Глобальні оголошення!

Хто має досвід встановлення сауни вдома?

Організація гуртових замовлень

Модератор: ksana

Хто має досвід встановлення сауни вдома?

Повідомлення Анна123 » 31 липня 2025, 18:29

Привіт усім! Дуже хочеться зробити вдома невелику сауну, але взагалі не знаю, з чого почати. Читала, що це не лише приємна річ для релаксу, але й дуже корисна для здоров’я. У нас є вільне місце в підвалі, і чоловік підтримує ідею, але ми обоє зовсім не в темі. Хтось із вас мав досвід облаштування домашньої сауни? Що варто врахувати на старті? Яка має бути вентиляція, які матеріали краще підходять, яку піч вибирати — не маю уявлення. Хочеться зробити все грамотно, але без зайвих витрат. Буду вдячна за будь-які поради!
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Хто має досвід встановлення сауни вдома?

Повідомлення Yaiti » 31 липня 2025, 18:31

О, це чудова ідея, вітаю з бажанням створити домашній куточок для відпочинку! Я якраз рік тому робив собі сауну в гаражі, і скажу чесно — не пошкодував ні разу. Спочатку теж був шок: скільки всього треба знати, врахувати. Але потім увійшов у процес. Найголовніше — це правильно обрати піч і зробити якісну гідро- та теплоізоляцію. Без неї буде або надто жарко, або все згниє. Ще важливо врахувати, яку температуру хочете мати — це вплине на матеріали й розміри. У мене вміщається 3 людини, і цього достатньо. Якщо щось цікавить конкретніше — пиши, з радістю поділюся.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повідомлення Анна123 » 31 липня 2025, 18:32

Дуже дякую! Я аж надихнулася після твоєї відповіді! А розкажи, будь ласка, яку саме піч ти обрав? Бо в інтернеті купа різних варіантів — електричні, дров’яні, ще й ціни дуже відрізняються. Ми схиляємося до електричної, бо простіше, але не знаємо, яка потужність потрібна, на що звертати увагу. І ще цікаво, чи замовляв усе сам, чи через компанію?
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 0 раз.

Повідомлення Yaiti » 31 липня 2025, 18:34

Так, ми теж довго вагалися між дровами й електрикою, але зупинилися на другому варіанті — зручніше, без кіптяви, і включається одним натисканням. Рекомендую подивитися електрокам'янки для сауни та лазні https://aquapolis.ua/ua/elektrokamenki.html — саме там і замовляв. Там нормальний вибір, і ціни адекватні. Головне — правильно підібрати потужність під об'єм парної. У нас приблизно 6 кубів, то взяли на 6 кВт, і вистачає з головою. Ще мені сподобалося, що в них є моделі з парогенераторами — ідеально для любителів м’якого пару. Я замовляв сам — встановлював майстер, але загалом інструкції зрозумілі. І ще один момент — не економ на кабелі й автоматах, бо електрика в такому середовищі має бути на 100% безпечна. Якщо буде потрібно, можу скинути, що саме обрав і як усе підключив.

Зображення
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повернутись до Спільні покупки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей