Tajga » 23 березня 2011, 12:29
Егеж, годувала! І зараз то саме ;-)
Як і першого разу, спинятися не буду. Мала зараз (півтора року) прикладається в основному на сон та вночі разів три. Думаю, що до народження третьої дитинки, ми плавно підійдемо до самовідлучення, як це було з Давидом. На момент других пологів Давид прикладався тільки на засинання (йому було рік і 10 міс), і спав до самого ранку. В принципі, переніс відлучення нормально. Почав засинати біля мене і малої, поки я її годувала, потім стала читати йому книжечки, розказувати казочки на сон.
Щодо негативних наслідків для другої дитинки, то я їх не побачила. Головне для мами збалансовано і добре харчуватися, щоб і дітки отримували своє, і мама за вітром не пішла... Є таке, що лікарі починають залякувати тонусом матки і загрозою викидня, коли чують, що ГВ ще триває ("тим більше така велика дитина, що вже їй в тому молоці!"). Я-то взагалі лікарів не посвячувала в такі справи, а щодо загроз, то треба дивитися по собі: як пройшла перша вагітність, пологи, яке самопочуття в мами під час другої вагітності.
Vika, може будуть якісь питання, то звертайся. :)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)
Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.