Глобальні оголошення!

Вплив ГВ на апетит дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Вплив ГВ на апетит дитини

Повідомлення Галина » 11 вересня 2013, 08:43

Моя донечка ще досі не їсть таких порцій, буває, що може цілу тарілку (таку порцію як я) з"їсти. Але то дуже поодинокі випадки. В основному вона в мене не їсть багато. А до року то взагалі, як пару ложечок в день з"їдала, то було взагалі супер.
А от Дінка моя їла такими порціями, що я була в шоці. Але після 2-х років їсть до тепер препашиво...
Думаю не варто так перейматися порціями.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення TanenRom » 11 вересня 2013, 08:47

у мене дитина більш - менш (це означає ложечок 10 або трішки більше) почала їсти десь в 1,7 - 1,8, а до того максимум 5 ложечок, 1-2 рази на день (а бувало і тиждень - два одне ГВ).
і зараз в дитини бувають періоди, що їсть все підряд, а буває що за день їсть тільки раз (таких періодів у нас набагато більше), якось я звикла до такого і не парюсь, головне щоб дитині було комфортно.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Marichka » 11 вересня 2013, 09:22

Наша Ліля цицю їла 2р2міс і апетит був ніякий.Після того стала трошки краще їсти.Але то все періодами.Взимку-навесні то вітаміни купляли,щоб краще їла:) Ще нам бабці радять на глисти перевірити,бо погано їсть :impossible: Але їй вже більше трьох років.А в 9 міс вона майже нічого не їла з прикорму,но цицю наминала:)
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення TYulia » 11 вересня 2013, 10:19

TaniaPicaSSo написав:Моя дитина теж гнило їсть. В 6 міс як почали прикорм було нормально, і так 2 місяці. Не те щоб наминала ложками, але їла, по пару ложок того, що я їй давала, вона їла гарно. А потім в 8 міс як відрізало. І вона навіть ложки в рот не брала, навіть не дивилась, що там є. І я через кілька днів змучилась і перестала їй давати прикорм взагалі, думала перейде. Через тижнів три відновили прикорм знову, ну і так-собі зараз, щось їсть, щось не їсть. Якщо і їсть, то ложки 2-3. Стараюсь ставитись до того спокійно, хоча, хотілось би, щоб їла трошки більше. А то майже 11 міс, а бувають такі дні, що крім циці нічого.

от TaniaPicaSSo мене певно тут найбільше розуміє :wink: бо то ми такі молоді мами. Певно через кілька років я теж буду спокійно казати, що моє маля не хотіло їсти, але то все класно :crazy: Зараз я так як ви кажете біжу вперед паровоза, та й переживаю за все. Ще наслухаюсь історій як чиїсь діти вже все їдять, а хтось і мені прямо скаже що чо ж то моя дитина ще того чи того не їла, та й дурне в голову лізе.
Я ще раз підкреслю, що я за ГВ двома руками, завершувати не збираюсь в ближньому майбутньому. Але таки погодьтеся, що певно звязок з апетитом таки є. От мені і цікаво, коли той апетит проявиться більше. Але певно ще моє молочко його всім задовільняє :aplo: Я з іншого боку трохи цьому і тішуся, бо знаю, що зараз в нас невідривний звязок :dreams: і таки ніхто не зможе мене замінити навіть у питанні їжі, нагодувавши його чимось, бо не получиться :hi:
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 вересня 2013, 20:48

TYulia Якщо виходити з того, що прикорм для малюків не для того, щоб їх нагодувати, а для того, щоб лиш познайомити з їжею, то поганий апетит до прикорму але гарний до циці зовсім не привід для хвилювань. Дитина не голодна, вона наїдається грудним молоком, а прикорм їй або не смакує, або вона взагалі не розуміє нащо він їй, коли є циця :hi: Ще я чула теорію, що груднички дуже бояться втратити цицю і тому вороже ставляться до прикорму (типу думають, що як будуть їсти прикорм, то цицю більше не дадуть).
І ні в якому разі не можна переживати, що дитина не наїдається, бо не їсть прикорму. А то я чула про маму, яка дуже переживала, що її семимісячна дитина не їсть пюре з кабачка, і через те, вона, мовляв, не наїдається :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Ulkanet » 13 вересня 2013, 22:17

ще згадала, тре порахувати скільки печеньок/паличок/соломок/бубликів зїдає ваша дитина. і скільки кампоту випиває.
от і буде вам відповідь - деякі мами не замічають що дитя за день зїдає до пачки печення і випиває 2-3 пляшечки кампоту солодкого. а потім думають чого дитина їсти не хоче??? а як вона цілий день смокче печенько - то де вона захоче їсти. :hi: :hi: ::Р:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення TYulia » 13 вересня 2013, 23:08

TaniaPicaSSo написав:Ще я чула теорію, що груднички дуже бояться втратити цицю і тому вороже ставляться до прикорму (типу думають, що як будуть їсти прикорм, то цицю більше не дадуть).

оця теорія мені сподобалась :wink:
А за наїдання, то я не переживаю, ми вагу вже й так маєм більше ніж треба і далі набираємо на практично одній циці. Але так як я писала в перших постах, хотілось би побачити як той дзьобик гарно все гамає. Та й напевно трохи повпливали ті всі допитування знайомих/родичів "що дитина їсть" що таке в голову полізло.
Дякую всім за дописи. Ще раз мене запевнили, що найцінніше в нас ГВ, і дякувати Богу з ним в нас все ок :dance: :():
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 вересня 2013, 23:14

TYulia написав:Та й напевно трохи повпливали ті всі допитування знайомих/родичів "що дитина їсть" що таке в голову полізло.

От власне менше треба когось слухати. Бо в мене теж усе нормально, поки моя мама (і не тільки) почне розказувати, як ми з сестрою в такому віці вже мали два чи три замінених годування і наминали супи і парові котлети :crazy:
(а ще ходили на горшок, засинали самі в ліжку і ще багато чого, але то вже з іншої опери)
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Ленка » 13 вересня 2013, 23:31

В мене Діанака їла до року практично одну цицю, виглядала чудово, потім не дуже хотіла їсти, я її і не заставляла, скільки схоче зїсть+ одна ложечка від мене :). До двох років ми годувались цицею. Зараз проблем з їдою немає, їсть практично все.
Самое главное и ценное в жизни — это семья! Сначала, в которой ты рождаешься, а затем, которую создаешь!
Ленка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 209 раз.
Подякували: 271 раз.
Діти: Ана і Іка

Повідомлення xtremeshammy » 30 січня 2025, 14:26

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.