Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 01:50

Шукаю на англ переважно :) Звичка.
Тому і сайти іноземні.

На фотці було підписано 4-years old breastfeading.

Перлинка, можна повторити, що й у нас практикують.
А в памперсах і 8-ми річних дітей можна і у нас знайти. Здорових дітей. Без фоток, звичайно ;)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 01:54

І я ходила з братом в магазин, вела його за ручку і т.п. І самостійно ми приймали рішення, що раз на хліб і батон не вистачає, то купимо собі гумових собачок...
Кохання дитячого не було :crazy:
Чи я не пам'ятаю, ггг :)

Але якщо в 7 пам'ятаю багато чого - і те все якесь дуже дитяче, то в 5 - тільки епізоди.
З яких бачу, що дітьо дітьом.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 11 січня 2011, 01:54

Детей кормят грудью: | +
* Меньше 1 года: у самоанцев, колошей, индейцев племени тлинкитов, майнасов (Эквадор), готтентотов.
* 1 год: у бугисов и макассаров (Целебес), в Гилане и Массове.
* 1-1,5 года: у дакота, сиу, негров лоанго, жителей Танембара и Тиморлао, у парсов.
* 1-2 года: у армян, эстов, древних римлян, средневековых немцев, карагассов, вашвагели.
* 2 года: у персов, наэров, чуди, аэтасов (Филиппинские острова), ротезов, у островитян Рук, жителей Соломоновых островов, турок, жителей Фецца и Марокко, египтян, у народов, живущих по берегам Нила, у мади, вагамба, вакимби, ваньямвези, у древних перуанцев.
* 2-3 года: в Австралии, Китае, Японии, Лаосе, Сиаме, Армении, у калмыков, татар, в Сирии, Палестине, Абиссинии, на Канарских островах, в Камеруне, у негров мандинго, в Старом Калабаре, у ваньямвези, басуто, макалака, тлинкитов, апачей, абипонов (Парагвай), шведов, норвежцев и в Венгрии.
* 3 года: у жителей островов Луанг и Сермата, у тодасов, у островитян Фиджи, у древних евреев.
* 2-4 года: у индейцев Пенсильвании, у лапландцев.
* 3-4 года: у гренландцев, ирокезов, у индейцев варрау, на Камчатке, у монголов, в Мадрасе, у кабилов, у неаполитанцев.
* 3-5 лет: у каникаров в Японии, у многих индейцев в Бразилии, у остяков, самоанцев и в Палестине.
* 4-5 лет: у индейцев на Орегоне, в Калифорнии, Канаде, у марависов, в Австралии, Новой Каледонии, у гавайцев, калмыков, на берегах Гвинеи, в Сербии.
* 5-6 лет: у самоедов, тодасов и у греков.
* 6 лет: у туземцев Австралии и в Новой Зеландии.
* 6-7 лет: у североамериканских индейцев, в Канаде, у армян.
* 7 лет: у эскимосов (Смит-Зунд).
* 10 лет: в Китае, Японии, на Каролинских островах.
* 12 лет: у североамериканских индейцев.
* 14-15 лет: у эскимосов (Земля Короля Вильгельма).
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 11 січня 2011, 02:36

з вікіпедії
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1% ... 0%B8%D0%B5

вроді 5, уточню ще
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 11 січня 2011, 02:53

З лялечки

краткий перевод того, что внизу. Она опросила мам, которые кормили дольше трех лет. И узнала, когда их дети отлучились. Примерно половина отлучилась до четырех. Часть отлучили/отлучилась позже. Насколько позже и сколько детей - можно по цифрам посмотреть.

http://www.kathydettwyler.org/detsurvey.htm

In brief, I surveyed 1,280 children in the US who breastfed for a minimum of three years. The mean age of weaning for these children was 4.24. years, with a median of 4.00 years, a mode of 3.5 years, a standard deviation of 1.08 years, and a range of 3.00 to 9.17 years. The half-yearly break down of ages at weaning was:

3-3.49 years 297 children

3.5-3.99 yrs 286 children

4.00-4.49 yrs 213 children

4.50-4.99 yrs 162 children

5.00-5.49 yrs 154 children

5.50-5.99 yrs 58 children

6.00-6.49 yrs 50 children

6.50-6.99 yrs 17 children

7.00-7.49 yrs 22 children

7.50-7.99 yrs 7 children

8.00-8.49 yrs 7 children

8.50-8.99 yrs 2 children

9.00-9.49 yrs 5 children
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення LeeLoo » 11 січня 2011, 08:59

Перлинка написав:
LeeLoo написав:jak biljwosti znajomux meni kolusj rozkazyvalu we do vagitnosti ,wo 4oloviku vge vidmovljalu-mol grydu ne dutunu-a tatovi :zybu: V nas takogo nemaje-sisi Lizuni i vse :) Xo4y godyvatu DOVGO..............

Дівчата ,а не боїтесь,що тато знайде де в іншому місці за сісі потриматись,може якось рівномірно розприділити?Поки дитина спить ,таки дати татові потрогати,бо попа як писала наталінда само собою добре ,але й сісі не погано :dance: .
Хоч у мене звісно досвід ГВ мізерний,але ми годуючи тата від сісь не відлучали,не рзумію чим одне іншому шкодить.Шо дитя ображається :zybu: ?

To4no ne bojysj :zybu:
bo taky jak ja we treba powykatu :zybu: i takux sisj :P
LeeLoo Офлайн

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 10:00

mala-karta написав:
А в 5? Це ще маленька дитина і дуже залежна від батьків.
Якщо в когось є ГВ в 5, то, як видно, багато хто це сприймає як брєд і ненормальність.

Для мене то точно брєд...Я б то сприйняла, як якесь "збочення" точно...Для мене моя трирічна дитина-вже "велика" і самостійна і давати їй цицьку то, для мене, якось дуже дико було б.. Звісно, мені такі "довгогодуючі" не заважають і кожен в нас має право обирати і мати власну думку, щодо ГВ та інших речей...Проте я б таке засуджувала.
Доповню: Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 11 січня 2011, 10:53

Іра, чим саме було б не корисно? закарбуванням того, що годувати дитину треба грудьми?

І чого після року має психологічний характер?
А в 10 місяців - тільки фізичний?
Чи в півроку?

Ти годувала обох менше року, але вроді говорила, що по вимозі.
Якщо по вимозі, то точно знаєш, що ГВ це не тільки їжа.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 11 січня 2011, 11:03

Marta написав:Але я от сумніваюсь, що такі діти виростають вільними, незалежними, самостійними, соціально відкритими, комунікабельними,без комплексів, т.д.
Мені чомусь здається, що навпаки- сильно прив"язаними до мами, і у вічному пошуку сховатися за цицю.
Хоча, можливо я й помиляюсь.......

Вільними, незалежними, самостійними, соціально відкритими, комунікабельними, без комплексів і т.д. виростають ті діти які є любими, відчувають батьківську любов, впевнені в ній, знають що в будь-якій ситуації батьки підтримають, зрозуміють, допоможуть, пожаліють. Якщо пятирічна дитина вночі відчуває потребу заспокоїтися саме грудьми і має таку можливість, як не мене це супер!

І ше, десь зрубилася мені твоя цитата, але то точно ти писала про жіночу інтуїцію, тобі ж вона підказала що варто потроху відлучати, правда? А от комусь вона навпаки підказує, що ше не час.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 11 січня 2011, 11:09

мешканка написав:Доповню: Оскільки, ГВ після року несе вже психологічний характер то я б це мотивувала не стільки "благом" для дитини, скільки потребою матері "прив"язати" до себе дитину, не дозволяти їй ставати самостійною і нав"язувати дитині незамінну потребу у собі. Плюс, в дитини після 3-4 років вже запам"ятовує на все життя і не думаю, що були б корисні спогади смоктання маминих грудей. (особливо майбутнім чоловікам)

Невже ти думаєш що в 3-4 роки мама кличе дитину до грудей, чи заставляє. Мій вже в рік як не хотів - то хай би що я йому не пропонувала він того не хотів, навіть як міг сильно лупнутися і верещати на піввулиці не у всіх випадках він грудьми мав потребу заспокоюватися і давав чітко це зрозуміти. Коли груди, коли руки, коли поколисати, а коли і відпихається щоб його самого залишити.

Ну і зазадрю я тим хто має таку хорошу память що памятає себе в 3-4 роки. Наскільки мені відомо в такому віці запамятовуються лише дуже яскраві позитивні чи негативні події, а для дтини яка з народження на ГВ - то є буденність а не шось особливе, що варто запамятати
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей