Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення natalun » 14 травня 2013, 12:10

flower написав:Ви пишете шо краще сцідитись, а не дати дитині. А потім пишете шо сама жінка так не сцідить добре, як дитина висмокче, тобто даи дитині краще. Чи не суперечить одне іншому? Чи я шось не так розумію?

Ви не правильно мене напевно зрозуміли.Якщо відчуваєте незначну важкість і наповнення в молочній залозі то трішки сцідити щоб не утворювались ущільнення,бо коли дитина смокче то відповідно спустошить повністю і сигнал на лактацію сильніший і відповідно і утвориться багато молока.А самі легенько чи молоковідсмоктувачем чо ви самі так не спустошите ,я про це.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 60 раз.
Діти: дівчинка Ліночка

Повідомлення natalun » 14 травня 2013, 12:17

Згодом молоко "перегорить" і не буде активно утворюватись.Залишки можуть бути до 6-9міс.Якщо хочете катигорично -то спустошині груди перев"язати еластичним бінтом і не робити того що я вже писала + таб.блокатори пролактину.Це "жосткий " але надійний спосіб.
Те що писала для Вас сама на собі використала,просто в мене було мусово бо була серйозно хвора і пила багато всяких ліків.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення Dashko » 14 травня 2013, 13:25

natalun написав:взагалі коли жінка хоче відлучити дитину від груді насамперед необхідно виключити і нічні годування також ,бо саме вночі і підранок виробляється гормон пролактин який спимулює і підтримує лактацію.Малеча буде вередувати ,плакати але теба це все перетерпіти.І якщо наважились то триматись до кінця,бо якщо пожалієте почнеться все заново.Звісно в грудях ще є молоко,прослідкуйте за груддю щоб не було ущільнень і болючості,якщо відчуваєте що прибуває молоко то краще трішки сцідитись ніж дати дитині,бо ви самі так не зможете сцідити як висмоктує маля.Зрозуміло якщо молочна залоза спустошена то і відповідно сигнал на утворення молока.Посто постарайтесь не годувати якщо це можливо і слідкуйте за тим що я писала вище.Поступовово його ставатиме меньше і Ви самі зрозумієте що і як.

В дитини можуть довший час бути лише нічні прикладання. В більшості випадків так і є, бо вдень дитина вже майже не потребує прикладань до грудей.

Якщо ми говоримо про плавне відлучення, то порада перетерпіти, поки дитина плаче, на мою думку, не доречна. При відлучені ми орієнтуємося в першу чергу на дитину. Якщо в неї ще є потреба в прикладані - то для чого її в цьому обмежувати?
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення taranjka » 14 травня 2013, 13:38

natalun написав:спустошині груди перев"язати еластичним бінтом і не робити того що я вже писала + таб.блокатори пролактину

:crazy:
це оин з найнебезпечніших способів відлучення
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення flower » 14 травня 2013, 13:50

Dashko написав:Якщо в неї ще є потреба в прикладані - то для чого її в цьому обмежувати?

для того, що це незручно вже мамі і завдає їй дискомфорт :wink:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Dashko » 14 травня 2013, 14:00

Мені і в перші місяці було часто незручно і завдало дискомфорт часте прикладання. :wink:
Просто розуміючи наскільки грудне годування важливе - міняєш стиль свого життя.

Думаю, негативно впливає сучасна рекомендація: "годувати мінімум до двох років". Бо в нас формується стереотип, що до двох років важливо годувати, а потім вже можна й відлучати. І якщо якісь дискомфорти трапляються до двох років, то більшість мам (принаймні сучасних, свідомих) розуміють, що це проблеми, які треба рішати, і далі продовжувати годувати. А якщо таке ж саме стається після двох років, це починає маму напрягати - і вона думає про відлучення.

От в мене зараз саме такий період, бачу по собі, що я зараз до годування ставлюсь зовсім інакше, ніж два місяці тому, а це - не правильно.

Я б зробила оф. рекомендацією - годувати мінімум 2-3 роки, або 2-4 роки, а далі за спільним бажанням мами і дитини, якось так, щоб не було такої сильної привязки до віку два роки.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення natalun » 14 травня 2013, 14:09

А взагалі були дослідження і визначили що жінка може підтримувати мактацію 6 і більше років,звісно маючи велике бажання.Колись в роки війни і НКВД так і було,наскільки може бути велике бажання і сила материнської турботи про дитину.Наш організм не звіданий до кінця.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення taranjka » 14 травня 2013, 14:11

якщо відлучати дитину від гв (не в екстренному порядку) то потрібно думати не лише про дискомфорт, який є в даний момент. саме гв корисне для мами - зараз багато досліджень про звязок гв і раку молочної залози. чим довше годуєш дитину - тим менший шанс захворіти. так само впливає і швидкість відлучення. до цього повинен бути готовий і організм матері, не лише дитини.
а суті перевязування груде я не розумію - боляче, дискомфортно :crazy: і ще більший шанс потім якусь хворобу отримати
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення natalun » 14 травня 2013, 14:29

Скільки б ми дівчата не сперечались ДОКАЗОВА медицина пише що користі в грудному молоці після 1 року мало і не одне дослідження вже проводилось,люди захищали десертаці.Скоріше всього це більше психологічна залежність дитини і мами, і чим більше часу проходить тим важче.Кожна жінка вирішує сама продовжувати чи ні,наголошую після 1року-2.Я прихильник ГВ і ми жінки немаємо можливості більше 1-3 рази а хто трішки більше відчути це таїнство ,особисто я дуже жалкую що годувала дитину лишень 8 міс.
Було навіть таке коли доця набирала 200 гр. а я боролась всіма способами за лактацію щоб не вводити суміші але вже мусила.
В нас тут тема Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.,от і я поділилась своїм досвідом.
Кожен всерівно залишиться при своїй думці .
Востаннє редагувалось natalun в 14 травня 2013, 14:33, всього редагувалось 1 раз.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення flower » 14 травня 2013, 14:32

Dashko написав:Я б зробила оф. рекомендацією - годувати мінімум 2-3 роки, або 2-4 роки, а далі за спільним бажанням мами і дитини, якось так, щоб не було такої сильної привязки до віку два роки.

та чого ж, давайте до школи будем годувати :hi:
і так багато в чому дитина диктує нам шо і як робити, якшо мені не зручно то я довго терпіти не можу. 2 роки для мене досить, я хочу відпочити. Поки мене влаштовує годування 1 раз в день і я вже так не спішу, але якби я не настояла на свому і не була б такою категоричною, то досі б не висипалась би ночами і мучилась би. А так нарешті згадала, що таке здоровий і міцний сон.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей