Глобальні оголошення!

Ще раз про Г.В. Висновки, спостереження, ситуації...

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Я в шоці!!!

Повідомлення mala-karta » 26 лютого 2010, 22:08

а я в школу не ходила
рік і місяць, політ нормальний ;)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mari » 26 лютого 2010, 22:22

То ви та особлива мама з тих 10 відсотків супермам які годують після року! Рівнятись усім! Струнко! :xlolx:
А щодо Кр- якщо мама налаштована годувати і в неї в голові розкладено знання про те,що за будь яких обставин і не зважаючи ні на що- Я буду. Я зможу., то навіть незважаючи на пізніше прибування молочка і можливі крики малюка та уколи антибіотиків-годуванння відбувається. Моя знайома родила в час грипу,коли нікого не пускали двійнят КР, і нічого-без нікого справилась! А до іншої я ходила в роддом і просто на ліжку дитини на листку причепила аффірмації- Я годую Молока прибуває більше і більше. Я чудова годуюча мама. Читала ...годує...
Мама,яка годує грудьми робить для дитини те,що ніхто інший не зможе зробити!Лише грудне годування дозволяє дитині відчути стукіт маминого серця,її тепло,ніжні обійми. Так поступово народжується справжня любов, формуються основні життєві цінності,народжуються справжні таланти. Бо значення прикладання до грудей настільки велике і різноманітне( от почитайте на нашому сайті статтю,що недавно в грудному стовбурові клітини знайшли!),що сам факт годування є лише другорядним. Смоктання грудей-стародавній,природній, ритмічний акт,який сприяє формуванню у дитини альфа-ритмів головного мозку і впливає на розумові показники і психоемоційний стан. Молоко з пляшечки-лише їда. Молоко з грудей-велика материнська ласка, яка залишає слід на все житя.
Та й природі не відомо нічого про те,щоб інші ссавці вигодовували дітей порошками розчинними в воді. Навіть за найкритичніших обставин,війн і катастроф,жінки продовжують годувати. А доказом цієї надійності є те,що ми ще існуємо.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Natalinda » 26 лютого 2010, 22:53

Ой mari, чиста правда. Мені пророчили що молока не буде всі дні що я відлежала в патології і чекала на КР, аналіз на молоко мене чуть не вибив з колії (я його не здала, бо не було ні каплі молока). Звичайно я переживала, не переживати неможливо як на мене, але призивала на допомогу розум, знання і постійно молилася. Каюся, бо трохи слабовольна і дитинку перші 2 дні догодовували, а от з третього :xlolx:
Знаю добре що тих людей, жінок не переконаєш, як вони не захочуть тебе чути, але дивлячись на те як смачно синок сьомкає молочко, дивлячись в його щасливі оченята, так хочеться щоб всі дітки відчули ту радість, так хочеться...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dashko » 03 березня 2010, 21:20

Дівчата, розділяю ваші почуття, але сама намагаюся не реагувати негативно в будь-якому разі. Тобто в кожній окремій ситуації я вважаю, що все що робить мама - найкраще для її малюка. І намагаюся приймати її, такою, як вона є. При спілкуванні з такими знайомими, вважаю, потрібно дати зрозуміти, що ви дотримуєтеся інших поглядів, але не більше. Якщо мама постійно озвучує свої переконання, сказати, що у вас на це інша думка, і запропонувати не спілкуватися на ці теми.

Але в загальному я, звичайно, дуже-дуже переконана, що грудне вигодовування - це однозначно дуже добре і за нього варто боротися в будь-якій ситуації, хоча й не робити ГВ самоціллю. І агітувати за грудне вигодовування треба теж в загальному, тобто проводити лекції, семінари, організовувати виставки, розробляти буклетики плакати, писати статті, ..., а кожна окрема мама вже сама зробить свій вибір, і ми не повинні нікого засуджувати.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення мешканка » 04 березня 2010, 01:00

Дівчатка, а я годувала до року і все....не тому, що так хотіла, а тому, що пішла на сесію і зціджувалась,і дитина вночі ссала, стільки хотіла і, все одно, молока ставало все менше і менше і мала кинула...як перша так і друга...я книжечку про ГВ напам"ять вивчила і була переконана, що буду годувати довго-довго. от тобі і довго. До року дотягла... :cry:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 04 березня 2010, 01:16

мешканка, боюсь датися фанатиком...
а соски(пустушки) у вас були, да?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 04 березня 2010, 09:09

mala-karta написав:мешканка, боюсь датися фанатиком...
а соски(пустушки) у вас були, да?

Сосок і постушок з народження не бере....правда, як я була на сесії, то годували дитину з пляшечки. може то і послужило...та то вже дарма розказувати... В мене з народження, обидві доці, погано грудь брали, я вже і вчила, і витягувала і перекладала... Чогось сильний окситоциновий рефлекс, обидвоє дітей аж захлинались молоком, текло по бороді і цямкали і дихати не могли... в мене єдине положення для годування було: дитина зверху, на животі. Правда вже, як підросли, то вже стало легше. Жаль, я тоді інтернету не мала, то не було в кого поради спитатись. Потім, знайома казала, що дитина грудь зле брала і мала стимуляція була, того і молока все меншало. Я і так тішусь, що до року дотягнула, це, тільки, завдяки тому, що після годування ввесь час доціджувала, щоб на другий раз більше прибуло. То, напевне, моя вина, треба було більше зусиль прикласти. :sorry: Але, головне, що з другою-та сама історія. :not:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 04 березня 2010, 10:05

та вже тепер і не вгадаєш,
ви і так молодець, що до року!
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Oksana » 04 березня 2010, 10:06

Іруся, ти дуже дуже хороша мама!!!
В нас тоже не все так гладко, синочок в місяців два-три категорично відмовився від грудей... Та й доця його просто не підпускала до них. В неї такий період був, що без мене нікуди, а до мене ніхто немає права підійти, зразу плач, аж заходилась...
Вобщім, так і зціджую досі... Тільки тепер обом :cry: Правда молочка достатньо, дякувати Богу, але все одно деколи аж плакати хочеться від того, що все так склалось...
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення mari » 04 березня 2010, 23:28

От саме в таких випадках і тільки в таких я згідна з Дашою,що інколи так трапляється що мами не годують. Але 1 рік-це супер!!! І не має бути синдрому провини. Але от переконувати тих мам, які можуть годувати але самі цього не знають, я не переставала і не буду переставати. Хто чує, хтось ні. Але результати є!!!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість