Глобальні оголошення!

Ще раз про Г.В. Висновки, спостереження, ситуації...

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Я в шоці!!!

Повідомлення мешканка » 05 березня 2010, 11:00

Я, ніби, синдром провини вже поборола....каже чоловік, що на третій дитині відірвуся на повну ;) Головне, щоб мами розуміли, що грудне годування-найкраще... бо багато з моїх знайомих перестають годувати без поважних причин, піддаються тискові ззовні, а це, справді, сумно.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Olenka » 09 березня 2010, 03:15

Та, дівчатка, в нашій країні, якщо жінка вигодувала до 6 місяців - то вже щастя. А якщо до року - то супер-мама! А хто більше, той або в школу материнства ходив, або форумів начитався :D

Мене більше розстроювало, коли малесенькій дитині місяць-два починають Малиша пхати... Говориш - не чують тебе. Чоловіку скаржилась на тих мам, вже чоловік би міг сам грудьми годувати, все знав як треба робити :lol:
Але то, дійсно, вибір кожної мами. Дай Бог, щоб дітки їхні здорові були.

Цікаво, що вже по вагітній можна приблизно сказати, чи буде вона годувати грудьми до пів року, чи не буде. якщо шукає інформацію, ходить на школу материнства - скоріше за все, буде. Якщо їй все по барабану, "якось воно буде" - то, скоріше за все, нічого не получиться з годуванням. Хіба, дуже вже пощастить, що все без проблем буде, тоді може і буде годувати. Але, без проблем у одиниць буває...
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Oksana » 09 березня 2010, 09:39

Не повірите, але мне свекруха і досі вмовляє на Малиша чи манку... :mrgreen: Ну капець повний, спочатку при таких розмовах нервувалась, злилась, а тепер просто мовчу, і аж смішно робиться. Кажу, а молоко мені може вилити, чи перевязати груди? Мовчить тоді... Але весь час мені розказує, що так кормлять всі і не мають проблем з гемоглобіном... :D
Ну в нас правда на почві питання про годування дітей весь час спори. Вона якби могла то вже би нагодувала всім, що є в хаті :D А я не піддаюсь, і роблю собі своє :D
От тільки по цій причині боюсь залишити малих в неї самих, якщо кудись потрібно конче вибігти, бо незню що мої карапузи тоді тільки не попробують :D
Але може то й не зле тоже. зато ми всюди ходимо разом з малятками :)
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення mala-karta » 09 березня 2010, 10:03

Oksana, а що поганого в манці? Ми з малим разом її за обидваі щоки лопаєм - хто скорше. Правда, на воді її варим.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Oksana » 09 березня 2010, 10:08

Нічого поганого, коли йде як прикорм :) А наша бабуся хотіла б, щоб вона стала нашою основною стравою, замість молока. Каже, що тоді б і діти швидше поправлялись ( :D хоч нам вроді і так ніц не бракує :D ), і гемоглобіни були б кращі. Бо манка то є хліб :D Це слова нашої бабусі :D
Наша бабуся з того покоління коли годували манками-малишами, а не молчком :)
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення Dashko » 09 березня 2010, 10:19

mala-karta написав:Oksana, а що поганого в манці? Ми з малим разом її за обидваі щоки лопаєм - хто скорше. Правда, на воді її варим.

Здається, зараз до двох років не рекомендують манку діткам давати, бо в ній нема нічого корисного, пусті калорії. Тобто, якщо інколи їсти для ознайомлення, то нічого страшного, ми самі дуже любимо манку, але зловживати не варто.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Naya » 09 березня 2010, 10:23

мені вже й мама й свекруха наспівують в два голоси, що тре сочки починати давати. В три місяці....

І коліжанка, мама двох дітей, доказує, що тре давати...
Ну, типу, що я там знаю, в мене ж перша дитина.
Мовчу. В кожного своя голова на плечах.
а ми зачекаємо до шести міс.
А вчора я сказала за педагогіячний прикорм...
то мені сказали, що я щось нове придумую...
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Natalinda » 09 березня 2010, 12:34

Мені дівчата з мамою пощастило, про моє з братом дитинство вона мало що памятає, а як я її питаю щось заради цікавості, то вона мені каже, "я там знаю, маєш купу журналів, щось там за компютером вічно сидиш, то маєш краще за мене знати", а з свекрухою, то до смішного доходить. Приїхала раз, каже, та ж давай пустушку, чо дитина плакати має. Приїхала другий раз - "ой, то добре шо не даєш, ато потім відівчити не годен" (після цього купа історій про невідомих мені дітей). Перший раз - "ви спите з дитиною :shock: .....", другий - "ой та то дитині добре, вона маму відчуває, спить спокійно :) " ну і все в тому роді...
Але маю підозру що так мені спокійно через мою красномовну міміку, нікому нічого доводити не приходиться, варто лише глянути і на обличчі в мене пише "моя дитина - як хочу так і буду робити".
Але все одно як чую розповіді подруг про ліки від глистів для профілактики річній дитині, то впадаю в шок :shock: , питаю, а чого кал на аналіз не занесла, "а нашо? є ж таблєтки" :shock:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Liza » 09 березня 2010, 12:38

в мене чоловік правильно вихований мною у плані прихильності до ГВ. коли я йому розповідала щось про дивакуваті безпідставні відмови матерів годувати груддю, він сказав: "ну а нащо тоді їм груди, щоб просто висіли?". трохи жорсткувато сказав, но всьо-такі! :)
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Naya » 09 березня 2010, 14:05

мій чоловік теж "вихований" в плані ГВ. Навіть прочитав книжечку школи про ГВ і виступає тільки за Гв і проти всяких сумішей і т.д.
Але ж ...зараза....коли їмо на кухні, малий в мене на колінах, то він йому і суп гороховий, і апельсин, і все, що є під ніс тулить....
і то не шоб дитину нагодувати, а потішитися з моєї реакції - я ж кіпішую..., а його то так веселить :evil:
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість