Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Скільки часу ви годували дитину грудьми?

Повідомлення Marta » 09 січня 2011, 16:13

Гра, пробач за банальне і тупе запитання, але я його задам.
А якщо він не захоче сам відлучатися ні в 3, ні в 4, ні в 5?..
Я зрозуміла, ти плануєш годувати до самовідлучення?
Чи годуєтесь ви вдень?
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 09 січня 2011, 16:20

Марта, я не гра, але що такого в годуванні 3-річної, чи 4-ри річної дитини?
Я дивлюсь на тих 4-річних - та це ще такі малі діти.

Ну, скажу чесно, я б хотіла, щоб наше ГВ тривало менше, ніж 4 роки. Але якби моя сусідка сказала, що годує ще свого 4-річного малого, то це в мене не викликало б ні здивування, ні осуду.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 16:28

Ми в день не годуємося.
Якщо він не захоче відлучатися, а в мене буде "кришу рвати", я відлучу за допомогою методів, які відповідатимуть віку дитини.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 09 січня 2011, 17:16

mala-karta написав:Марта, я не гра, але що такого в годуванні 3-річної, чи 4-ри річної дитини?

Ну, скажу чесно, я б хотіла, щоб наше ГВ тривало менше, ніж 4 роки. Але якби моя сусідка сказала, що годує ще свого 4-річного малого, то це в мене не викликало б ні здивування, ні осуду.

Ну засуджувати ніхто не засуджує,а от здивування є ,бо це не природньо ,коли 4 річні кабанчики цицю смокчуть.Я захотіла знайти фото в неті,щоб подивитись як це виглядає ,то не те що фото гугл навіть кілька рядків тексту не викинув.

Гадаю що все добре в міру і грудне годування беззаперечно краще ніж штучнену до 2-ох,чи там як так хочеться до 3-ох,але не варто на цьому так зациклюватись- це не панацея.Заради чого?Імунітетеу?Поживних речовин?От спостерігаю що діти на ГВ хворіють не меньше і застудами і т.д.Розвиваються краще?Також під запитанням.
А якщо вже так перейнялись ідеєю,що то так корисно,то можна і до 18 років годувати,чого лиш до 4 чи 5?А шо то також діти і для кожної мами вони завжди будуть маленькими.

Якщо 4 роки вас цмокче дитина і вдень і вночі ,ще й до року там чи до двох цілодобово контролювати кожен її попіс чи покак,до двох років носити на собі в слінгу , при тому на вас ще домашня господарка ,наварити прибрати,світа білого не бачити ,і якщо через 3-4 роки вам щиро захочеться мати ще одну дитину і ще стільки ж часу прожити в таком ж режимі,залишаючись при тому щасливою і самодостатньою жінкою,то браво :o :o :o
схиляю голову.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 17:28

не природньо, коли не смокчуть. антропологічні розвідки підтверджують, що годування має тривати довше, аніж триває у сучасному суспільстві.
наукові дослідження підтверджують, що довгогодування позитивно корелює з рівнем розумового розвитку, загальною успішністю в школі та соціальними навчиками, нижчою ймовірністю алергічних захворювань, кишкових розладів, загальним здоров'ям дитини. негативно корелює з рівнем дитячої смертності.

те що годування сприймається як обуза - це данина сучасному світу та сучасній моралі.

я могла б нагуглити як виглядає годування й 8-річних. зрештою, хто зацікавлений у годуванні й без гуглу знає де взяти ці відео, чи картинки ;) вони не ставляться в загальний доступ, щоб не викликати негативу і обговорення дитини (з нерідкими "компліментами" на кшталт дебіл). якщо люди не готові до довгогодування, чи упереджено це сприймають, то не варто й дивитися. ці картинки не для обсмоктування на лавочці, а для підтримки тих, хто приймає ідею довгогодування.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 січня 2011, 17:51

антропологічні розвідки підтверджують, що годування має тривати довше, аніж триває у сучасному суспільстві.

Скільки?Колись жінки народжували мало не щороку,то що вони годували по 5 дітей одночасно?

По друге,якщо антропологічні,то ще з яких часів неандертальців чи що?Бо відколи люди навчились писати,такі речі можна вже дізнатись з історичних джерел ,а не з рокопок.
наукові дослідження підтверджують, що довгогодування позитивно корелює з рівнем розумового розвитку, загальною успішністю в школі та соціальними навчиками, нижчою ймовірністю алергічних захворювань, кишкових розладів, загальним здоров'ям дитини.

Т ж я не проти,але по по вашому довгогдування це поняття дуже умовне,яке може тривати і до 8 років

не природньо, коли не смокчуть

Я з цим не сперечаюсь і можу виділити грубим шрифтов в своєму попередньому повідомленні,як погано видно.
я могла б нагуглити як виглядає годування й 8-річних. зрештою, хто зацікавлений у годуванні й без гуглу знає де взяти ці відео, чи картинки ;) вони не ставляться в загальний доступ, щоб не викликати негативу і обговорення дитини (з нерідкими "компліментами" на кшталт дебіл). якщо люди не готові до довгогодування, чи упереджено це сприймають, то не варто й дивитися. ці картинки не для обсмоктування на лавочці, а для підтримки тих, хто приймає ідею довгогодування.

Ну нагугли,бо це вже якось по дитячому ,я знаю де таке є ,але не скажу,бо то таємниця.
А на рахунок того що соромляться виставляти фотки це смішно,якщо я свідомо і аргументовно переймаюсь якоюсь ідеєю,то не переховуюсь і не встидаюсь цього,а показую,допустимо, позитивний приклад іншим.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Naya » 09 січня 2011, 17:57

Перлино, а нашо щось комусь доказувати???

Буду годувати доти, доки дитина захоче і доти доки мені це приноситиме задоволення.
Як тільки відчую, що мені це напряжно - буду поступово відлучати.
І мені до одного місця хто і як це буде коментувати.

Я чогось впевнена, що до 3-4 років дитина сама втратить інтерес до циці, оскільки раціон досить таки розшириться.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 17:57

Перлинка, ну може інші дівчатка погодяться і замість тебе нагуглять і про антропологію й про все інше. Антропологія значно ширша наука, не лише неандетральців вивчає. Якщо тилюбиш переглядати фільми, подивися фільм Кості (точніше серіал). хоча й однієї серії вистачить. щоб зрозуміти що таке антропологія.

Викладати фото чужих людей, які не призначені для того, щоб на них і їх стосунки витріщалися як в зоопарку, більше того підводили під це якісь власні уявлення стосунків матері та дитини вважаю неетичним.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 09 січня 2011, 17:58

mala-karta написав:Марта, я не гра, але що такого в годуванні 3-річної, чи 4-ри річної дитини?

Іра, а для мене то такі вже ВЕЛИКІ діти!...Самостійні.
Ні, в мене осуду не викликає, а здивування- так, трохи викликає.
Я не буду казати, природньо це чи ні, це справа кожного, скільки годувати- потім подивимось, які плоди це дасть.
В мене своя думка на цей рахунок.
Marta Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 18:00

природнім є те, що влаштовує діаду, чи то матір і дитина, чи то чоловік і жінка, різниці не має.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість