Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 21 листопада 2010, 11:32

Natalinda написав:О, я тільки почала читати - поняла що нам ще до готовності як до неба... :D

ну, в нас в рік і два така ж ситуація була :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 21 листопада 2010, 12:06

Тут є кілька історій тернополянок про відлучення http://te.20minut.ua/news/141872 і там же ж коментарі лікара-гінеколога жіночої консультації №2 Людмили Флентей. Правда то інфа ще річної давності. То всьо - історії моїх знайомих жінок

А отут поради з різних джерел. Теж зібрані в тій статті
Коли не можна відлучати від грудей
1. Коли дитина хвора або може захворіти (епідемія грипу, кишкових інфекцій тощо).
2. В сильні морози, у спекотну пору року.
3. При переїздах.
4. При раптовій зміні оточення.
5. При раптовій зміні ситуації в сім’ї, яка викликає стрес у дитини.

Як матері поводитися в цей період
— Намагатися уникати таких ситуацій, які нагадували б малюку про годування грудьми. Не сідати у те крісло, в якому його часто годували.
— Не переодягатися в присутності дитини.
— Намагатися носити такий одяг, який не дозволить дитині побачити, чи відчути на дотик звичні “форми”.
— Відволікати маля прогулянками, читанням книжок, гімнастикою чи масажем, щоб переключити увагу.
— Багато розмовляти з дитиною, цілувати її, обіймати, щоб вона знала, що мама її любить і завжди буде поруч.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення гра з вогнем » 21 листопада 2010, 16:15

трохи тойво - неувязочки. чи то гра на публіку, чи то дійсно тепер інструкції годувати довше, а лікарі все роблять по старинці
ібо якщо в 2 роки починати відлучати, то нашо заміняти годування сумішами? навіть в рік потреби в суміші нема.
напрошується висновок, що пані говорила про відлучення до року, якщо так говорить, значить так робить... :(

історії життєві... на жаль. хотлося, щоб у зму висвітлювали не лише прозу життя, але і те як все справді має виглядати, щоб було комфортно мамі і дитині
нє, я всіх історій не прочитала, мо там шось толкове і написано. але зеленка і буба, це просто вже відчай якийсь у жінки :( я закриваю після такого будь-який матеріал з гв.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення happymami » 21 листопада 2010, 17:22

гра з вогнем написав:ібо якщо в 2 роки починати відлучати, то нашо заміняти годування сумішами? навіть в рік потреби в суміші нема.
напрошується висновок, що пані говорила про відлучення до року, якщо так говорить, значить так робить... :(

ну я коли читала то зрозуміла. шо пані каже про ПОСТУПОВЕ відлучення. Тобто не після двох, а хоч і з місяця. Але наголос на ПОСТУПОВОМУ
але зеленка і буба, це просто вже відчай якийсь у жінки :( я закриваю після такого будь-який матеріал з гв.

в даному випадку в жінки дійсно був відчай. Дитина дуже сильно кусалася. Казала вона, що аж пальці на ногах заверталися. Ну уяви, якби вже твій кабанчик маленький своїми зубками далеко не півміліметровими вгризався... Там просто дівчинка така була вперта. Мій малий пробував кусатися то зрозумів, шо не можна. А там не помагало просто забрати цицю :(
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення гра з вогнем » 21 листопада 2010, 17:30

Люба, акцентуючи на поступово, можна оминути слово суміш.
Адже інфо про суміш давалася як комент до ситуації з 3 річним михайликом
Ось цитата
Втім, оптимальний термін як для матері, так і для дитини, — це таки два роки.
- Всіх матерів непокоїть питання: а як же відлучити дитину від грудей? — веде далі лікар. — Основе правило — поступовість, аби не травмувати малечу. Спочатку слід замінити одне грудне годування сумішшю

Отож мова йде про ПОСТУПОВЕ відлучення 2РІЧНОЇ дитини шляхом заміни годівання СУМІШШЮ

Прикол, да?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 21 листопада 2010, 17:36

гра з вогнем написав:Люба, акцентуючи на поступово, можна оминути слово суміш.
Адже інфо про суміш давалася як комент до ситуації з 3 річним михайликом
Ось цитата
Втім, оптимальний термін як для матері, так і для дитини, — це таки два роки.
- Всіх матерів непокоїть питання: а як же відлучити дитину від грудей? — веде далі лікар. — Основе правило — поступовість, аби не травмувати малечу. Спочатку слід замінити одне грудне годування сумішшю

Отож мова йде про ПОСТУПОВЕ відлучення 2РІЧНОЇ дитини шляхом заміни годівання СУМІШШЮ

Прикол, да?

ну так. Логічно. Але бач, я наприклад сприйняла цей коментар якийсь як загальний. Але якшо брати саме до цієї історії, то дакіда. Неувязочка
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 22 листопада 2010, 17:25

Цей загальний коментра стосується конкретної ситуації. Відлучення до 6 місяців.
Бо навіть після 6, якщо відлучати поступово, то годування замінюють прикормами. Ну з натяжкою до року.

Тому загальний коментар про конкретну ситуацію "відлучення малюка до року" якось не ув1язується з високими розмовами про оптимальний термін годування до 2 років.

Виникає багато запитань. Щастя лише одне, 20хвилинка не є основним джерелом інформації для годуючих мам.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Lola » 23 листопада 2010, 01:19

Я за грудне вигодовування стільки скільку буде мама мати молоко. Я дуже мало годувала донечку, майже три місяці вийшло. А я так бажала довго її годувати своїм молочком.
Lola Офлайн

Повідомлення Olenka » 23 листопада 2010, 03:11

Та, мій Назарчик в рік і 11 абсолютно ще не готовий відлучатись... Чи то мама їздить, як навіжена, чи то сказується відсутність бабусь поруч... Намагаюсь робити якісь кроки в тому напрямку, але поки майже безрезультатно :) Може щось не так роблю?...
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення mala-karta » 23 листопада 2010, 03:15

а як ваше ГВ зараз виглядає?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість