Глобальні оголошення!

Ще раз про Г.В. Висновки, спостереження, ситуації...

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Я в шоці!!! Ще раз про Г.В.

Повідомлення Nymydora » 08 серпня 2010, 15:27

mala-karta написав:молоко виробляється у відповідь на смоктання. Якщо з народження тримати інтервали 3 години і не сціджувати і в мами нема ггіперлактації - то до 3-х місяців молоко якраз і пропадає. А особливо якщо є соска. А ще якщо бутилка.
.

Я оце тільки що прочитала: то все про нас :shock: , а молоко їмо досі. тьфу тьфу тьфу. Буду давати, поки є. А відлучиться, коли відлучиться. Зараз ми 1 годування замінили, після року - ще одне, а там видно буде...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Natalinda » 08 серпня 2010, 15:53

Nymydora а нашо ж вам соска і бутилочка?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mala-karta » 08 серпня 2010, 15:57

Nymydora написав:
mala-karta написав:молоко виробляється у відповідь на смоктання. Якщо з народження тримати інтервали 3 години і не сціджувати і в мами нема ггіперлактації - то до 3-х місяців молоко якраз і пропадає. А особливо якщо є соска. А ще якщо бутилка.
.

Я оце тільки що прочитала: то все про нас :shock: , а молоко їмо досі. тьфу тьфу тьфу. Буду давати, поки є. А відлучиться, коли відлучиться. Зараз ми 1 годування замінили, після року - ще одне, а там видно буде...

Вам пощастило :)
В наших знайомих, з якими гуляємо, при таких розкладах після року ГВ було тільки в одних - там в мами гіперлактація.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Nymydora » 08 серпня 2010, 23:39

Бутилочка для водички, бо з чашечки дуже обливаєтсья, з чашечки ми п"ємо соки. А соску ми дали в три тижні, бо він дуже сильно руки гриз. А з соскою легше засинав. Зараз даємо тільки коли колишемо або коли буянить дуже, або коли ну дуже не треба, щоб руки (або те, що в руках) в рот пхав.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення mala-karta » 08 серпня 2010, 23:58

а чо цицьку не дали в три тижні? коли руки гриз?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 09 серпня 2010, 00:32

mala-karta написав:Марта, ну от як тобі сказати.
Самовідлучення - це дитину не обмежують і в один прекрасний день вона перестає просити.
От мені здається, що якщо дійсно не обмежувати, то це і відбудеться років після 3.

А до 2 - 2.5 це м'яке відлучення. Це ти вчиш, шо в магазині - ні-ні, а прийдем додому і тоді. Фактично ж, нічого не мішає в магазині, поки прийде черга, дати груди?

Я сама також не дам :crazy: , але є люди, для яких це нормально, що дитина так себе веде. Ну і дійсно, а чого б і ні?

То я все до того, що якщо старатися і робити зусилля, то це буде якраз те м'яке відлучення в 2 роки. А як менше обмежувати - то буде самовідлучення (бо пограти в футбол якось цікавіше, ніж за цицької бігати...)

І, чесно кажучи, не бачу фанатизму в такому довгому годуванні. Ну добре їм так, хай собі годують. Фанатизм - то вже коли починати кричати, що так має бути і так всі мають робити. А як не зроблять - то все, психологічна травма на все життя.

Так от, розумієш, я бачу, що вже починають говорити, що НИЖНІЙ рубіж відлучення не важливо, якого-це 2 роки! Це мінімум. 3-4-нормально, а чим далі, тим краще, чи що? Це я зрозуміла, коли відкрила ті лінки, що дала Гра з вогнем. Може я шось не так зрозуміла, але задала тут це питання, ви сказали, що це нормально, ну а для мене це скажу прямо-не зовсім нормально. Для мене це або проблеми в мами, яка сама не може "відлучитися", або проблеми в дитини, яка в такому віці ще потребує груди. А якщо не буде самовідлучення ні в три, ні в 4?....Що тоді? Страшно мені шось...))))))
Marta Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 09 серпня 2010, 03:33

2 роки за рекомендаціями вооз - бажано годувати. а взагалі скільки годувати і чи годувати взагалі кожен вирішує сам для себе :D
наш лікар з захопленням розповідав про одну маму, яка годувала до 5 років.
кожна дитина індивідуальна. самовідлучення - десь до 3-4 має статися. в когось раніше. в когось пізніше.
борців сумо годують до 5, богатирів на русі годували ще довше. чи пов'язане годування їх богатирством - хз, але такі традиції.

якщо шукати підтверджень корисності довгогодування - то таки є. довгогодування позитивно корелює з академічною успішністю і соціальною адаптацією. лінк не поставлю, бо лінь шукати. але якщо цікавить - можу якось постаратися.
довгогодування корелює із загальним здоров'ям.

досліджень, які підтверджують корисність одування взагалі - незлічити. тут простий запит на пабмед видасть достатньо результатів.

про годування.
дитина їсть доти, доки їй потрібно задовольняти смоктальний рефлекс. фізіологічно, в нормі, цей рефлекс зникає до двох років. уявіть криву гауса, 2 роки її пік.
закономірно, що будуть діти, у який цей рефлекс зникає до року, а будуть такі, в яких до 5.
я думаю будь-яка мама відрізнить прикладання, яке фізіологічно потрібно дитині, від прикладання заради полащитися.
так само і дитина, коли в неї згасне смоктальний рефлекс, вона почне меньше смоктати, більше тулитися. значить прийшов час, значить годування завершується.

за посилання. в принципі, я не знаю яке посилання обговорюється. тому скажу, що мене хвилює найбільше.
на молочних ріках зараз, з моєї точки зору, відбуваються неприйнятні речі, коли на перше місце поставлена комерція, а за нею вже йде доцільність годування.
оскільки семінари з відлучення, які зараз активно проводяться і починаються від року - чи не найосновніший напрям діяльності (принаймі, коли я останній раз там була, то ці семінари перше, що кидалося в очі) !
на лялечці годують довго. але якщо мамі не комфортно довго годувати - їй нададуть підтримку. якщо мама прийшла щоб собі потролити (написала про те як вона давала дурника і нічо) - її проженуть. це специфічна спільнота підтримки грудного годування і годуючих мам.
тому нормально, що там є мами, які годують довго, які при цьому нормально почуваються, життєрадісні і оточені життєрадісними дітками.
попри все це чи не єдина спільнота і чи не єдині консультанти, з якими я знайома, які при потребі розкажуть як годувати сумішшю, а не будуть бити себе в груди і фанатично захищати виключно грудне годування.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення mala-karta » 09 серпня 2010, 08:20

Марта, а що буде, якщо не буде самовідлучення в 4? Ну нічого ж не буде :)
Зараз нікому не прийде в голову спитати, чи годуєш ти ще 4-х річну (якщо ти про це), а на питання "Доки годувала?" можна красиво зїхати "Ой, не питай..." (якщо ти про це)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Nymydora » 09 серпня 2010, 08:23

mala-karta написав:а чо цицьку не дали в три тижні? коли руки гриз?

бо я ще тоді форуму не читала, продвинута не була. :beauty: А малий наївся і не міг заснути, от і дала. :unknown:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 09 серпня 2010, 13:17

Nymydora написав:бо я ще тоді форуму не читала, продвинута не була. :beauty:

Хвала форуму!!! :clapping:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість