий похниче і засинав, другу ніч прокидався тільки два рази і також спокійно засинав сам. Груди в мене не набираються взагалі і я ніякого дискомфорту не відчуваю. Біля малого можу лягати, передіватись він не просить і не звертає на мене увагу. Я думала буде набагато важче, а в нас покищо все відбувається просто і легко :dance:
Зображення
Параїл Юля Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 133 раз.
Подякували: 242 раз.
Діти: Хлопчик Назар

Повідомлення TaniaPicaSSo » 23 липня 2014, 12:51

Параїл Юля класно вам! Вітаю! :aplo:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 жовтня 2014, 20:49

От і настала наша черга розповісти свою історію.
Відлучились десь місяць тому, коли доці було 1 і 11. Ще в 1,7 десь я забрала всі денні годування, залишивши лише на обідній сон, після нього, на ніч, вночі і вранці. Але і це було дуже втомлююче. Годування на сон могли тягнутися 30-40 хв щонайменше, а то й годину. А часто доця так і не засинала після тої години лежання, і ще через якийсь час доводилось все повторювати. Так було не раз і з денним, і з нічним снами. А вночі прокидалася по 4-5 разів, було відчуття інколи, що я не сплю взагалі. Якщо вона прокидалась вночі 2-3 рази, то я була щаслива.
Я хотіла відлучати ще раніше, але було літо і все не було коли. А з початком вересня я почала забирати годування після сну. Після денного було легше, бо я зразу брала її на руки і ми летіли до вікна і щось там роздивлялись. То помагало. А зранку то я часом спросоння забувала і не знала чи то ще ніч, чи то вже ранок, і годувала її. Але за кілька днів ми замінили ранішні годування на обнімашки. В цілому пішло десь 2-3 тижні, поки вона перестала після сну просити груди взагалі.
Тоді я взялась за нічні годування. Спочатку в першій половині ночі, години до 4, ще давала (бо просто фізично ще не готова була до неспання), але вже під ранок не давала. Часом вона трохи пхенькала, але засинала знову, інколи доводилось вставати, але через годинку йшли спати знову. Але якось воно все дуже скоро налагодилось, десь до тижня часу вона стала прокидатися лише раз під ранок, і то тільки обнімала мене і засинала знов.
І залишились лише годування на сон. Перші два дні було якось взагалі на диво просто. Вона просто лягала на мене, я її обнімала, і так вона швидко засинала. Але потім то щастя минуло. Грудей вона хоч не просить вже давно, але вкласти спати велика проблема. Не хоче лягати чи колисатися, вкласти ніяк не годен, аж поки сама не втомиться, і тоді швидко лягає і засинає. Але получається графік дуже зсунутий, бо на ніч лягає година друга.
Зате сон тепер такий міцний, що її можна переносити, шуміти коло неї, хоч би шо. А раніше то досить було скрипу дверей, чи шарудіння постілі, щоб вона вже проснулась.
В цілому все вийшло простіше навіть, ніж я думала. Головне не відступати від досягнутого вже результату. Бо було раз через кілька днів після відлучення, коли вона вже навіть не згадувала, мене дуже набрякла і боліла одна грудь, і я зробила велику помилку, погодувавши доцю вночі один раз, бо вже на ранок вона дерла на мені футболку.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TYulia » 30 жовтня 2014, 14:24

От і ми вже відлучились. Нам 1 рік 10 місяців з хвостиком. Все оце відлучення заняло місяць часу. На той час малий гамав малочко мамине на денний і нічний сон і після снів. Вночі вже майже не просинався. Почали ми з того, що забрала годування після денного сну, яке він дуже ревно вимагав, брала його на ручки і так як Таня чи в вікні щось розглядали чи ще щось. Потім татусь вкладав спати на денний сон два дні, на третій йому так і не получилось, синочок пішов шукати маму з тим що йому треба. Ввечері я йому казки читала-співала і він так почав засинати. На наступний день я в обід його сама з казочкою вклала. Спершу було трохи напружено, бо треба було добре заговорювати, щоб він ціцю не почав вимагати. На кінець в нас залишилось ранкове годування, малий в мене може встати і в 5:30, то ще в той час я надіялась що ще засне, і так рано я ще не добре сображала, щоб якось його відволікти. Потім таки взяла себе в руки, бо бачу що і так далі не засинав і почала не давати і зранку. Потім ще кілька разів давала ночу, так може що через 4-5 днів. А тепер то і ночу як проснеться то беру до себе і казку йому розказую.

По відношенню до моїх грудей теж пройшло все гладко, без перетягувань і сціджувань. Десь останні місяці то чай з мятою попивала, от і все.

Взагалом я нашим відлученням задоволена, бо все пройшло досить безболісно для нас обидвох.
Одне тільки, що час засинання в нас тепер дуже збільшився, можем годину казочки читати, але то вже інша тема.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Inna » 30 жовтня 2014, 17:01

В нас відлучення пройшло примусово і з плачами, відлучалися аж 2 раза... Нам було майже 2 рочки - ми їли цілий день маму і 1-2 рази нормальну їжу. Потім поїхали в гості до бабусі -і почалося -вдень і вночі за цицею, кричимо, плачемо - в людних місцях, і всюди я їм маму. То вже був кінець моєму терпінню.Ну і, звичайно, чоловік дістав - вже майже щодня нагадував про необхідність відлучення. Перший етап-пару днів відлучення закінчилися температурою в 39.5 градусів, прийшлося знов продовжувати грудне. Виздоровів, потім знов стали відлучати. Пару ночей кричав так, що сусіди чули на 4 поверсі, ми жили на 1...Допомагав чоловік і моя мама, бо я була вже ніяка... Десь місяць вставав вночі і плакав, все облизувався і мацав руками цицю...а раз вночі і присмоктався... в мене зразу прибуло молоко... Важко було і мені-груди переповнені, доторкнутися не можливо було, за тиждень перегоріло. Дуже все було не природньо, не так, як хотілося би... Але то треба було зробити. Дитина почала їсти, в мене перестала крутитися голова і піднявся тиск до нормального.
Inna Офлайн

Повідомлення TYulia » 30 жовтня 2014, 20:23

Inna так, сумно звучить. Вірю, що важко було.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення flash-ka » 31 жовтня 2014, 10:26

ми вже.
не мала наміру відлучати. вирвали мені зуб і приписали антибіотик. він виявився сумісний але я про це не знала. показала дитині що у мене нема зубчика і я п'ю ліки. вона зрозуміла і все ))))))) хто б міг подумати. правда тепер щоб заснути треба прочитати стос книжок, і проспівати парочку колискових.
єдиний мінус, тепер майже нема денного сну. може 1-2 рази на тиждень
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення nadusha » 31 жовтня 2014, 16:53

Нема так зле, щоб на добре не вийшло - народна мудрість.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Miljawka » 28 лютого 2015, 01:45

Дівчатка привіт! Хочу порадитись щодо відлучення) Моєму малюку 1,7 без тижня. Вночі не просинається вже напевно місяці 3-4. Але вдень любить погамати, правда і крім циці непогано все інше їсть. Починаю потрохи менше давати вдень: тільки перед денним і нічним сном. І в мене дилема, чи відлучати зараз і все чи ще трохи покормити. Просто страшно, що коли стане ще старший то буде важче. Подружки мені вже постійно говорять, що я дарма не відлучаю, що потім важче буде, дитинка буде більшерозуміти і її не задуриш. Я думаю варто хоча б почекати поки той авітамінозний період пройде. Що скажете?
Miljawka Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 3 раз.
Діти: Синочок Максимчик

Повідомлення Галина » 28 лютого 2015, 09:48

Miljawka, я свою молодшу в 2,5 відлучила без жодних проблем. Мала похід до стоматолога і попередила, що коли мама полікує зубчик молочко стане недобрим. Вона 2 дні попитала чи справді недобра і не просила.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей