mala-karta написав:В нас ГВ вдень, це я не знаю, ну раз в місяць - це коли дитина ну страх як перевтомилася і просто ніяка, капризи, вяки по любому поводу (а спати ще рано). Ну у всіх діти є, знають як це нездало. А ГВ пару хв в такій ситуації - дитина знов як ангел.
І якщо в когось так до 4, ну і навіть до 5 - нічого в цьому поганого не бачу.
А який смисл такого ГВ?Користь?Для кого ?Для мами чи для дитини?
Тобто мамі раз на місяць легше на голову,шо дитина знов як ангел,чи дитині?Як перевтомився ,то треба лягати спати.
Я так розумію,що вдень можна сказати не годуєтесь ,тільки вночі .Довго?чи також для галочки?Я б в такому разі це навіть ГВ не назвала,а якоюсь тягомотіною,тобто дитина вже давно відмовилась від циці ,або принаймні готова відмовитись остаточно,а мама не хоче зробити останній крок і цей процес завершити,бо відноситья до фан-клубу ГВ.
І знову ж таки ти чомусь завжди любиш наводити особистий приклад там де він не клеїться.Бо про дворічних дітей тут ніхто не говорить,смокчіть собі скільки хочете.Я наприклад свого ще також можу уявити в себе біля цицьки,він ще донедавна за цицю тримався як брала його на руки,відразу руку під футболку мурлиська мала ,яка ще тулиться і горнеться до мами.
Але свою доцю біля циці я ніяк не уявлвю,ні в день ні вночі ні на 5 хв ні на годину.Бо вона вже особистість,самостійна ,відносно доросла дівчинка зі своїми міркуваннями,спогадами навіть 1,5 річної давності,які переказує.Вона вже піклується про братчика ,ділится з ним своїми знаннями,нагадує про заборони,що так не можна робити,можна сказати виховує його.Ну а то шо біля цицьки ,то ще вибачте за слово як не крути ще якесь безпомічне,чи вразливе,чи потребує захисту та притулку.Звичайно,що всі діти цього потребують,але вже десь від трьох років дитина стає готовою віддалятись від мами і робити самостійні кроки в житті.І думаю цей період дорослішання затягувати не варто,бо це просто не піде не користь дитині.