Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення nadusha » 14 травня 2013, 15:30

Я годую молодшого вже два з половиною роки і щось ніяк не наважусь на відлучення. Дискомфорту не відчуваю, вночі проснеться, посмокче, перевернеться на іший бік і спатки. А коли хворий чи щось його турбує, то може висмоктати і сказати "Всьо зів, цька ільсє нєма, дьєм да-да "(вже всьо з"їв, молока більше нема, йдем на гойдалку) - і я беру його на руки, несу в вітальню на гойдалку, і гойдаю, поки не засне. Оте гойдання, то для мене дискомфорт! А годування вночі поки не напрягає. А може таке бути, що ви мало часу з донею вдень, і вона компенсує собі вашу увагу вночі коло циці?
Про мій досвід відлучення. Старшого відлучила в два роки сім місяців. Десь після двох років почала час від часу йому розповідати, що скоро циця зіпсується, бо він вже великий, в нього вже виросли всі зубки і він піде в садок. Час від часу питалася, коли він смоктав , чи циця ще добра. Десь через місяць поступово забрала всі проміжні годування вдень, залишила вранці, перед денним сном, ввечері і вночі. Вдень казала, що циця змучилась, спить, переключала увагу на щось інше. Ще десь через місяць почав сам засинати в обід . Було літо, він вимучувався на вулиці, приходив їв і йшов у ліжечко. А я казала, що домию посуд і прийду (брехуха). Найтяжче було з вкладанням на вечір, але якось трохи з мультиками, трохи з казками і обніманнями - засинав. З ранку ставала швидше від нього і тікала з ліжка, коло нього ставила якісь призабуті іграшки, щоб одразу загрався. Про те, що циця скоро зіпсується час від часу нагадувала... Вночі їв цицю, але вже рідше. Ще десь через місяць (то приблизно) настав день Ікс, я над ранком намастила груди гірчицею Артем взяв, скривився, витирся рукавом від піжами, сказав "Всьо, вже спортилась!" Я заховала цицю, ми обнялись і він ще заснув. Ще правда довго на ніч я вдягала щось закрите, під шию, щоб по привичці він не витягнув собі кормушку... Десь до років чотирьох ми засинали в обнімку.
Молоко ставало менше поступово, дискомфорту я не відчувала. Після дня Ікс, не дуже перевіряла чи молоко є, мене не турбувало нічого. Знаю, що одна знайома наймала масажистку, щоб завершити грудне вигодовування. В мене в грудях після Артема залишились такі якісь ущільнення. Вони мене не турбували. Аж вже коли народила Дениса, то масажистка мені так розім"яла груди, що стале м"якенькі, без грудочок.
Дениса не знаю коли і як відлучу... Вже ніби і пора, і кажуть на червоні ягоди добре відлучати, але щось не вдається мені поки забрати ранкові годування. Він встає і буде кликати спочатку тихо "Мама, дай мі ціцю...", а потім оре тк, що я не витримую і даю :(. Бесіду про те, що циця скоро буде недобра вже веду, але йому до того діла нема. Цицю їсть зранку, перед і після обіднього сну, ввечері перед сном і вночі.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення flower » 14 травня 2013, 16:16

nadusha написав:А може таке бути, що ви мало часу з донею вдень, і вона компенсує собі вашу увагу вночі коло циці?

що що а це точно ні., бо я з нею від ранку до вечора, вона майже нікого і не знає крім мене.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Kskz » 14 травня 2013, 17:19

flower написав:
nadusha написав:А може таке бути, що ви мало часу з донею вдень, і вона компенсує собі вашу увагу вночі коло циці?

що що а це точно ні., бо я з нею від ранку до вечора, вона майже нікого і не знає крім мене.

А відлучатись не пробували регулярно? Якщо дитина проводить достатньо часом з іншими людьми, то і про груди забуває, вчиться засинати по-іншому. Я думаю, що це важливий етап у розвитку та відлучені від грудей.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Kskz » 14 травня 2013, 17:43

В мене також були думки про відлучення, після ночей коли дитина прикладалась вночі по 7 і більше раз... то це мене вже діставало. Але думки, щоб насильно відлучати не було ніколи. Я розумію, що моій дитині це потрібно і лікувати потім наслідки раннього відлучення у психіатрів бажання немає (бо це може аукнутись у старшому віці), або шукати у дитини кризиси 2-3 років і т.д.
І нічого, минуло пару місяців і моя дитина стала просинатись вночі все рідше і рідше, зараз то 1-2, максимум 3 рази за ніч, мене це влаштовує, висипають разом з нею по 9-10 годин.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення flower » 14 травня 2013, 19:53

Kskz у мене немає можливості на когось лишати малу, а якшо і є то дуже дуже рідко.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення гра з вогнем » 14 травня 2013, 19:53

і лікувати потім наслідки раннього відлучення у психіатрів бажання немає

:crazy: :crazy: :crazy:
то вже трошки занадто ))))))))
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Ksenija » 14 травня 2013, 20:34

Kskz, якщо я правильно зрозуміла, ти пишеш про зв"язок вікових криз і ГВ?
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення Kskz » 14 травня 2013, 21:35

Ksenija написав:Kskz, якщо я правильно зрозуміла, ти пишеш про зв"язок вікових криз і ГВ?

Ну я не сильно вірю у всі ці умовні кризиси. Але думаю, якщо дитина на ГВ, то всі нові враження дитина "переварює" вночі на циці, я вірю, що це допомагає дитині краще справитись з цим в психічному стані.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення nelly » 14 травня 2013, 21:47

flower написав:Бо получається шо одна грудь один день на сон, інша наступного. Я боюся тих всіх маститів і лактостзів, не було ні разу за ці роки годування.

Скоріше всього, що молока в тебе вже так не набирається, в нас перед відлученням було просинання по 6-8 разів за ніч, але ттт все добре, груди мякі, але на сосок не давлю що перевірити чи є молоко, щоб його лишній раз не провокувати.
Дівчата, насправді в дитини стреси будуть і ранньому віці( зубки, різні хвороби і т.д.,) потім садік, потім школа, то так можна і пів життя годувати. ГВ- це панацея, але вже не у віці 2 роки, бо виходить, що якщо я відлучила у 1 рік і 10 міс, то я якийсь звір і мою дитину тре срочно лікувати у психіатра. Давайте більш реалістичніше до цього відноситися, бо попахує фанатизом.... :pardon: :pardon: :pardon:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення taranjka » 14 травня 2013, 22:22

Kskz написав:Ну я не сильно вірю у всі ці умовні кризиси. Але думаю, якщо дитина на ГВ, то всі нові враження дитина "переварює" вночі на циці, я вірю, що це допомагає дитині краще справитись з цим в психічному стані.

може. але криза - це тільки сходинка до нового етапу розвитку, і як вона буде проходити більше залежить від темпераменту дитини.
nelly написав:ГВ- це панацея, але вже не у віці 2 роки

а що в 2 роки дитина вже доросла?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей