Глобальні оголошення!

Ще раз про Г.В. Висновки, спостереження, ситуації...

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Мої висновки про ГВ

Повідомлення IREN » 19 квітня 2010, 20:39

Я годувала дитину до 2 р і 1 міс. і зробила для себе наступні висновки:
- годувати тільки материнським молоком за будь- яких обставин;
- годувати тільки матер молоком до 6 міс, а потім вводити прикорм;
- спати дитину ложити в окреме ліжечко з народження ( проти спільного сну)- я спала з малою до 2 років і не могла відівчити, бо з роодому спала з нею і я настільки була виснажена, і якось віддалилась від чоловіка, бо спав окремо. а коли почала дитина спати сама- я як на світ народилась- накінець-то висипаюсь.
- годувати до року грудьми, MAX- до 1,5 роки і не більше;( бо потім молока мало, а дитина ссе і ссе і "псуються" і форма грудей і нерви мами- бо не хоче їсти звичайну їжу, а постійно просить сісю).
-не використовувати " дурачок".
IREN Офлайн

Re: Годування після року, під час вагітності.

Повідомлення mala-karta » 19 квітня 2010, 21:28

IREN написав:- спати дитину ложити в окреме ліжечко з народження ( проти спільного сну)- я спала з малою до 2 років і не могла відівчити, бо з роодому спала з нею і я настільки була виснажена, і якось віддалилась від чоловіка, бо спав окремо. а коли почала дитина спати сама- я як на світ народилась- накінець-то висипаюсь.

висипаюсь тільки коли сплю з малим :))
спимо всі троє разом.
Наскільки це класна картина, коли я встаю вночі до компа, обертаюся - а чоловік обійняв малого і сплять собі :)
І як це класно, коли патлата макушка притискається до щоки :angel:
Не проміняю це на окремий сон. Навіть якщо він і до 5 років затягнеться :)

IREN написав:- годувати до року грудьми, MAX- до 1,5 роки і не більше;( бо потім молока мало, а дитина ссе і ссе і "псуються" і форма грудей і нерви мами- бо не хоче їсти звичайну їжу, а постійно просить сісю).

ха-ха
мій хлопець готовий їсти груди тільки вже в крайньому випадку. Його апетиту можна хіба що позаздрити.
Наскільки мені відомо, форма грудей псується не від годування. Форма грудей змінюється під час вагітності, а також з віком.
І взагалі, нащо тоді не давати дурачка, годувати за вимогою і от раптом максимум до 1.5 років годувати. Класна рекомендація, да.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення IREN » 20 квітня 2010, 09:53

Я не рекомендую, я лиш написала про особистий досвід. І що я в майбутньому не хочу повторити.( і це все дуже індивідуально!!! моя дитина майже нічого не хотіла їсти нормально крім грудей- і ссала так що груди боліли, і я просто відчувала біль, і вночі будилась 3-4 рази, бо не вечеряла нормально. а залишити не мала з ким, щоб якось хоть трошки вона була без контакту з грудьми, наприклад на обідній сон). А коли відлучила, то і спати почала вночі 11 год підряд і їсти почала дуже добре і не хворіла. Як каже Комаровський- годувати треба до тих пір, поки це комфортно для дитя і для мами, якщо для мене це було вже не годування і не задоволення, а напряг, то я зробила правильно. І спати він також радить окремо, бо кожна людина має мати особистий простір і звичайно відпочинок нічний- а не думати- " Я не може повернутись, бо боюсь дитину вдарити". а також в мене десь коли дитині було 1,5 р, почались проблеми з хребтом, і вертибролог мені поралив відлучати, бо в мене нехватає кальцію в організмі, а дитина його забирає, а він не поповнюється достатньо, хоч і пила Са.
І ще одне - я не бачила жінки, яка після довгого годування б сказала : " так, в мене груди такі як і до родів", всі кого я знаю, у всіх або дуже зменшились грудні залози, або втратили пружність, або " пообвисали". І я не виняток- і спортом займаюсь і лівчик спец носила і прикладала правильно, проте до 1 р годування- все було ок, а коли вона постійно тягнула, а тягнйти там не було що, я помітила що груди міняються і стаютья як " наволочки".Це лише мій досвід і я ЗА годування, але тільки щоб це приносило радість, і +.
IREN Офлайн

Повідомлення Dashko » 20 квітня 2010, 10:24

Те, що годування повинно приносити задоволення і мамі і дитині це не викликає сумніву. Ні в якому разі не рекомендую годувати через силу. Але проблеми, складнощі під час грудного годування це не норма, і в першу чергу це привид замислитися, чи все ми робимо вірно. Наприклад багатьом жінкам важко годувати і в перший місяць, але я думаю, ніхто не буде їм радити завершувати грудне. Але залишати все як є, це теж не вихід. Тому потрібно шукати причини проблеми і вирішувати їх. Так само і на будь-якій стадії.
Процес грудного вигодовування повинен бути приємним під час всього періоду годування, незалежно чи це становлення лактації, чи зріла лактація,чи її завершення.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення mala-karta » 21 квітня 2010, 00:38

моя думка звісно, але Комаровський мало що розуміє в грудному годуванні.
Комаровський - це і соска, і годування по режиму (навіть якщо і називається "по-апетиту").

От якраз після року дуже мені подобається наше годування :)
Все просто, не треба хвилюватися, чи набере положені грами, посмоктавший капризулькин стає ангелом, і вопше, ну це ж так кльооово!!!

Тому згідна з Дашею - грудне годування має бути приємним і якщо є проблеми, то треба їх вирішувати, а не валити все на грудне годування і просто його завершувати. :sos:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Я в шоці!!!

Повідомлення Natalinda » 06 червня 2010, 02:29

Бачилася сьогодні з однокласницями, всі вже мами з досвідом. Як почули що дитині 9 міс. і я ще годую, то були в шоці. А я як наслухалася, чого не годували вони то сама в такому шоці :dash: Такі дива з тим молоком в людей робляться, що відчуваю себе інопланетянкою. Уявляю яка була б реакція при згадці про багаторазові підгузники і слінги. Як то воно є: скільки людей - стільки думок - стільк поглядів на життя...........
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення lore1ei » 08 червня 2010, 11:52

а в мене от сусідка, сину 2 місяці, каже молока нема і все.
та як же таке може бути при бажанні мами годувати грудьми?
пробувала їй дати телефон Даші, щоб та надала консультацію, поки ще хоч нічні годування лишились.
поки ще скептично на мене дивиться.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення lore1ei » 08 червня 2010, 12:03

а взагалі дівчата, поряд добре когось мати.
навіть якщо поради не завжди нормальні.
мама моя далеко, свекрусі і діла нема чи дитина здорова, чи ГВ у нас, чи ні, чи може поради якоїсь потребую.

цінуйте турботу рідних, бо часом так хочеться самій відчути себе дитиною, почути тепле слово і хоч грам уваги.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення LeeLoo » 08 червня 2010, 20:50

цінуйте турботу рідних, бо часом так хочеться самій відчути себе дитиною, почути тепле слово і хоч грам уваги.
В мене аналогічна ситуація...і я цілком приєднуюся до вище сказаного.
LeeLoo Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 09 червня 2010, 20:22

хто має доступ в ЖТ - зайдіть, не пожалкуєте!
апофіоз дурості!

у вільному переказі
гв зло, потрібне тільки для розповідей про жертву і відчуття геройства.
ГВ перешкоджає сексу, мобільності (взяла пляшку і пішла), псує здоров'я матері і дитини, спотворює раціон, дитина не отрмує корисних речовин; перешкоджає заняттям спортом. тому мама страшна і ужасна, ага повноті ще сприяє. дитина до школи їсть лише материнське молоко, а все інше блює
ах. да. ГВ не сприяє формуванню імінітету.

натомість ШВ - звільняє від сціджування, масажу грудей, сприяє купі вільного часу, дозволяє гармонійно харчувати дитину (раціон 5-місячного малюка: супи, м'ясні консерви, каші, овочеві пюре і цитрусові); забезпечує малюка кальцієм, сприяє прорізуванню зубів та формуванню ШКТ, зменшує ризики(якщо не убезпечує) алергії, сприяє адаптації в садочку...

і т.д. і т.п.

шкода, що це ЖТ, а то б розважилися. у хорошому розумінні цього слова. оскільки перше відчуття після прочитання - бракує слів. одна ненормативна лексика. а потім стає смішно :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість