Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 11:12

mala-karta написав:Іра, чим саме було б не корисно? закарбуванням того, що годувати дитину треба грудьми?

Думаю, в нашому сексуально розбещеному світі спогади в молодих чоловіків про те, як смоктали мамину цицю, явно не будуть корисними. Чи то я якась така чи як, але мій чоловік теж такої думки. Думаю, для того щоб закарбувалась модель ГВ треба в усіх пупсів, як в ляльок, так і в мулитиках, повикидати пляшечки і соски.

mala-karta написав:І чого після року має психологічний характер?
Я тут не про те, що ГВ не має своєї психологічної ваги в молодшому віці, я про те, що, вже після року-ближче двох, дитина їсть дорослу їжу і ГВ для неї не є основною їжею, самі ж про це писали і дитина чудово може обходитись без грудного молока, без будь -якої шкоди для здоров"я.(звісно, є випадки, коли дитині необхідне грудне молоко, як їжа, коли є непереносимість лактози, чи якісь інші фізичні чи психологічні проблеми, але тут не про "особливих" дітей та їх потреби.)
Для мене є прийнятним ГВ максимум до 3-ьох і то з натяжкою.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Naya » 11 січня 2011, 11:15

мешканка написав:
Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Картина: мама бігає за дитиною з голими цицьками, бо ж треба до себе її прив"язати :zybu:

По-перше, вже не раз говорилося, що до 5 років в основному діти самовідлучаються. Навіть до 3-4. Якщо такі одиниці і є, то що в цьому такого? І вже не раз писалося, що це вже не повноцінне годування, а прикладання до циці може раз на пару днів, що свідчить, що все впевнено йде до самовідлучення. І чого ти це засуджуєш? Хіба тобі не однаково?

По-друге, історія не раз мінялася, також є народи, де практикують довготривале годування - то там що, всі поголовно сексуальні маньяки, збоченці, психологічно незрілі та неврозні? Фууу, які погані слова. А якби в нашому суспільстві нормою було годувати до 5-6, а ти годувала лиш до 1 року, і отак на якомусь форумі писали: та ота дитина недоотримала багато чого, вона виросте психологічно незрілою, замкнутою, затюканою, нездоровою. ой, і приємно ж було б????
Хоча в нас, де годують до 1,5-2, часом так і говорять про тих, хто годує менше хоча б 6 міс. Пишу теоретично, бо вся тема звела себе до теорії та припущень. Ніхто ж ніяких досліджень не подавав :zybu:
Тому все залежить ще раз від суспільства, від суспільної думки, та, якщо хочете, моди в супільстві. А якщо є вже якийсь виняток з правили, то то вже патологія і бееее....
Хоча насправді то далеко не так. Можна ж подивитися на речі якось ширше, аніж дозволяють власні стереотипи???
Аааа, і чого вчепилися цифри 5? Давайте про 7 поговоримо. А шо, теж гарна цифра :zybu:
:zybu: :zybu: :zybu: Ой, я тут не пропагую годування до 5-6. Годування має бути комфортним для двох. І якщо мамі напряжно годувати до двох, чи їй заважають стереотипи - то нормально, що ГВ завершується. І якщо дитина самовідлучиться - то мама навряд чи буде бігати за нею і насильно прикладати в 2-3, бо вона годувальниця-герой має бути.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 11:17

Natalinda написав:
мешканка написав:Доповню: Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Невже ти думаєш що в 3-4 роки мама кличе дитину до грудей, чи заставляє.

Не знаю чи кличе чи ні, але завершити ГВ є в маминих руках і, запросто, може здійснитись за маминим бажанням, якщо мама не хоче - їх так подобається, то я б тут вбачала саме прагнення мами надовше "прив"язати" до себе дитину. Сумніваюсь, що користь для дитини тут є.

Natalinda написав:
мешканка написав:Доповню: Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Ну і зазадрю я тим хто має таку хорошу память що памятає себе в 3-4 роки. Наскільки мені відомо в такому віці запамятовуються лише дуже яскраві позитивні чи негативні події, а для дтини яка з народження на ГВ - то є буденність а не шось особливе, що варто запамятати

В мене, в мого чоловіка є спогади з майже 4-річного віку, в подруги-теж... Не обов"язково щось яскраве, часом буденне. (як я бігала з братом по нашій недобудованій хаті. )
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 11:23

Naya написав:
мешканка написав:
Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Картина: мама бігає за дитиною з голими цицьками, бо ж треба до себе її прив"язати :zybu:

Цікаву картину ти змалювала...я більше собі уявляла так: "Дитино, ти хочеш цицю...на бери, заспокойся, адже я тобі так потрібна, хто ж іще тебе заспокоїть, як не мама. Ти ще в мене такий маленький (така маленька), ти ще так мене потребуєш...."

Naya написав:
мешканка написав:

Ой, я тут не пропагую годування до 5-6. Годування має бути комфортним для двох. І якщо мамі напряжно годувати до двох, чи їй заважають стереотипи - то нормально, що ГВ завершується. І якщо дитина самовідлучиться - то мама навряд чи буде бігати за нею і насильно прикладати в 2-3, бо вона годувальниця-герой має бути.

А тут я згідна на всі 1000%. Навіть додати нема чого, хіба те, що ще треба розібратись, хто більше потребує ГВ в старшому віці мама чи дитина.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 12:29

мешканка написав:
Naya написав:Картина: мама бігає за дитиною з голими цицьками, бо ж треба до себе її прив"язати :zybu:

Цікаву картину ти змалювала...я більше собі уявляла так: "Дитино, ти хочеш цицю...на бери, заспокойся, адже я тобі так потрібна, хто ж іще тебе заспокоїть, як не мама. Ти ще в мене такий маленький (така маленька), ти ще так мене потребуєш...."

Іра, хоча мому малому майже 2, і він ще на ГВ, але такі думки в мене виникали в його 2 місяці.
Іра, якщо виникають такі думки, то, як на мене, то справа зовсім не в ГВ. Це як годування ложкою до 8 років.
Тобто, всі погоджуються, що годування ложкою в 8 років - не зовсім прийнято. І зразу - це брєд, дитина балувана, мама гіперопікає...
А якщо дитина зламала праву руку і не годна лівою? Тоді нормально, пра? Чи в дитини ще якась хвороба.
Так само із ГВ. Більшість відлучиться до 4 (так само як і навчиться ложкою їсти). А якщо комусь треба трохи довше часу?
Може в дитини щось сталося в житті і от саме їй треба довше часу (як рука зламана), чи просто дитина така - і якби не ГВ, то ж повилазило б стільки всяких бяк.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Alisa » 11 січня 2011, 12:51

Ная,
ти кажеш, чого ми тут до цифри причепились.
Та тому, що довгогодування ніхто не заперечує. І те, що прийнятно в 3 роки, в 5 вже викликає, як мінімум здивування.
Давнина -давниною, але мене нині мене б насторожило, чому більшість дітей самовідлучаються до трьох, а моїй є потреба в ГВ до п*яти.
Тому що дитина в три суттєво відрізняється від дитини в 5.

Правильно мешканка написала, не відомо кому більше потрібно таке затягнувшеся ГВ, мамі чи дитині.
Можливо, мамі простіше заткнути дитині рота цицею, ніж допомогти справтися зі звичкою, страхами, проблемами....
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 12:54

Аліса, ну невже ти думаєш, що принаймні в нас, хоч одна мама буде дитині хатикати рота цицею замість того, щоб з нею поговорити? Особливо, якщо вік дитини бльший, ніж той, до якого прийнято годувати в нас?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 12:56

mala-karta написав:Аліса, ну невже ти думаєш, що принаймні в нас, хоч одна мама буде дитині хатикати рота цицею замість того, щоб з нею поговорити? Особливо, якщо вік дитини бльший, ніж той, до якого прийнято годувати в нас?

в нас-не знаю, але оця моя родичка, яка приходила на свята, про яку я вище писала. сама зізналась, що інакше не вміє забавити дитину і без циці не знала б що з нею робити...
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення kamisia » 11 січня 2011, 13:06

мешканка написав:
mala-karta написав:Аліса, ну невже ти думаєш, що принаймні в нас, хоч одна мама буде дитині хатикати рота цицею замість того, щоб з нею поговорити? Особливо, якщо вік дитини бльший, ніж той, до якого прийнято годувати в нас?

в нас-не знаю, але оця моя родичка, яка приходила на свята, про яку я вище писала. сама зізналась, що інакше не вміє забавити дитину і без циці не знала б що з нею робити...

тоді проблеми в мами а не в дитини... в Софки стільки ділов протягом дня.... цицьки лиш тоді коли спати хоче, або як сильно гепнеться і то вже не завжди, можна відволікти, забавити....
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Alisa » 11 січня 2011, 13:10

Так. Припускаю.. Прочитала пару сторінок цієї теми і повірила :zybu: .

Не хоче жінка на ГВ-пенсію - і суне сину чи доці цицю до повноліття. Тож так корисно :thumbsup: . Ну і собі галочки ставить, що вона сама годуюча з усіх годуючих :)

Ще припускаю. Можливо ті, що годують дітей до п*яти, шести років самі мають психологічні проблеми: не хочуть відпускати дитину, давати їй дорослішати, або компенсують таким надГВ свою соціальну чи особистісну нереалізованість.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей