Пологи в мене були складні, врешті КР - потім 7 днів реанімації. Дитину принесли в 1й день приклали до груді. Але то таке було певно на 5хв. Потім приносили раз в день тільки показували. Той тиждень догодовували сумішшю з пляшечки, давали соску. Молоко прибуло на 6й день (не знаю чому так пізно - чи вони мені щось кололи щоб не прибувало, чи то тому що дитини не було поруч). На 7й день перевели нас в палату спільного перебування і дитина майже весь час спала. Прикладала до груді кожні 3 години, деколи дитина спала і не хотіла смоктати, відверталася, плакала. В першу ніч останнє годування було в 9й вечора, всю ніч мала спала, а потім аж в 6й ранку. Той день дитина була без пустушки, я її забрала. Весь час мені капали і кололи препарати для згортування крові, окситоцин, антибіотики. Було таке що капали і годувала одночасно. На 2й день дитина почала сильно плакати, здригувати ножками, зригувати. Видно було що її щось турбує. Лікарка прийшла і видала "геніальну" репліку "а що ви хотіли? ви приймаєте купу ліків несумісних з гв і годуєте груддю, дитину болить живіт, але мусите годувати бо в нас тепер політика грудного вигодовування для всіх"

Питання 1. Як організувати ГВ в ситуації коли мама окремо від дитини? Зціджувати що є і давати в дит відділення щоб годували з пляшки? Хай їсть суміші гв налагодиться пізніше?
Питання 2. Якщо мама приймає ліки несумісні з ГВ - годувати чи ні? (якщо ці ліки неможливо замінити іншими, сумісними з гв ,і приймати їх мамі необхідно для одужання)
Питання 3. Якщо мама таки не годує перші тижні після пологів, а наприклад просто зціджує молоко, на скільки високі шанси відновити ГВ? (бо моїй дитині однозначно дуже нашкодило ГВ одночасно з прийомом ліків і я планую не годувати 2гу дитину поки не перестану приймати ліки не сумісні з ГВ)
Питання 4. Якщо ліків не дуже багато то як правильно організувати ГВ при їх прийомі, ну наприклад, не прикладати до груді 2-4 год після крапельниці, чи зцідити все молоко після крапельниці? Є якісь поради?
Покищо все (буде далі