Глобальні оголошення!

Пропало молоко. Таке буває?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Підтримайте дискусію (для тих, хто в "однокласниках")

Повідомлення Alisa » 11 листопада 2010, 11:30

В моєї подруги дитина була на змішаному годуванні.
Було мало молока. Розповідала, що були дні, коли молоко взагалі не прибудало. Як вона нещадно цідилася, щоб його кількість хоч трохи збільшилася.
То що, її можна приписати до тих мамів, яким впадло???
До речі, годувала, як могла, груддю дитину до двох років.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Natalinda » 11 листопада 2010, 11:32

Аліса, так самі пишете що годувала до 2-х років, то не розумію, чого її до тих кому впадло?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Alisa » 11 листопада 2010, 11:39

Natalinda написав:Аліса, так самі пишете що годувала до 2-х років, то не розумію, чого її до тих кому впадло?

Бо догодовувала в ті дні, коли воно не прибувало, або тоді, коли його було ледь-ледь.
В свідомих мамів "мало молока" не буває ж :D

П.С. Якби не історія моєї подруги, то може б я і вважала б , що "мало молока" - то відмазки лінивих і темних.
А так, думаю, що всі жінки різні, і можливості організму теж.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Перлинка » 11 листопада 2010, 11:40

для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".
бувають випадки, коли молока дійсно мало, але вони поодинокі.

Тому що людина допускає що таке буває у когось десь там ,але у випадку зі мною вона пише що
молоко пропадає тільки якщо не годувати

А по відношенню до прикладу моєї подруги малюються картини заморених негретят.

Але чому складно сказати,так дівчата ,мабуть ви відноситесь до тих поодиноких випадків.Або вам не пощастило,так склались обставини,що не змогли з них вдало вийти.

Я висновки роблю не лиш по останнім постам,але й по першим в цій темі,де всі мами у яких не вдалось грудне годування ,згортаються до однієї купи егоїсток.Я згідна,що може в когсь не було підтримки,в когсь достатьо інформаціїї,хтось жив у стресі і не зумів взяти себе в руки,але ж це не значить що не хотіли та не прикладали зусиль!

А на рахунок рахування пеленок,мені цікаво хто з присутніх на форумі рахував пеленки,якщо нічого підозрілого окрім того що дитинка плаче біля грудей (що списувалось на коліки)не було,і я вже писала до того важились в поліклініці і вага набиралась нормально."После боя руками не машут" це я до того що тепер добре казати,треба було зробити так то й так то, або я б зробила так то й так то.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Naya » 11 листопада 2010, 11:55

Перлинка написав:
А на рахунок рахування пеленок,мені цікаво хто з присутніх на форумі рахував пеленки,якщо нічого підозрілого окрім того що дитинка плаче біля грудей (що списувалось на коліки)не було,і я вже писала до того важились в поліклініці і вага набиралась нормально."После боя руками не машут" це я до того що тепер добре казати,треба було зробити так то й так то, або я б зробила так то й так то.

Я рахувала пеленки. В нас і памперсів не було, лиш пеленки, щоб я точно знала скільки в нас попісів і чи все нормально. В поліклініці миважилися раз в місяць. Пеленки я контролювала щодня. Десь до півтора-двох місяців. Потім ми перейшли на памперси.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Любов » 11 листопада 2010, 12:04

я теж рахувала мокрі пеленки влітку, бо жарко і мені було цікаво чи вистачає дитині рідини, чи треба допоювати. Виявилося, що все гаразд і не варто було хвилюватися :) . Мій малюк майже ціле літо вдень без памперсів в садку на свіжому повітрі спав.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Natalinda » 11 листопада 2010, 12:06

Я теж пеленки рахувала, не щодня, а час від часу. Памперсів одноразових - мінімум, купа марльочок - максимум. Знала що при повному ГВ, відсутності антибіотиків - коліки надзвичайна рідкість. НІчого особливого дитиною не було, важилися тед раз в місяць.

А мами-егоїстки, для мене особисто це ті які в першу чергу турбуються про красу грудей, а в другу - про здоровя дитини і не прикладають жодних зусиль для налагодження ГВ, тому що просто цього не хочуть. Мама на ГВ, тяжче залишити дитину на бабцю і поїхати на цілий день по своїх справах, а от мама яка не кормить грудьми може робити це так часто як погодиться на це бабця.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Alisa » 11 листопада 2010, 12:17

Я рахувала буквально минулого місяця, коли Ілля набра лише 500 грам.
Більше 16 лашок пішло у прання - була задоволена, молока вистачає :D
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 11 листопада 2010, 12:18

Naya
ви молодець,свідома мама,якщо у вас навіть не було приводу для занепокоєння,а лиш щоб перестрахуватись.

хто з присутніх на форумі рахував пеленки,якщо нічого підозрілого окрім того що дитинка плаче біля грудей (що списувалось на коліки)не було

влітку, бо жарко і мені було цікаво чи вистачає дитині рідини, чи треба допоювати

у Вас Люба на то були причини,тому що самі пишете що було влітку,і не знали чи треба допоювати.В тієї мами ляля народилась в листопаді.
Послухайте,може б і вона через місяць чи через тиждень стала рахувати,якби щось запідозрила,але лихо сталось нажаль раніше,нікому і вголові не приходило,що дитина весь день біля грудей(в поліклініці важились вага набиралась нормально,а не 500 гр.) і не наїдається.

Ну добре ,допустимо,що мокрі пеленки провтикали,дитину відкачали,нехай навіть то була мамина вина та неуважність,якщо так хочете,бо пеленки не порахувала.Але виявлено що молока мало,починають догодовувати сумішшю і воно зникає зовсім так як і у мене .Все.Якщо чесно,то цідити по 30 мілілітрів до двох років у мене бажання не було,певний час ще може місяць півтора я цідилась і догодовувала через бутилочку тими слізками ,тому можете робити висновки які завгодно.

Знала що при повному ГВ, відсутності антибіотиків - коліки надзвичайна рідкість.

У нас мабуть різні джерела інформаціїї,бо я знаю що коліки до трьох місяців це норма .Тоді від чого так мучаються 80% відсотків дітей на ГВ моїх знайомих,які не приймають антибіотики,також від недоїдання?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Naya » 11 листопада 2010, 12:34

Перлино, але саме тому консультанти з ГВ й рекомендують не догодовувати з пляшечки з соскою. Бо соска - то в більшостьі випадків відмова дитини від грудей, відмова від грудей = рідше прикладання = зменшення молока. Тут немає аж нічого дивного.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей