мешканка написав:
Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)
Картина: мама бігає за дитиною з голими цицьками, бо ж треба до себе її прив"язати :zybu:
По-перше, вже не раз говорилося, що до 5 років в основному діти самовідлучаються. Навіть до 3-4. Якщо такі одиниці і є, то що в цьому такого? І вже не раз писалося, що це вже не повноцінне годування, а прикладання до циці може раз на пару днів, що свідчить, що все впевнено йде до самовідлучення. І чого ти це засуджуєш? Хіба тобі не однаково?
По-друге, історія не раз мінялася, також є народи, де практикують довготривале годування - то там що, всі поголовно сексуальні маньяки, збоченці, психологічно незрілі та неврозні? Фууу, які погані слова. А якби в нашому суспільстві нормою було годувати до 5-6, а ти годувала лиш до 1 року, і отак на якомусь форумі писали: та ота дитина недоотримала багато чого, вона виросте психологічно незрілою, замкнутою, затюканою, нездоровою. ой, і приємно ж було б????
Хоча в нас, де годують до 1,5-2, часом так і говорять про тих, хто годує менше хоча б 6 міс. Пишу теоретично, бо вся тема звела себе до теорії та припущень. Ніхто ж ніяких досліджень не подавав :zybu:
Тому все залежить ще раз від суспільства, від суспільної думки, та, якщо хочете, моди в супільстві. А якщо є вже якийсь виняток з правили, то то вже патологія і бееее....
Хоча насправді то далеко не так. Можна ж подивитися на речі якось ширше, аніж дозволяють власні стереотипи???
Аааа, і чого вчепилися цифри 5? Давайте про 7 поговоримо. А шо, теж гарна цифра :zybu:
:zybu: :zybu: :zybu: Ой, я тут не пропагую годування до 5-6. Годування має бути комфортним для двох. І якщо мамі напряжно годувати до двох, чи їй заважають стереотипи - то нормально, що ГВ завершується. І якщо дитина самовідлучиться - то мама навряд чи буде бігати за нею і насильно прикладати в 2-3, бо вона годувальниця-герой має бути.