Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення Vika » 11 січня 2011, 13:58

Naya написав:Картина: мама бігає за дитиною з голими цицьками, бо ж треба до себе її прив"язати :zybu:

.

та чого цицьками , можна і слінгом привязати :zybu:
а якщо сериозно ,коли мама захоче зробити дитину привязаною вона іі привяже і без цицьок . зациклити дитину на тому що мама ліпші роки життя віддала дитині , ночі недосипала годувала ростила і тд і дитина до смерті буде відчувати себе должною , чи всю ініціативу постіино брати на себе недавати дитині саміи приймати рішень і диттина по житті буде боятись крок ступити без маминої поради .і тд і тп .
а ви всьо цицьки і цицьки :nea:
Vika Офлайн

Повідомлення Naya » 11 січня 2011, 14:25

Alisa написав:Ще припускаю. Можливо ті, що годують дітей до п*яти, шести років самі мають психологічні проблеми: не хочуть відпускати дитину, давати їй дорослішати, або компенсують таким надГВ свою соціальну чи особистісну нереалізованість.

Наталочко, ти вже визначся якось, бо в тебе то діти психологічно незрілі, то мами нереалізовані :zybu:
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення lore1ei » 11 січня 2011, 16:00

мешканка написав:Доповню: Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Особисто я вирішила годувати дитину більше року, двох, незнаю як там буде, життя покаже, не для того щоб "прив"язати"дитину до себе.
Повір, мені навпаки хочеться кудись помандрувати, в похід наприклад.
Але з моєю малою далеко не заїдеш.
З нею навіть на звичайну мандрівку машиною рішитись важко.
А переїздів поїздом навіть в Тернопіль я боюсь страшенно.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Apolloniya » 11 січня 2011, 16:20

Ой, вмієте, ви дівчата, сперечатись! Я аж в басейн запізнилась, так зачиталась тут :lol: :lol: :lol:
Задумалась на деякими записами про формування прикусу- зачепило за живе :congratulate: . Отож, коли виростають зуби- то вони для чогось виростають, в 3 роки має бути точно (!) сформований молочний прикус і тому основні рухи, які формують щелепи і, відповідно, обличчя - жувальні. Смоктати щось систематично- шкідливо! Особливо дурачки і т.д. Щодо грудей, особисті роздуми, - не повинно бути великої шкоди від смоктання час від часу :hz:

Думаю, тут би психологів запитати, про тривале ГВ, бо особисто мені, сторнному спостерігачеві, трохи дивно було би, якби дитина 4-5 років тягнулась за груддю, зразу настороженість якась відчувається. :head:

Але то питання дуже індивідуальне, що ще скажеш?
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 16:33

мешканка написав:
mala-karta написав:Аліса, ну невже ти думаєш, що принаймні в нас, хоч одна мама буде дитині хатикати рота цицею замість того, щоб з нею поговорити? Особливо, якщо вік дитини бльший, ніж той, до якого прийнято годувати в нас?

в нас-не знаю, але оця моя родичка, яка приходила на свята, про яку я вище писала. сама зізналась, що інакше не вміє забавити дитину і без циці не знала б що з нею робити...

Іра, ну то вже в мами проблема.
Моєму теж майже 2. І Неліній Вероніці також 2.
І хіба вони ганяють за цицькою? Нічо не їдять, нічим не бавляться, тільки до мами під футболку шастають?

А що би було в твоєї родички без ГВ? Нєрвна дитина, яка намагається привернути увагу і не знає, де себе діти (раз та мама сама каже, що не вміє забавити дитину). От в навіть такій дурній ситуації краще вже ГВ.

І всеодно не варто всіх під одну мірку.
За день ми з малим прекрасно бавимося, він сам придумує стільки цікавих штук і явно відмовиться від циці, якщо я її йому запропоную, коли він, наприклад, малювати буде.
В нас ГВ вдень, це я не знаю, ну раз в місяць - це коли дитина ну страх як перевтомилася і просто ніяка, капризи, вяки по любому поводу (а спати ще рано). Ну у всіх діти є, знають як це нездало. А ГВ пару хв в такій ситуації - дитина знов як ангел.

І якщо в когось так до 4, ну і навіть до 5 - нічого в цьому поганого не бачу.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Alisa » 11 січня 2011, 17:13

Naya написав:
Alisa написав:Ще припускаю. Можливо ті, що годують дітей до п*яти, шести років самі мають психологічні проблеми: не хочуть відпускати дитину, давати їй дорослішати, або компенсують таким надГВ свою соціальну чи особистісну нереалізованість.

Наталочко, ти вже визначся якось, бо в тебе то діти психологічно незрілі, то мами нереалізовані :zybu:

Лесю, відповім тобі віршиком :zybu: :

Все одно, шо сяк, шо так
ГВ в п*ять - НЕАДЕКВАТ
:zybu:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 17:40

шось не до прикладу віршик :P
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 11 січня 2011, 18:32

mala-karta написав:В нас ГВ вдень, це я не знаю, ну раз в місяць - це коли дитина ну страх як перевтомилася і просто ніяка, капризи, вяки по любому поводу (а спати ще рано). Ну у всіх діти є, знають як це нездало. А ГВ пару хв в такій ситуації - дитина знов як ангел.

І якщо в когось так до 4, ну і навіть до 5 - нічого в цьому поганого не бачу.

А який смисл такого ГВ?Користь?Для кого ?Для мами чи для дитини?
Тобто мамі раз на місяць легше на голову,шо дитина знов як ангел,чи дитині?Як перевтомився ,то треба лягати спати.
Я так розумію,що вдень можна сказати не годуєтесь ,тільки вночі .Довго?чи також для галочки?Я б в такому разі це навіть ГВ не назвала,а якоюсь тягомотіною,тобто дитина вже давно відмовилась від циці ,або принаймні готова відмовитись остаточно,а мама не хоче зробити останній крок і цей процес завершити,бо відноситья до фан-клубу ГВ.

І знову ж таки ти чомусь завжди любиш наводити особистий приклад там де він не клеїться.Бо про дворічних дітей тут ніхто не говорить,смокчіть собі скільки хочете.Я наприклад свого ще також можу уявити в себе біля цицьки,він ще донедавна за цицю тримався як брала його на руки,відразу руку під футболку мурлиська мала ,яка ще тулиться і горнеться до мами.
Але свою доцю біля циці я ніяк не уявлвю,ні в день ні вночі ні на 5 хв ні на годину.Бо вона вже особистість,самостійна ,відносно доросла дівчинка зі своїми міркуваннями,спогадами навіть 1,5 річної давності,які переказує.Вона вже піклується про братчика ,ділится з ним своїми знаннями,нагадує про заборони,що так не можна робити,можна сказати виховує його.Ну а то шо біля цицьки ,то ще вибачте за слово як не крути ще якесь безпомічне,чи вразливе,чи потребує захисту та притулку.Звичайно,що всі діти цього потребують,але вже десь від трьох років дитина стає готовою віддалятись від мами і робити самостійні кроки в житті.І думаю цей період дорослішання затягувати не варто,бо це просто не піде не користь дитині.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 11 січня 2011, 18:41

дівчатка, ну невже вас так хвилює скільки годують інші?
хтось дітей лиш "для галочки" народжує, бо такий у них образ успішної сім'ї. і ніц, живуть собі ті сім'ї поживають, добра наживають.
а хтось годує до 7, бо такий у них образ щасливого материнства, і теж живуть собі поживають, добра наживають.
і одні і другі щасливі, то чи є сенс шукати голки в сіні? а якщо так хочете пошукати, чом би не у своїй копиці?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 11 січня 2011, 18:47

гра з вогнем написав:дівчатка, ну невже вас так хвилює скільки годують інші?
хтось дітей лиш для галочки народжує, бо такий у них образ успішної сім'ї. і ніц, живуть собі ті сім'ї поживають, добра наживають.
а хтось годує до 7, бо такий у них образ щасливого материнства, і теж живуть собі поживають, добра наживають.
і одні і другі щасливі, то чи є сенс шукати голки в сіні? а якщо так хочете пошукати, чом би не у своїй копиці?

Як гарно тут дехто заговорив,а шо ж вас так турбувала тема про нянь?Чи про те буває так що пропадає молоко чи ні ?
Також тоді треба було шукати лиш свої голки,як у вас няні не було і молоко не пропадало.
От хочеться мені поговорити на цю тему :niger: ,для того і створений форум і власне сама тема.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей