Глобальні оголошення!

Розбір складних ситуацій

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Розбір складних ситуацій

Повідомлення Dribchuk » 03 квітня 2013, 09:57

Dashko дуже дякую за тему - якраз для мене. :hi: Так як я ще планую другу лялю то мені б хотілося знати як себе повести якщо опинюся (не приведи, Боже) в такій самій ситуації як було з першою малою. Запитань маю багато, тому почну з основних.
Пологи в мене були складні, врешті КР - потім 7 днів реанімації. Дитину принесли в 1й день приклали до груді. Але то таке було певно на 5хв. Потім приносили раз в день тільки показували. Той тиждень догодовували сумішшю з пляшечки, давали соску. Молоко прибуло на 6й день (не знаю чому так пізно - чи вони мені щось кололи щоб не прибувало, чи то тому що дитини не було поруч). На 7й день перевели нас в палату спільного перебування і дитина майже весь час спала. Прикладала до груді кожні 3 години, деколи дитина спала і не хотіла смоктати, відверталася, плакала. В першу ніч останнє годування було в 9й вечора, всю ніч мала спала, а потім аж в 6й ранку. Той день дитина була без пустушки, я її забрала. Весь час мені капали і кололи препарати для згортування крові, окситоцин, антибіотики. Було таке що капали і годувала одночасно. На 2й день дитина почала сильно плакати, здригувати ножками, зригувати. Видно було що її щось турбує. Лікарка прийшла і видала "геніальну" репліку "а що ви хотіли? ви приймаєте купу ліків несумісних з гв і годуєте груддю, дитину болить живіт, але мусите годувати бо в нас тепер політика грудного вигодовування для всіх" :crazy: :crazy: :crazy:
Питання 1. Як організувати ГВ в ситуації коли мама окремо від дитини? Зціджувати що є і давати в дит відділення щоб годували з пляшки? Хай їсть суміші гв налагодиться пізніше?
Питання 2. Якщо мама приймає ліки несумісні з ГВ - годувати чи ні? (якщо ці ліки неможливо замінити іншими, сумісними з гв ,і приймати їх мамі необхідно для одужання)
Питання 3. Якщо мама таки не годує перші тижні після пологів, а наприклад просто зціджує молоко, на скільки високі шанси відновити ГВ? (бо моїй дитині однозначно дуже нашкодило ГВ одночасно з прийомом ліків і я планую не годувати 2гу дитину поки не перестану приймати ліки не сумісні з ГВ)
Питання 4. Якщо ліків не дуже багато то як правильно організувати ГВ при їх прийомі, ну наприклад, не прикладати до груді 2-4 год після крапельниці, чи зцідити все молоко після крапельниці? Є якісь поради?
Покищо все (буде далі :=): )
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення flash-ka » 03 квітня 2013, 11:52

оце історія...
для початку, думаю варто розібратись, чому сталось так,що:
Dribchuk написав:Пологи в мене були складні, врешті КР - потім 7 днів реанімації.

можливо було варто одразу робити КР і без реанімації обійтись?
якщо так, то певно варто наступного разу одразу готуватись до КР.
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення Dribchuk » 03 квітня 2013, 12:05

flash-ka так, все як ти кажеш (правда, лікарі в нас вважали інакше і не захотіли зразу кесерити). В будь-якому разі навіть якщо КР буде наступного разу плановим перші дні колять-капають досить велику к-ть ліків і перебування в реанімації обовязково як мінімум 1 день. Ну і першого разу в мене висока температура трималася більше тижня, погано матка скорочувалася тому і була велика к-ть додаткових препаратів, плюс ще препарати крові бо мала сильну крововтрату. Тому мене дуже цікавить питання ліків після пологів, зокрема КР та ГВ.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Anjuta » 03 квітня 2013, 12:28

в мене був внеплановий КР, в 3 години ночі прокесарили, до обіду перевели в інд.палату, малого показали і забрали, а на слідуючий день його принесли десь до обіду і він надалі був постійно з нами, молозива мала дуже багато, так що виливала, допомогав чоловік зі мною в палаті був, Арсенчик родився передчасно, то не мав сили смоктати - мусила зціджувати і їв з бутилочки, десь на 5 день нас виписали.....але не без грошей, казали що дитина має маленьку вагу, а я казала що нам краще вдома, мене можна було виписувати вже на 3 день :hi: ...щось кололи і раз поставили капельницю, коли чоловік пішов додому а дитина спала, то мені почало дуже боліти....вони казали що я видумую і не знімали та сварилися зі мною....я передзвонила чоловіку, то він прийшов і зробив порядок, а я рукою не могла ще до наступного дня нормально рухати.
Також в реанімації мені робили якусь пробу на антибіотик і вона була не добра, це я памятаю ще як відходила від наркозу, а пізніше мені хотіли нтибіотик колоти, то я зі сварками відмовилась. Дякувати Богові всі здорові.

Доречі, сціджувалася я лише 2 тиждні, далі хлопчик почав смоктати сам.
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення flash-ka » 03 квітня 2013, 13:39

у мене теж молоко не зразу було. десь на 4 день появилось...а до того мала постійно була біля циці...потім до речі теж ))))) десь до 3,5 місяців. :hi:
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення Dribchuk » 03 квітня 2013, 13:51

Anjuta значить операція у вас пройшла без ускладнень, вам пощастило. Я не ризикувала відмовлятися від ліків маючи температуру вище 40 і ще купу проблем. Відмова від лікування - варіант не для мене. Я маю досвід відмови від призначень лікарів - більше не хочу.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Anjuta » 03 квітня 2013, 16:01

Dribchuk,відмовилась лише через те що 100% чула що була якась погана проба....а медсестра прийшла його ставити. Я не завжди задоволена всім тим що призначають лікарі, але після декількох викидишів і чисток, я чемно всю вагітність робила все що казали лікарі і в кінці ледве мою дитину врятували,(не буду вже вдаватись в подробиці, але я не послухавшись лікарів викликала швидку і все що далі відбулося сталося вже в лікарні - це і врятувало мою дитину...знайома яка провела всю вагітність зі мною в лікарні пережила те саме, але на той момент була в селі і поки доїхали до лікарні - вже спасали її життя, дитинка загинула).

А по темі, то після першого КР, думаю що наступна вагітність вже має мати планове КР. А от все інше, то мабуть, по ходу інтуітивно в кожної жінки.
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення Dribchuk » 03 квітня 2013, 16:46

Anjuta я мала на увазі що якщо відповідь на моє запитання
Dribchuk написав:Якщо мама приймає ліки несумісні з ГВ - годувати чи ні?
"не приймати ліки" то мені таке не підходить. Я швидше пожертвую ГВ ніж власним життям.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Kskz » 03 квітня 2013, 18:23

1. Годувати дитину зцідженим молоком чи сумішшю, але не з бутилочки, в пологовому думаю можна зі шприца без голки. Якщо мама сама не може, то тоді добре би щоб бабця чи чоловік таке робили, бо мед персонал навряд чи буде цим займатись.
2. Якщо дійсно несумісні, то не годувати. Але в нас в пологових не завжди знають що сумісне, а що ні. Тут краще перевірити цю інформацію через відповідні сайти. Ти як дізнавалась чи препарат сумісний?
3. Якщо сталось так, що перші тижні мама не годувала дитину грудьми, то важливо зціджувати кожні 3 години, кожну грудь по 10-15 хв. Кількість тут не важлива, тут головне стимуляція. Шанси годувати є завжди, навіть якщо в мами в грудях вже краплі молока чи немає зовсім.
4. Не знаю наскільки реально не годувати немовля 2-4 години, ти ж не знаєш коли воно наступний раз попросить груди. Як правило, препарати після КР, антибіотики сумісні з ГВ. І тому треба думати, що на наступний раз все складеться набагато легше, без ускладнень. Можна і самому спробувати народжувати :wink:
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Dribchuk » 03 квітня 2013, 18:28

Kskzперше дуже б було добре - не реально в наших пологових, ніхто не пускає в дит відділення тата чи бабусю поки мама в реанімації. Мою малу їм показували через вікно.
Kskz написав:Ти як дізнавалась чи препарат сумісний?

в інструкції писало, ну і потім коли виписалися з пологового і в дитини почали "вилазити" всі проблеми зі здоровям підняла ті бумажки з ліками які мені капали-кололи то в інтернеті дивилася ну і прямо в побічній дії деяких препаратів були описані ті проблеми які були в малої.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн