mala-karta написав:Марта, а що буде, якщо не буде самовідлучення в 4? Ну нічого ж не буде :)
Зараз нікому не прийде в голову спитати, чи годуєш ти ще 4-х річну (якщо ти про це), а на питання "Доки годувала?" можна красиво зїхати "Ой, не питай..." (якщо ти про це)
Та нє, не про це...Я про те, що як на мене, якщо нема самовідлучення до того часу, то я б сильно задумалась....
Просто я себе особисто гарно пам"ятаю в 4 роки. Не знаю, як ви, а я вже за хлопцями заглядала, це вже абсолютно самостійна дитина, в садік ходила, за меншою сестрою дивилась, цицька в 4 роки поки що не вкладається в моїй голові.
Ну і от дивіться-бувають такі періоди (в мене був), коли дитина дійсно без пустушок-бутилочок просто відмовляється від грудей. Пропонуєш-відвертається, не хоче смоктати. В нас так було в 9 місяців, чи що, точно не скажу, але я день чи два бігала за Лізою, вся роздягнена по пояс, і пропонувала...мені так стало страшно-ні, я ще не була готова до відлучення, я ще хотіла годувати, і за ці дні вернула назад активне годування. Тепер чекаю другого такого періоду...)))
І на одному форумі обговорювали таку тему, то мами погодились, багато в кого так було, повторююсь, без пустушок, і одна мама сказала, що якщо такі ситуації будуть до 2,5 року, вона буде налагоджувати годування, тобто сама дитину вертати до годування. Запитання-чи так було у вас і до якого віку особисто ви будете пропонувати і налагоджувати годування, якщо така ситуація станеться?