Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення TYulia » 20 березня 2014, 15:20

дехто каже, що віддлучає, щоб дитина краще спала і не просиналась, а в мене поки що думка - почне краще спати, тоді буду відлучати :pardon:
от навіть за денний сон двічі вже просинався...
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Оксанютка » 20 березня 2014, 17:03

І я вже задумуюсь про відлучення.Синочку 1р.10 міс.Конкретно візьмусь за цю справу після свят(казала свекруха, що в піст не можна).Ще кажуть добре тоді, коли достигають вишні :confused: То в нас десь так воно і мало б вийти.Найбільше боюсь нічних пробуджень, бо так заспокоїти мені не вдається,зразу має бути циця.Він в мене не знає пляшечки, пустушки.Трохи вже втомилась від нічних пробуджень:часом спить гарно, будиться 1-2 рази за ніч, а часом :scare: Хотілося б щоб все пройшло беболісно для нас обох, без криків, таблеток і перев"язувань.Вже давніше почала застосовувати віволікаючі маневри(книжечка, гра, мультик), але це помагає на 5-10 хвилин, бо хлопчинка мій дуже наполегливий :wink: Пробувала експериментувати з бурячком, то тоді не хоче замазаної циці :hi:
Слухала я на цю тему Комаровського, то в нього ну дуже вже радикальний метод:на 3 дні з дитиною залишається тато, бабуся(всі хто може допомогти), а мама десь собі йде з дому і п"є таблетки :scare: .Головне після повернення протягом 2-3 годин не піддатися на прохання дитини( якщо до цього часу ще не забула).Ось так! Успіхів нам, дівчатка!!! :wink:
Оксанютка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 150 раз.
Діти: Два хлопчики-горобчики

Повідомлення nadusha » 21 березня 2014, 09:21

Оксанютка! Добре кажуть, "на червоні ягоди" відлучати, то сюди і полуниці, і сунички, і черешні підійдуть... Успіху!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення flower » 21 березня 2014, 09:43

Оксанютка написав:таблеток і перев"язувань.

Ну без цього точно можна обійтись. Головне не годувати повним ходом, а тоді раз і все, якщо плавно деякий час забирати по годуванню, то все обійдеться без таблеток. А перевязування доречі нащо? Шо вони дають? Це ж як молоко є і його перевязати то ще гірше, бо ж грудкується хіба ні?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Галина » 21 березня 2014, 10:07

flower написав:А перевязування доречі нащо?

В мене подружці масажистка сціджувала і перев’язувала. Але я багато чула і читала, що від того можуть бути великі проблеми.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Natalinda » 21 березня 2014, 10:19

Дівчата, а до чого ягоди? :confused:
Ну і я б в жодному разі ніяких таблеток не рекомендувала, а тим більше отого перевязування, для чого організму лишній шок, якщо молоко само по собі перестає вироблятися, варто просто не відлучати за один день, а розтягнути процес на кілька тижнів
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення westa » 22 березня 2014, 00:29

Забула ще про одну корисну штуку під час відлучення - компреси з камфорною олією.
Я мазала твердющі груди на ніч , а зранку просиналася з набагато м"якшими ( без зціджування ).

Я не перев"язувалася , але в тугому одязі груди боліли менше.
Зображення

Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Повідомлення Галина » 22 березня 2014, 08:37

Natalinda, я оце теж від багатьох чую в піст не можна відлучати, коли дерева голі не можна, або відлучати коли починають вишні цвісти. От ніяк не розумію до чого той цвіт чи піст то припинення ГВ??? :confused:
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення nadusha » 22 березня 2014, 09:49

Я отаке нашукала
| +
На свій хліб
Припинення годування груддю, важливий і не завжди легкий етап в розвитку дитини. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує закінчувати грудне вигодовування не раніше ніж маляті виповниться два з половиною роки. На жаль, до цих пір розповсюджене хибне переконання, нібито годування груддю після року недоцільне, бо в материнському молоці вже немає необхідних поживних речовин.
А між тим, у користі тривалого годування не сумнівалися наші прабабусі. У давнину намагалися якомога довше потримати дитину на неньчиному молоці - аби вона була здорова, аби краса не зблідла і не зіпсувався стан мамчин. Відлучали вже після двох років, коли дитина вміла розмовляти, бо саме словом могла показати, що від себе дає. Тобто крихітка вже прагне поділитися з близькими. Дитя починає усвідомлювати, що таке альтруїзм. Вважалося, що від себе подасть, то до неї й повертатися буде через все життя.
Дуже серйозно підходили до вибору дня, для такої важливої події. Відлучали „на зелений лист”, коли на деревах буяло листя, але не в літню спеку. «На повний місяць» - аби „доля була повною”. В понеділок чи в середу - сприятливі дні, для початку будь-якої справи. Напередодні вибілювалася хата та виміталося вербовим віником, випікався обрядовий хліб. А вечері сходилася вся родина - „хліба їсти”.
Пов’язаний з цією подією обряд означав кінець віку немовляти і початок періоду дитинства. Ось як його описує Графина Маковій, в своїй книзі „Затоптаний цвіт”.
« На стілець, що обернутий до схід сонця, клали хліб-сіль. Дитина ручкою, при маминій допомозі, ламає, в сіль мочає, кусає. Разом із стільцем тато переносить через поріг „хлібця ділити” – би душа людям ділила добра, би дійшла до царства небесного.
- Хліба даю вам, а сіль лишаю собі. Най буде вам вповні, а біда ваша на мене йде, – повторювала дитина за мамкою закон Христа.
Стільчик був спеціально збитий татом для такої оказії (би на чужий стілець ніколи не сідав) – тобто не займався не своїм ділом, а тільки тим, що від Бога, від талану.
- Через поріг, через поріг, у світ, з Благословенням Божим, з покровом Матері Божої, - казала мати.
- Ісусе Христе, во ім’я торжества світла над тьмою, благослови мою дитину на добро, - додавав неньо.»
Відправлення „на свій хліб” було дуже урочистою подією. Цього дня приходила рідня з подарунками для дитини. Їх розкладали на лавці: до чого спочатку маля кинеться - тим і буде. Послідовність у підході до іграшок вказувала на пріоритети маленької людини.
Гості пригощалися хлібом, примовляючи: „Най на твоєму хлібові не родять терняки, най буде солодкий, як мід... Нам - твердуш, тобі - м’якуш...”
Існувало правило: мати, припинивши годування, аж ніяк не повинна була його поновлювати, бо дитина стане „погана на очі”. Для цього вживали різних хитрощів: повертали свою сорочку пазухою назад, туго зав’язували груди або вимащували їх сажею, натирали часником чи перцем.
Звичайно, всі ці звичаї та обряди - лише частина нашої історії. Мало хто знає про них, а тим більше – дотримується. Проте вони вчать нас тому, що нічого не проходить в житті людини безслідно, кожна подія впливає на її долю.
Довгого вам вигодовування та легкого відлучення!
Підготувала Вікторія Вайвала.
Журнал «Здорово».

Звідси
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Ще ось тут є абзац про відлучення в давнину
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Marichka » 22 березня 2014, 10:47

Я не пила таблеток і не перевязувалась.Було літо-молочко собі само витікало,я лиш міняла футболки.Трошки сама зціджувала,але дуже трошки,менше пила.Ще наніч чай з м"яти вроді пила.До тижня все внормувалось.Дитину,навпаки,ми більше обнімали,грались з нею,щоб не мала подвійного стресу і все якось пройшло легко
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей