Глобальні оголошення!

Грудне годування і відділення недоношених

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Грудне годування і відділення недоношених

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 січня 2012, 03:01

happymami написав:Тому я впевнена, що в те відділення потрапляють мамусі, котрі про Школу або не чули, або не вважали це потрібним закладом, або не встигли на запис, абощо. Вони просто не здогадуються, шо може бути інакше і шо то всьо неправильно

такі мами і на нашому форумі не сидять
тому й не прочитають цієї теми ;)
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення mari » 17 січня 2012, 03:09

То може бути патологія новонароджених, здається таке є відділення, якщо дитина- з нормальною вагою була.

Ще не забувайте що є чоловіки які бояться підтримувати годуючу маму,і коли навколо всі кричать що ти дитину мучиш, що ти така розумна, треба щоб дитина була здорова- ти ж мама, то не кожна мама і думає раціонально і згадує що пам"ятала і вчила.

З першого повідомлення зрозуміло що і в школу ходила і про форум знає. Не зовсім в тому справа. Не готова певно саме до такого була, а ви що ГОТОВІ?

Та й ми не маму обговорюємо а умови в відділенні. Навіть після очікуваних родів в хорошій палаті лише половина грудьми годує. Не те що в таких умовах.

Щодо лікарів знайомих- не думаю що при вазі 2 кг і дитині яка мало смокче хтось дасть пораду- звалюй додому. Тому й терплять. Бо сьогодні- ти така відважна, а завтра- дитина ослабла і куди на вулицю????- знов лише туди, а там стільки шороху навела...
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення happymami » 17 січня 2012, 03:15

але, Маріє, я не надто дивуюся тому відділенню, адже і роддоми наші тільки не так давно почали "шарити" по сучасному і підтримувати ГВ. А лікарня, ще й обласна - певно багато в чому ще совкові методи лікування використовує. От і до ГВ їм ніякого діла :dash: . Може, коли там трохи піде ротація персоналу, коли вже підуть на пенсію ті старушки-медсестрички, то може шось і поміняється? Мами дійсно не в стані шось міняти. То мусить тільки начальство міняти світогляди. Нашим роддомам дали вказівку - вони перекваліфікувалися. Пам'ятаю, коли я ще народжувала, то якраз у всього персоналу в роддомі був якийсь екзамен по підвищенні кваліфікації і по тому всьому новомодньому підходу. То старша медсестричка ще казала, шо їй важко то всьо, хай би для молодьожі робили. Але тішило, шо таки такі екзамени і навчання проводять.
А обласна, видно, далека. Вона ж не міська. Мін охорони зд. не знає, шо там таке. А може й вважає то нормою? Головне шоб стерильно всьо. Шо ше тре? А ГВ - то вже проблеми самих "потопаючих". блін, сучасна медицина
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 січня 2012, 03:18

ну ладно mari, хай буде - то лиш я така відморожена
а всі решта робіть так і далі - знаючи, шо при малій вазі дитині обов"язково якомога більше треба знаходитися біля тіла матері, віддавайте своїх дітей до лікарні, а самі ідіть собі спокійно додому зціджуватися...

та не оцінюю я ніякого
я завжди говорю лише про себе і як вчинила б я
а якшо хтось робить не так як я, то він робить просто по-іншому, а не правильно чи не правильно
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Микола 19.05.2011

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 січня 2012, 03:20

happymami написав:Мами дійсно не в стані шось міняти. То мусить тільки начальство міняти світогляди.

якшо "низи" мовчатимуть, то з якого такого дива "верхи" раптом захочуть шевелити булками і шось міняти, якшо і так всіх все влаштовує?!
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Повідомлення Перлинка » 17 січня 2012, 03:31

я згідна і з Оксаною Теслюк і з Хеппімамою

в тому шо самі жінки не вміють протистояти і ведуть себе як вівці ,але права хеппімама шо то від страху за дитинку і невпевненості як в собі так і в ситуації

мене тоже перший раз хотіли з пологового відправити в лікарню ,але я бачила шо з дитиною все ок,лиш відносно мала вага ,дала завідуючій тоді 50 гр. і пішла до дому

люди просто некомпетентні,неграмотні ,не знають що лікарі не мають права робити з ними все що заманеться,що в першу чергу ми маємо право розпоряджатись своїм життям і здоровям та своїх дітей

нас недавно фіктивно ложили в лікарню,аби можна було легально ходити на процедури,і щоб оформитись треба було пройти всю церемонію
-здати кров дитини
-мазок з попи дитини,мазок з попи свій
коли я повідомила шо кров не здаватиму ,їм спочатку челюсті повідвисали ,а потім прийшли в ярость :grin: ,стали на мене репетувати як на дєвочку ,коли я заткала рот ,відразу тон розмови змінився
тобто людина відчула шо я не вівця і зі мною краще не звязуватись,щоб не мати неприємностей

просто на жаль не всі так вміють в міру свого характеру,виховання а іноді просто життєвого досвіду бракує чи сміливості.

я потім ще пошкодувала що мазок здавала , дозволила дитині колупатись тими їхніми багаторазовими дротиками і собі колупнула :grin: (але тоже шось подумати просто не встигла)
бо блін ,якшо чесно переживаю як вони добросовісно то стерилізують
в пологовому,перши раз мені при заборі сечі багаторзовим катетером занесли інфекцію
наступного дня інша медсестра запропонувала придбати одноразовий,чого попередня того не зробила :dash: ?
а я тоже вівця була ,нада так нада ,звідки мені знати шо одноразові існують всьог тоді кажись за 5 чи 10 грн коштувало відсутність моїх страждань зо два тижні шо очі на лоба вилазили коли ходила по-малєньклму

в лікарнях досі практикується совдепівські методи впливу на пацієнта,лікарям простіше коли він покірний та безропотний
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 17 січня 2012, 03:36

дівчата,а шо у вас у всіх відразу молоко зявлялось?

в мене десь аж на третій,четвертий день,молозівом діти не наїдалась,першу добу спали ,а на другу ніч кричали без перестанку,то я сама суміш просила ше й давати не хотіли
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 17 січня 2012, 03:51

Перлинка написав:дівчата,а шо у вас у всіх відразу молоко зявлялось?

у мене фактично відразу. Ну тобто на другий чи третій день при перших пологах нічнушки були мокрі, так лялося.
Але до того, як молоко пішло, в мене діти наїдалися молозивом. Ну тобто менший - їв і спав, ну це оеркмий випадок, таких як він - на пальцях перерахувати.
А мала номально їла зразу, ще й по пів години висіла на цицьці. І в пологовому перші дні не плакала практично, як то деякі діти. Тому в мене всьо з тим дєлом пройшло гладко, дякувати Богу :-|
Правда, ми 6 років тому цідилися. Мабуть тому, шоб молоко не застоювалося, чи шоб груди не твердли. ХЗ. Ну общім, пам'ятаю, шо зціджувала навіть молощиво, бо перленка жовта була. Тому я таки молочна кобіта
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 січня 2012, 03:58

Перлинка написав:дівчата,а шо у вас у всіх відразу молоко зявлялось?

в мене десь аж на третій,четвертий день,молозівом діти не наїдалась,першу добу спали ,а на другу ніч кричали без перестанку,то я сама суміш просила ше й давати не хотіли

з молозивом і молоком ситуація була така сама
але діти по-різному на це реагували
старший старанно і мовчки смоктав те молозиво, аж на губах пухирі повилазили
а менший трохи посмоктав, а коли почало смоктати його, то кричав добре
але я нічого не давала, хоча з дитячого відділення приходили і пропонували догодувати
потім навіть лякали, шо накричить собі температуру
то я першу ніч дозволила їм покапати йому зі шприца в ротик глюкозу
трохи задурили, але лише для того, шоб по менше кричав, а побільше смоктав
бо нашо ж тоді я ходила в ту Школу материнства,
де казали, шо "дитина смокче - молоко прибуває, не смокче - молока нема" ;)
а я хотіла, шоб молоко в мене було!
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 січня 2012, 04:02

happymami написав:Правда, ми 6 років тому цідилися. Мабуть тому, шоб молоко не застоювалося, чи шоб груди не твердли. ХЗ.

от зразу видно, шо ніц тебе тоді не вчили мудрого гггггггггггг
а я ше навіть в далекому 2003-му знайшла була правильну літературу про ГВ, в якій чотко казали - зціджування, за умови спільного перебування матері і дитини, не потрібне ;)
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей