Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Галлинка » 09 вересня 2013, 19:54

Що ж дівчата, в кожного своя історія з ГВ, головне, що кожен бажає для своїх діток тільки найкращого... розкажу про свій досвід. Синочка годувала до 2 років і двох тижнів, припинила годування вже також від виснаженності і від "цицьовисіння" як тут в темі вже згадувалося... що можу зауважити, на мою думку допустилась таких помилок як те, що дозволяла малому гамати цицю будь-коли і будь-де, самому її діставати, особливо то після рочку треба пильнувати... тому і відлучити поступово не вдалось... тепер маю донечку, стараюсь її годувати лише в одній і тій же кімнаті,в одному положенні, на вулиці чи в гостях, чи коли десь відїжджаємо ненадовго- лише за гострої потреби, хоча поки-що не обмежую ні денні ні нічні годування по кількості (доні 7 міс.) а взагалі, кожна дитина особлива, то ж мама і дитинка відчують коли готові будуть до завершення ГВ
Галлинка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 184 раз.
Подякували: 434 раз.
Діти: синочок і донечка

Повідомлення nelly » 09 вересня 2013, 21:18

TaniaPicaSSo написав:Тоді і відлучати не доведеться

змушена розчарувати Тебе ::Р: , якщо немає грудей то відлучення йде від бутилки і пустушки, при чому ці процеси затягуються набагато довше ніж циця.
В мене в родички дитині більше 3 років а вона досі лягає спати з пустушкою + дві в руках -це в неї такий спальний набор, і відлученням не пахне.
А якщо по темі то ми відлучитися в 1 рік 10 міс. (читати вище пару сторінок), то все нормально і я спокійніша стала бо вже мені було піднабридло, хоча тут теж звучали закиди в моя адресу що я погана мама і про псих стан дитини треба було думати ( стан мами не береться до уваги ніколи). Я теж фанатка ГВ але у віці майже два роки -ГВ не є панацеєю. Добре, що таранька відлучила раніше ніж я, тепер не лише я не дотрималася до 2-х років :crazy: ::Р:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення taranjka » 09 вересня 2013, 23:53

nelly я не відлучала, дитина сама відлучилася :wink: я б ще годувала :hi:
я за ГВ, бо це корисно для дитини. але це також не має бути "каторгою" для мами. щаслива мама - щаслива дитина. але користь ГВ після року, двох, трьох при тому не зменшується
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення олята » 11 вересня 2013, 11:26

taranjka написав:nelly я не відлучала, дитина сама відлучилася :wink: я б ще годувала :hi:
я за ГВ, бо це корисно для дитини. але це також не має бути "каторгою" для мами. щаслива мама - щаслива дитина. але користь ГВ після року, двох, трьох при тому не зменшується

цілком з вами згідна
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 65 раз.
Подякували: 90 раз.
Діти: троє. Мичко, Степанко, Ромчик

Повідомлення nadusha » 16 вересня 2013, 08:26

Порадьте, що робити... Денисові в жовтні три роки, ще їсть цицю. Під кінець літа циця була тільки перед сном і вночі, вдень знав, що циця "спить і молочка не має". Поїхали в санаторій і тепер в нас циця ще й після сну (і зранку, і в обід). Кардинально відлучати дуже боюсь, тим більше, що почав ходити в садок, то хотілося б ще до зими потішити його цицьою. З другого боку хлопаці вже три роки, а він ще їсть цицю...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення олята » 16 вересня 2013, 08:34

nadusha написав:Кардинально відлучати дуже боюсь, тим більше, що почав ходити в садок, то хотілося б ще до зими потішити його цицьою.

а вас інакше вже не вийде, а садок хороший привід щоб ще зробити. будете тішити до зими, а потім ще до весни, а потім до 4 років і так ніколи не відучите. бо то травма дитини.......дитина вами маніпулюватиме доти доки ви йому то дозволите
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення nadusha » 16 вересня 2013, 08:40

Боюсь ось чому: садок це стрес - раз (заберу цицю то буде подвійний), це підвищенні шанси підхопити вірусяку (тішу себе, що циця дасть йому ще якийсь захист) - два, кардинально не знаю як це зробити, бо відлучитись і залишити його на когось не маю змоги - три.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення олята » 16 вересня 2013, 08:53

якщо ви знали що малий іде в садок то чого не зробили то до того. я по друге молоко не має вже того захисту ще з року. діти які жують цицьку до 4 років хворяють рівно стільки ж я або ж і більше ніж інші. а чого лишати на когось дитина ходить до садка він там лягає спрати і все. ви визначтеся чи ви хочете відучити від грудец чи вам зручно з цицікою і ви хочете його годумати як ви кажете до зими.
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Anjuta » 16 вересня 2013, 08:54

в нас так вийшло, що були на морі і дитина перші дні мала акліматізацію, він був вялений і зі шлунком проблеми почалися. Він попросив цицю з посмішкою - єдине що його заставило посміхнутися, я дала. Він висмоктав одну грудь, тоді другу і сів на ліжко сміючись, а тоді все вирвав......до кінця дня просив в мене цицю, я вже не давала, все інше потрошки їв і нічого.
На слідуючий день приблизно в той самий час я не витримала і дала йому знову грудь, результат був той самий.
Прийшлося кардинально відлучитися і все, три ночі (до тижня часу)він просинався вночі і плакав просив цицю, але потім все було норм.
Якби не той випадок, ми би досі цицю їли, бо я не одноразово вже думала відлучати, але він просив і я давала :pardon:
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення TanenRom » 16 вересня 2013, 09:08

олята написав:якщо ви знали що малий іде в садок то чого не зробили то до того. я по друге молоко не має вже того захисту ще з року. діти які жують цицьку до 4 років хворяють рівно стільки ж я або ж і більше ніж інші. а чого лишати на когось дитина ходить до садка він там лягає спрати і все. ви визначтеся чи ви хочете відучити від грудец чи вам зручно з цицікою і ви хочете його годумати як ви кажете до зими.

я також хотіла відлучити до садочка, але не змогла, потім заспокоїлась, перестала думати за відлучення і дитина під час адаптації в садочку відлучилась сама

nadusha тому пробуйте поступово зменшувати кількість годувань зараз (ми коли йшли в садочок, у нас залишались тільки нічні годування), а там будете діяти по обставинах :wink:
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей