Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення flower » 14 травня 2012, 10:49

о я мрію шоб і в мене було тільки мені тре, а то мені здається шо відлучення буде важким і довгим. я шото не хочу до 2 годувати, напрягає мене трохи вже те годування і залежність дитини від мене, але не уявляю як то все зробити. Поки ще годую повним ходом.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення oksana.tesliuk » 19 травня 2012, 23:02

дивно воно якось так
хоче мама - дитині не дуже тре...
мама вже б припиняла, так дитя не хоче...
я зі старшим дуже хотіла свободи, шоб кудись піти (без нього звичайно), погуляти, забутися, бо страшенно хотілося часу лише для себе одної, а він, ніби те все відчуваючи, ще більше тримався за мене - і спав по 10 хв, якшо я біля нього не лежала, і на грудях висів...
а з меншим вже нема того бажання часу виключно для себе, навпаки - я себе зараз не уявляю без дітей ніде і ніколи
так він мені і сам спить по 2-3 год два рази в день, і ГВ в нас лиш на сон і зі сну
може й з відлучанням якось тихо все пройде
бо я налаштована максимум до 2-х годувати, а як "відпустить" мене раніше, то ше краще
але побачу, як воно буде
наразі ще годую
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення mala-karta » 20 травня 2012, 00:22

flower!!!! Твоїй дитині 11 місяців!
Все ще 100 раз поміняється.
Чи ти хотіла в рік відлучати?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ryna » 18 липня 2012, 17:45

Нарешті відпишуся. Так от боялась я боялась, тай вирішила відлучати доню поступово, щоб без стресів.
Вона в мене ссала груди після сну зранку, потім на сон обідній, потім зі сну по обіді, потім на сон ввечері і вночі частеноко...Короче, постійно ссала. Тому і боялася я раптово відлучати, щоб і дитині без стресу і мені з грудьми не мати проблем.
Спочатку виключила я вечірнє годування - навчились засинати з казками, віршиками і всім, чим тільки можна забалакати, але без сліз. В перші три вечори правда прийшлося помастити зеленкою соски і сказати, що в мами грудки болять.Мастила вона сама - лікувала, їй процес дуже сподобався.
Потім виключила ранкове і денне годування.Так пройшло два тижні.Далі поїхала до Львова на 1,5 доби...Повернулася з твердющими грудьми і зрозуміла - процес зменшення молока проходить не надто швидко.Тоді виключила повністю нічне годування.Давала пити воду чи молоко, чи чай, забалакувала..І вдень старалась якомога менше давати.Так знову два тижні.І от у п"ятницю другого тижня щось я дуууже вже була стомлена тим всім і вирішила - ну все, або сьогодні, або то ще хто зна скільки буде тягнутися.
Намастила груди сухою гірчицею.Пару разів розказала, що Даруся вже велика і грудки стали недобрі, їх не треба вже смоктати. Тоді дала попробувати...їй не сподобалось і все. Часом згадувала, але я казала що вони гіркі і малеча не хотіла пробувати.
Після цього почала спати всю ніч і рідко коли пісяється вночі.Так за 2 тижні до 2-х років ми відлучилися.
Ryna Офлайн

Повідомлення Dashko » 20 липня 2012, 13:39

Я вважаю, що це погана ідея мастити груди чимось неприємним. Навіть, якщо дитина сприймає це без стресу. Все-таки груди перші роки життя мають настільки велике значення в житті дитини, а тут одного разу "щось з ними стається". (((
Коли дитина смокче груди, вона відчуває себе в цілковитій безпеці, завдяки чому формується відчуття "базової безпеки". Не варто забирати це в дитини.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Nata.V » 20 липня 2012, 14:33

Дівчата, підкажіть, будь-ласка, що робити, якщо ми ще ввечері і зранку на ГВ (дитині 7 місяців), а мені через місяць
дуже потрібно буде на 4 дні поїхати, як це можна зробити? націдити молочка в пляшку? а мені як там бути?
Nata.V Офлайн

Повідомлення Любов » 20 липня 2012, 15:15

дивно, що ви тільки ввечері і зранку на ГВ, бо дитина ще дуже маленька. я б радила або брати малятко з собою в слінг, або зціджуватися. є такі спеціальні зіп-пакетики для заморожування грудного молока, якщо не знайдеш, то можу поділитися своїми.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення flower » 20 липня 2012, 19:02

mala-karta написав:flower!!!! Твоїй дитині 11 місяців!
Все ще 100 раз поміняється.
Чи ти хотіла в рік відлучати?

нє в рік не хотіла. в 1,5 було б класно по трохи відлучатись. вона в мене така вредіна. за цицьою то аж труситься, їсти звичайну їжу не дуже хоче. був період шо їла лиш на сон денний і нічний, а так не просила, то було класно. а тепер от знову по 10 раз в день просить.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Nata.V » 20 липня 2012, 21:06

Любов, просто я мусила йти на роботу і вдень не було змогу годувати, а мені у поїздці потрібно буде зціжуватися?
Nata.V Офлайн

Повідомлення Любов » 20 липня 2012, 21:20

так, зціджуватися потрібно, щоб не відчувати дискомфорту від переповнених грудей і щоб зберегти ГВ надалі.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість