Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення lore1ei » 31 липня 2012, 09:58

Ми відлучились. Вроді)))
ГВ тривало 3 роки 2 тиждні, не те що воно мене почало напрягати, а якось я зрозуміла що все.
Якраз ми відбули день народження, через 2 тиждні я пішла в похід в Карпати на 4 дні.
Прийшла і вже не давала грудей. Спочатку дитин настільки була мені рада, що не згадувала про груди до вечора. Ну і потім почались історії що Аня вже велика, і що циця втомилась, і мама теж, і що цицю болить. Перша ніч була жахлива, вона вставала і плакала, бо звикла пробуджуватись на молочо вночі. Не знаю як я витримала і не дала. Другу ніч спала всю. На 3 день відмовилась зі мною засинати. Чоловік присипляв її тиждень.
Зараз вже місяць як відлучились. Спимо всю ніч. Нарешті я почала висипатися))) Спимо вдень ще по 3 години, бо я переживала що коли заберу ГВ, то сон пропаде. Циця зараз то щось таке любиме і надзвичайне для малої. Вона любить притулись і просто полежати)
От і все) Якось легко все получилось, я дуже переживала.
На рахунок грудей, не зціджувалась, нічого не пила для зменшення лактції.
Все якось природньо, видно таки жінка має годувати довго щоб без проблем для свого здоро'я припинити ГВ.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Shalimar » 31 липня 2012, 10:03

lore1ei написав:Все якось природньо, видно таки жінка має годувати довго щоб без проблем для свого здоро'я припинити ГВ.

хм, очень интересное наблюдение!! я тоже ничего такого не делала (сцеживание, препараты, перевязки :crazy: )

Поздравляю со столь длительным гв и его успешным завершением!! )))) :clapping:

п.с. А Наш дневной сон-таки пропал ((( Дома не уложить, только если иногда в коляске или машине засыпает..
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення lore1ei » 31 липня 2012, 10:10

Рік назад коли я лишала дитину на 2 дні, то груди розпирало, тобто не зцідитись було б нереально.
Ну це особисто мій досвід і спостереженя. Але ви ж теж не в рік закічили ГВ?)

По дитині бачу, що сон їй необхідний. Коли сон затримується, то вона нервується, і все їй не так, і вимучена. Буду старатись щоб зберегти обідній сон ще надовго.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення lore1ei » 31 липня 2012, 10:13

До речі, схудла за місяць на 3 кг десь но як ми відлучились. А ще волосся лізе як після пологів(((
Цікаво, то ще гормони? Коли ж вони врегулюються?
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Shalimar » 31 липня 2012, 15:51

lore1ei написав:Рік назад коли я лишала дитину на 2 дні, то груди розпирало, тобто не зцідитись було б нереально.
Ну це особисто мій досвід і спостереженя. Але ви ж теж не в рік закічили ГВ?)

По дитині бачу, що сон їй необхідний. Коли сон затримується, то вона нервується, і все їй не так, і вимучена. Буду старатись щоб зберегти обідній сон ще надовго.

аааа, ну! 2 дня!! ))
Мы закруглились в 2.4 с небольшим))
мне кажется, Наш дневной сон еще вернется)) он ночью высыпает свои 12 часов
Днем дома я его не уложу....... ((( Не уснет так. А в коляске - тоже не всегда засыпает. И чаще засыпает во второй половине дня......... И потом гуляет до часу ночи (((((((((
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 31 липня 2012, 16:53

lore1ei написав:Все якось природньо, видно таки жінка має годувати довго щоб без проблем для свого здоро'я припинити ГВ.

+1

зі свого досвіду скажу, що навіть не обов'язково з дому відлучатися і відсторонятися від дитини
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Ryna » 08 серпня 2012, 17:20

Dashko написав:Я вважаю, що це погана ідея мастити груди чимось неприємним. Навіть, якщо дитина сприймає це без стресу. Все-таки груди перші роки життя мають настільки велике значення в житті дитини, а тут одного разу "щось з ними стається". (((
Коли дитина смокче груди, вона відчуває себе в цілковитій безпеці, завдяки чому формується відчуття "базової безпеки". Не варто забирати це в дитини.

Ви ж самі пишете - коли дитина смокче груди....тобто коли вона вже не смокче, то і відчуття безпеки не пропадає ж, а просто формується від обіймів, спілкування, поцілунків...як у кого. Це ж дуже індивідуально! І я , до прикладу, не маю проблем щоб дитина побачила мої груди, в купальнику ходила і нічого - просто вона усвідомила, що все, переросли і годі ) І ніякої травми я не помітила.
Ryna Офлайн

Повідомлення loljka » 08 серпня 2012, 17:35

нарешті ми почали засинати без циці в роті, а просто, тримаючись за неї рукою)))
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення Dashko » 08 серпня 2012, 23:38

Ryna написав:Ви ж самі пишете - коли дитина смокче груди....тобто коли вона вже не смокче, то і відчуття безпеки не пропадає ж, а просто формується від обіймів, спілкування, поцілунків...як у кого. Це ж дуже індивідуально! І я , до прикладу, не маю проблем щоб дитина побачила мої груди, в купальнику ходила і нічого - просто вона усвідомила, що все, переросли і годі ) І ніякої травми я не помітила.

Про ваш окремий випадок, мені взагалі щось важко сказати. Думаю, як сталося, так і добре.
Більше пишу для дівчат, в яких ще попереду припинення ГВ.
Звичайно відчуття безпеки не зникає після припинення ГВ. Але воно не формується потім, воно вже сформовано або ні, на це грудне годування впливає дуже потужно. Важливо не просто на грудному дитинка чи на штучному. Важливо, як було організовано ГВ та інші аспекти догляду (чи були годування за вимогою, чи правильно дитинка прикладалася, спільний сон, контакт з мамою та інше, ну і, про що ми зараз говоримо, плавне, орієнтоване на дитину, відлучення).
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення mather » 14 грудня 2012, 15:36

Ми відлучились в 1,3. Все було поступово. Спочатку забрали денні годування, потім перед сном і от недавно перестали їсти вночі. Правда за цицю потриматись ми досі любимо
Зображення
mather Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 73 раз.
Діти: Синочок Сашуня

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість