Глобальні оголошення!

Задумуюсь про відлучення

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Задумуюсь про відлучення

Повідомлення happymami » 05 травня 2011, 09:23

mala-karta написав:невже ГВ може напрягати?

останнім часом я стала трохи знервована чи шо, то напрягає не так сам факт ГВ мабуть, як то, шо я не можу влежати на місці той час, поки малий спить. А крім того, коли він тягне молоко, трохи чомусь якиймь дискомфорт всередині. Не можу пояснити. Так, ніби молока мало і він тягне аж з п'яток. Якесь таке дивне відчуття. Воно не дає розслабитися. Може це тому, що молоко зменшується і він шкіру вже більше тягне на грудях. Не знаю. Но бувають моменти, коли нічого, а буває, шо я дочекатися не можу, коли ж він нап'ється вже. Отаке от. Мабуть шось гормональне. Я тепер всьо списую на гормони. Вони шось в мене не спокійні якісь. Старію :P
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення mala-karta » 05 травня 2011, 09:30

КлубНіка написав:А вот як саме пояснити сонній дитині, що мама не дасть цицю, отут у мене ступор

КлубНіка, мій десь з двох років почав спати всю ніч. Спочатку іноді, потім все регулярніше, тепер як правило - всю ніч.
Сталося це само собою і без якихось зусиль з моєї сторони (і раніше він ніколи не спав всю ніч).
Засинає теж все частіше сам (соски в нас нема, колисати я не хочу, казочку читати часто теж лінуюся - тобто, дійсно САМ). Ну, як правило, я його обнімаю.

Просто виріс.

І для мене це, чесно кажучи - дуже великий аргумент, що, завдяки ГВ, можна не напрягаючись вкласти дитину спати серед ночі.

Дівчата, в вас справді будуть сили і терпіння, щоб заколисувати дитину вночі чи бавити по приходу з роботи і до ночі? А потім і вночі...
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 05 травня 2011, 09:40

mala-karta написав:Дівчата, в вас справді будуть сили і терпіння, щоб заколисувати дитину вночі чи бавити по приходу з роботи і до ночі? А потім і вночі...

ну звичайно шо мабуть ні, але тут прикол в чому, в тому, шо мій малий без циці спить всю ніч і не прокидається. то нашо його вночі заколисувати? А звечора теж гарно й сам засинає. При умові шо мене або вдома нема або я в іншій кімнаті. Бо як я є, то циця і всьо. І то буде крику, поки дитина не вирубається сама, якшо я цицю відмовляюся давати, навіть проводячи профілактичні бесіди напередодні(((((
Я наразі не так шоб твердо вирішила припиняти. Бо наразі в мене всьо нормально. Але коли через місяць поїду з дому, то вже мабуть буду пробувати їхати на довше, шоб малий зовсім забув за цицю. Дуже шкода шо поступово відлучити не виходить. Бо реально не виходить. Мабуть я просто його так розбалувала, шо як тільки йому цицю не даєш, він оре диким криком, знає, шо я такого не витримаю і я здаюся. А я не можу терпіти його крик, бо мені шкода його. Знаю шо то неправильно, але інакше не годна. Спокійно пояснювати не виходить. Він впирається шо хоче цицю і навіть коли ми говоримо протягом кількох днів про це, то відмовляється сприймати такі слова , як "циця змучилася, циці нема" :istereka: . Може та яка мамка тупа, шо не можу йому то пояснити нормально. Не знаю. Ну скорочувати кількість годувань плавно не виходить :( . З малою вийшло, а з ним ні. Дуже він якийсь в мене прив'язаний до мене, чи шо. Чи емоційніший ніж Софія. Не знаю. Наразі нічого не міняю, а там видко буде
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення КлубНіка » 05 травня 2011, 10:01

mala-karta Мій малий не колишеця і вже практично рік нехоче соску (сам в рік відмовився), то засинає сам. Я його просту кладу в ліжечко, накриваю ковдрочкою і кажу, щоб закривав очки. Він так лежить хв 10 і засинає.
А втомлюють мене саме нічні годування, бо мій малий часто використовує груди замість соски, тобто по пару годин не пускає грудь, а як я пробую забрати, то починає плакати. А в мене після вагітності проблеми зі спиною, дуже сильно болить, неможу подовгу лежати на одній стороні. То в такі ночі я практично не сплю.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Ira » 05 травня 2011, 10:29

Nymydora написав:А на мого аргумент "циця змучилася" не впливає - ну не аргумент це і все

Моїй доці було 2 роки, коли я їй наводила такий аргумент, то вона зрозуміла :? Потім сама всім розказувала: "Циця мучилась, циці нема комочка!". Впринципі я планувала трохи довше годувати вночі, ніж до двох років, але це почало мене виснажувати, теж боліла спина, через те, що годувала лише на одному боці (чергуючи груди), бо ми спимо на дивані і якщо положити малу посередині, то вона буде лежати на згині дивану (чи як то пояснити - між двома половинками, там, де диван складається). Трохи спочатку себе навіть картала, але догодувала до 2 років, а це теж непогано. Так що, happymami, якщо тобі годування не приносить задоволення, а лише напрягає, то краще припинити (якщо це не просто тимчасові відчуття). Адже краще, щоб згадки про годування грудьми залишились позитивними, правда?
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення Dashko » 05 травня 2011, 12:09

Думаю, для себе треба чітко визначити, чому вирішуємо відлучати дитину від грудей.
Бачу такі варіанти:
- це складно через певні "технічні" моменти. Наприклад, вся сімя не вміщається на ліжку. Тоді, як на мене, треба цю незручність усунути, а не закругляти ГВ.
- напружують або часті смоктання, або довгі, ... Тобто, якби ГВ виглядало інакше, ще не було б бажання закруглятися. В цьому випадку навпаки не варто завершуватися. Тут варто в першу чергу розібратися, чим викликані такі потреби дитини.
- мамі більше не хочеться годувати. Тут не варто себе силувати, як на мене. Але варто чітко розуміти, через що припиняємо ГВ.

Ще , думаю, аргументи типу "циця втомилася" навпаки призводять до ще більшого "зациклення" дитини до грудей.

happymami
,
А крім того, коли він тягне молоко, трохи чомусь якиймь дискомфорт всередині. Не можу пояснити. Так, ніби молока мало і він тягне аж з п'яток. Якесь таке дивне відчуття. Воно не дає розслабитися. Може це тому, що молоко зменшується і він шкіру вже більше тягне на грудях.

Це часто буває, коли дитина починає пити через соски або поільнички. Дитина тоді вчиться саме витягувати молоко з грудей, а не просто стискати щелепи.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення happymami » 05 травня 2011, 12:27

Dashko написав:Це часто буває, коли дитина починає пити через соски або поільнички. Дитина тоді вчиться саме витягувати молоко з грудей, а не просто стискати щелепи.

і шо робити? В мене дитина п'є з чашки. І то вже рік фактично. В принципі, навіть не знаю, чому б то йому раптом захотілося тягнути :istereka: ...
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення КлубНіка » 05 травня 2011, 12:51

Dashko у мене також є такі дуженеприємні відчуття під час того коли малий смокче, інколи аж в голову біль віддає. Він у мене пє з чашки, з трубочки хіба інколи (дуже рідко) сочок. Що з таким робити?
КлубНіка Офлайн

Повідомлення mala-karta » 05 травня 2011, 14:24

Dashko написав:Це часто буває, коли дитина починає пити через соски або поільнички

о, во-во.
мій як почав - то просто дуже важко було годувати. Просто сховала той поїльничок. Пройшло дуже швидко.
З трубочок п'є, але от коли хоч пару днів з них не поп'є - то тоді просто чудовий захват і нічого не тягне.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 05 травня 2011, 14:25

КлубНіка, а якщо так довго вночі смокче, то може це просто банальні зуби?
В нас на зуби було таке (+ пальці в роті вдень :omg: )
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість