Глобальні оголошення!

Пропало молоко. Таке буває?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Підтримайте дискусію (для тих, хто в "однокласниках")

Повідомлення mala-karta » 11 листопада 2010, 00:33

Шалімар,
а я знаю маму, яка годує грудьми прийомну дитину. Мама не народжувала.
Звичайно, молока там не вистачає на все-все-все, йде докорм сумішю.
Але суміш - через SNS (така трубочка, що йде до грудей, і коли дитина смокче, то крім грудного молока отримує ще й докорм).

Бажання бажанням, але ж треба і по дитині дивтися?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Shalimar » 11 листопада 2010, 00:38

mala-karta написав:Шалімар,
а я знаю маму, яка годує грудьми прийомну дитину. Мама не народжувала.

Да, мне известно, что такое возможно.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 11 листопада 2010, 00:39

mala-karta написав:Бажання бажанням, але ж треба і по дитині дивтися?

Ну вот я и говорю! что иногда одного желания (и усилий) недостаточно...
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 11 листопада 2010, 00:46

Shalimar написав:Девочки, ну, я ведь уже описала случай, во что это желание вылилось...
Зная ту маму.... да язык не поворачивается обвинить ее в отсутствии желания!!!
А Вы тут мастаки рассуждать и цитировать, "что книжка пишет"

Ну ми ж не конкретний випадок обговорюємо, а загалом.
Ну звідки ми можемо знати, що слугувало причиною "голодного обмороку" тієї дитини. Чи гормональні проблеми у матері, чи те, що у дитини недорозвинутий органи, які відповідають за смоктання, чи недогляд зрештою.
Я спілкувалася і спілкуюся з багатьма жінками, які мають успішний досвід грудного годування. які побороли дуже багато перешкод на шлях дати своїй дитині своє молоко. Я знаю, що пише книжка, більше того я знаю досвід багатьох мам, які успішно вигодували своїх малюків на основі чого і написана не одна книжка.

Якщо повернутися до описаного вами випадку. Особисто у мене в голові не вкладається, як можна довести дитину до голодного оморку. Я бачила фото негритят в африці, які падають від голодних обморків. Знаєте, якби моя дитина виглядала так само, то це мені або до психіатра, або до окуліста. А лучче до двох відразу. І все моє оточення разом зі мною.
Це я, яка крім своєї дитини більшість інших дітей на картинках бачить.
А щоб нормально соціалізована мама не помітила вражаючу худобу своєї дитини? Особливо бачачи інших діток. Ігнорувала її сигнали, не знаю...
Дивна історія. та й годі.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 11 листопада 2010, 01:20

гра з вогнем написав:Якщо повернутися до описаного вами випадку. Особисто у мене в голові не вкладається, як можна довести дитину до голодного оморку. Я бачила фото негритят в африці, які падають від голодних обморків. Знаєте, якби моя дитина виглядала так само, то це мені або до психіатра, або до окуліста. А лучче до двох відразу. І все моє оточення разом зі мною.
Це я, яка крім своєї дитини більшість інших дітей на картинках бачить.
А щоб нормально соціалізована мама не помітила вражаючу худобу своєї дитини? Особливо бачачи інших діток. Ігнорувала її сигнали, не знаю...
Дивна історія. та й годі.

гм
это не я рассказывала о голодном обмороке
Из моей истории у ребенка да, была потеря веса, обезвоживание и летаргия, но он не был похож на голодающих африканских детей, да и было той малышке всего несколько дней от роду...

О чём спор?
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 11 листопада 2010, 01:33

вибачте, наблудила.

для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".
бувають випадки, коли молока дійсно мало, але вони поодинокі.

якщо малюку кілька днів чи навіть тижнів обов'язкове слідкування за кількістю попісяних і покаканих підгузників зростає в 100 кратному розмірі. це дуже вагомий показник того, що дитя наїдається.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 11 листопада 2010, 01:38

Shalimar написав:это не я рассказывала о голодном обмороке
Из моей истории у ребенка да, была потеря веса, обезвоживание и летаргия, но он не был похож на голодающих африканских детей, да и было той малышке всего несколько дней от роду...

О чём спор?

Ну для мене втрата ваги і обезводжування не далеко втекли від голодного обмороку.

А взагалі-то я фанатизму не признаю ні в чому і в питаннях ГВ включно. Знаю мамів які прочитали 2 статті з популярного мамського журналу і вирішили що то істина в останній інстанції, і більше нічого їх не цікавить, а потім бувають всякі казуси
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 11 листопада 2010, 02:37

гра з вогнем написав:для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".

Так это другое дело! И тут я абсолютно согласна.
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 11 листопада 2010, 10:59

для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".

То я зрозуміла,що ви як експерти по ту сторну монітору можете визначити чи наприклад я моя подруга,знайомі Шалімар входимо до цих випадків у ваші допустимі 1-3 відсотка,чи дуримо тут всіх і просто чогось не договорюємо.Бо просто напросто годувати не хотіли,а тепер робимо собі лице.Не судіть людей завчасно,якщо ви в ті моменти не були поряд і не бачили як все відбувалось на свої очі ,то не треба тут умнічати,судячи тільки з власного досвіду та прочитаних книжок.

Чесно кажучи гра абсолютно не маю бажання особисто вам щось доказувати,але ваші пости настільки провокативні що просто не стримуюсь.Щодо виснажених негретят,то це порівняння ще раз доказує,що ви готові навіть інопланетян в приклад привести,аби правда була на вашому боці.А включити уяву і додуматись,що дитина набирала вагу та розвивалась нормально(дома ваги не було важились в поліклініці один раз на місяць ),пісяла в памперс як завжди(можливо і завжди було мало ) особливих змін помічено не було,тим більше якщо у мами перша дитина,вони від народження майже без перестанку лиш лежать і смокчуть,по книжці впевнена що все робить вірно ,тому не заморочується і пеленки не рахує,а те що дитинка плаче списувалось як завжди в такому віці на коліки.
Чи ви думаєте що груднічка треба місяць голодом морити аби лишились шкіра та кості і лиш тоді можлива втрата свідомості.Гадаю що достатньо і кількох днів недоїдання,і за цей час дитина навряд чи висохне до кісток.

А про догодовування через трубочку,пробачте я таких ноу-хау не знала,тому мої діти дійсно як спробували бутилочку (ложечкою голодну дитину в істериці яка провисіла годину на груді і не наїлась важко нагодувати) ,короче після бутилочки поступово брали груди все меньше та меньше потім лиш вночі та під час сну,а потім взагалі відмовились.Просто дратує :dash: :dash: :dash: ,таке нерозуміння ,що треба стати на коліна ,щоб доказати що хотіли годувати і я і моя подруга ,ні тут є такі експерти які знають краще,виявляється таке не можливо.Я знаю випадки ,коли з однією дитиною є молоко,а з іншою нема тоже не зарікайтесь,бо іноді ,коли людина відмовляється щось зрозуміти,її вчить життя.Хоч я вам ,звісно того не бажаю.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Natalinda » 11 листопада 2010, 11:24

Перлинко не можу зрозуміти що такого провокативного пише гра і для чого ставати на коліна

гра з вогнем написав:для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".

Я так розумію, що якщо мама не знала що треба рахувати скільки разів дитина попісяла за добу, то це говорить про те що вона цього просто не знала, тому і неробила, тому це і призвело до якихось наслідків. Всьо. Я теж неодноразово читала про необхідність рахувати попісяння, мені про це говорив і педіатр, в кінці кінців є те саме зважування до і піся годування яке пропонують педіатри старої закалки.

Ніхто ж вас не винить що ви не годували своїх дітей до трьох років. Ви не знали про трубочки всякі там і моя мама не знала і дала мені пляшечку і ГВ закінчилося на 2-й тиждень. І каже мені що їй було тяжко піся пологів, бо родила мене без свідомості під капельницями, і що я була лінива до смоктання, а не про те що молока в неї не було.

Ніхто ж не судить нікого за незнання, скільки людей живуть і багато чого незнають, і нічо, може навіть і щасливіші за тих хто шось там мудре знає. Кожному своє.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей