Ryna » 18 липня 2012, 17:45
Нарешті відпишуся. Так от боялась я боялась, тай вирішила відлучати доню поступово, щоб без стресів.
Вона в мене ссала груди після сну зранку, потім на сон обідній, потім зі сну по обіді, потім на сон ввечері і вночі частеноко...Короче, постійно ссала. Тому і боялася я раптово відлучати, щоб і дитині без стресу і мені з грудьми не мати проблем.
Спочатку виключила я вечірнє годування - навчились засинати з казками, віршиками і всім, чим тільки можна забалакати, але без сліз. В перші три вечори правда прийшлося помастити зеленкою соски і сказати, що в мами грудки болять.Мастила вона сама - лікувала, їй процес дуже сподобався.
Потім виключила ранкове і денне годування.Так пройшло два тижні.Далі поїхала до Львова на 1,5 доби...Повернулася з твердющими грудьми і зрозуміла - процес зменшення молока проходить не надто швидко.Тоді виключила повністю нічне годування.Давала пити воду чи молоко, чи чай, забалакувала..І вдень старалась якомога менше давати.Так знову два тижні.І от у п"ятницю другого тижня щось я дуууже вже була стомлена тим всім і вирішила - ну все, або сьогодні, або то ще хто зна скільки буде тягнутися.
Намастила груди сухою гірчицею.Пару разів розказала, що Даруся вже велика і грудки стали недобрі, їх не треба вже смоктати. Тоді дала попробувати...їй не сподобалось і все. Часом згадувала, але я казала що вони гіркі і малеча не хотіла пробувати.
Після цього почала спати всю ніч і рідко коли пісяється вночі.Так за 2 тижні до 2-х років ми відлучилися.