для мене суперечка у тому, щоб небажання матері годувати малюка або її необізнаність у питаннях гв не списували на "мало молока".
бувають випадки, коли молока дійсно мало, але вони поодинокі.
То я зрозуміла,що ви як експерти по ту сторну монітору можете визначити чи наприклад я моя подруга,знайомі Шалімар входимо до цих випадків у ваші допустимі 1-3 відсотка,чи дуримо тут всіх і просто чогось не договорюємо.Бо просто напросто годувати не хотіли,а тепер робимо собі лице.Не судіть людей завчасно,якщо ви в ті моменти не були поряд і не бачили як все відбувалось на свої очі ,то не треба тут умнічати,судячи тільки з власного досвіду та прочитаних книжок.
Чесно кажучи гра абсолютно не маю бажання особисто вам щось доказувати,але ваші пости настільки провокативні що просто не стримуюсь.Щодо виснажених негретят,то це порівняння ще раз доказує,що ви готові навіть інопланетян в приклад привести,аби правда була на вашому боці.А включити уяву і додуматись,що дитина набирала вагу та розвивалась нормально(дома ваги не було важились в поліклініці один раз на місяць ),пісяла в памперс як завжди(можливо і завжди було мало ) особливих змін помічено не було,тим більше якщо у мами перша дитина,вони від народження майже без перестанку лиш лежать і смокчуть,по книжці впевнена що все робить вірно ,тому не заморочується і пеленки не рахує,а те що дитинка плаче списувалось як завжди в такому віці на коліки.
Чи ви думаєте що груднічка треба місяць голодом морити аби лишились шкіра та кості і лиш тоді можлива втрата свідомості.Гадаю що достатньо і кількох днів недоїдання,і за цей час дитина навряд чи висохне до кісток.
А про догодовування через трубочку,пробачте я таких ноу-хау не знала,тому мої діти дійсно як спробували бутилочку (ложечкою голодну дитину в істериці яка провисіла годину на груді і не наїлась важко нагодувати) ,короче після бутилочки поступово брали груди все меньше та меньше потім лиш вночі та під час сну,а потім взагалі відмовились.Просто дратує

,таке нерозуміння ,що треба стати на коліна ,щоб доказати що хотіли годувати і я і моя подруга ,ні тут є такі експерти які знають краще,виявляється таке не можливо.Я знаю випадки ,коли з однією дитиною є молоко,а з іншою нема тоже не зарікайтесь,бо іноді ,коли людина відмовляється щось зрозуміти,її вчить життя.Хоч я вам ,звісно того не бажаю.