Глобальні оголошення!

Жовтий наліт на молочних зубках

Жовтий наліт на молочних зубках

Повідомлення Star4uk » 21 квітня 2010, 13:10

Apolloniya, хочу задати вам питаннячко.
Моїй доні 1 рочок і 3місяці, маємо 8 зубчиків (4 зверху та 4 знизу). Купила щіточку і чистимо простою водичкою, стараюсь чистити щодня.
А от сьогодні побачила жовтий наліт на одному зубчику і не можу зняти той наліт. Правда, доця капризує і не дає почистити зубки.
Що це може бути? карієс? пошкоджена емаль? і що робити ?
Дуже чекаю на вашу відповідь :) А то не знаю чи вже панікувати чи ще ні... :(
Star4uk Офлайн

Re: Жовтий наліт на молочних зубках

Повідомлення Apolloniya » 21 квітня 2010, 18:11

Star4uk, зрозумійте, без обзору жовтого нальоту власними очима, я не можу ставити діагноз. Якщо цей наліт мякий, зніміть його та подивіться, чи відрізняється емаль на тому місці від емалі на інших зубах. Якщо ні - все ок, це всього лиш наліт, можливо, повязаний з кольором прикорму чи дитина щось взяла до ротика. Якщо ж емаль має там білу плямку- йдіть в дитячу стоматологічну поліклініку і просіть глибоке фторування зубчиків.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення Гість » 21 квітня 2010, 18:47

дуже вам ддячна за швидку консультацію :) Тобто зубки повинні бути біленькі, а якщо десь є плямка іншого відтінку, то треба звернутись до стоматолога і фторувати? не підкажете скільки така процедура вартує? і чим вона відрізняється вд посрібнення?
Гість Офлайн

Повідомлення Star4uk » 21 квітня 2010, 19:48

От дивлюсь на зубки і вони біля ясна мають наліт і я його не можу почистити :(... ви написали "якщо наліт мякий", а якщо наліт твердий, то що це тоді? і що з цим робити?
Але тим зубкам лише 4-5 місяців, невже вони так швидко могли спортитись? Солодкого не їсть, в основному на ГВ, стараюсь чистити щодня.
А це може бути гіпоплазія емалі?
Star4uk Офлайн

Повідомлення мешканка » 21 квітня 2010, 21:17

І в моїх малеч наліт на зубах, біля кореня. Казала педіатр, що то через перегиб жовчовивідного шляху...Чи справді може таке бути?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Apolloniya » 21 квітня 2010, 23:10

[quote="Гість"]дуже вам ддячна за швидку консультацію :) Тобто зубки повинні бути біленькі, а якщо десь є плямка іншого відтінку, то треба звернутись до стоматолога і фторувати? не підкажете скільки така процедура вартує? і чим вона відрізняється вд посрібнення?

Шановний Гість, ви нeуважно читаєте. Перефразую: якщо емаль зубчика неоднорідна, незалежно від кольору - бігом в дитячу стоматологію, бо карієс в молочних зубчиках розвивається значно швидше, ніж в постійних. Лікар одразу зрозуміє, карієс це чи ні. Про особливості сріблення та фторування я вже дещо писала http://www.mamusi.org.ua/forum/viewtopi ... =93&t=1399
[b]Фторування- насичення тканин емалі фтором, який входить до складу емалевого каркасу. Бактерії і кислотне середовище спричиняють втрату фтору з цього каркасу, і тому він слабне, утворюються прогалини, куди заходять бактерії і розїдають зубчик далі. Насичення емалі фтором при початковій стадії карієсу дозволяє заповнити прогалини решітки фтором, бактерії не можуть далі проникнути. В процедурі глибокого фторування застосовують ще суспензію чи розчин з кальцієм, він виконує ту ж зміцнивальну функцію плюс будівельну.

Сріблення- запечатування дентинних канальців відновленим сріблом при поверхневому карієсі, коли пошкодження емалі вже більше, ніж втрата мінеральлів з емалевого каркасу. В цьому випадку емаль вже пошкоджена в глибину і відновити її, ремінералізувати фтором і кальцієм, не вдасться. Після сріблення зубки чорні стають. Це майже не зчищається, але зате вони здорові і постійні будуть здорові і білі.

Обидві процедури полягають в нанесенні ватним шаріком рідини на зубчик. Не боляче, не страшно.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Повідомлення Apolloniya » 21 квітня 2010, 23:25

Star4uk написав:От дивлюсь на зубки і вони біля ясна мають наліт і я його не можу почистити :(... ви написали "якщо наліт мякий", а якщо наліт твердий, то що це тоді? і що з цим робити?
Але тим зубкам лише 4-5 місяців, невже вони так швидко могли спортитись? Солодкого не їсть, в основному на ГВ, стараюсь чистити щодня.
А це може бути гіпоплазія емалі?

Про що ви думаєте коли кажете наліт? Я думаю про певний конгломерат який лежить на поверхні зуба, частково чи повністю покриваючи емаль тієї поверхні. Якщо цього вчора не було, а, як ви кажете, воно зявилось сьогодні, то важко повірити, що цей наліт не знімається. Єдиний варіант - цей наліт прорізався разом із зубчиком за час від вчора до сьогодні. І ніякий це не наліт. Тоді так, це може бути гіпоплазія (порушення стану емалі зумовлне порушенням під час її розвитку). Але ваш опис і гіпоплазію не нагадує. Можливо, ви проживали в місцевості з підвищеним вмістом фтору в воді, будучи вагітною? Стоматологові треба 5 хвилин і нагоду побачити, щоб оприділити, що це таке.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Повідомлення Apolloniya » 21 квітня 2010, 23:34

мешканка написав:І в моїх малеч наліт на зубах, біля кореня. Казала педіатр, що то через перегиб жовчовивідного шляху...Чи справді може таке бути?

В ваших постійно накопичується наліт на зубках, незважаючи на чищення зубів після їжі, ви це маєте на увазі?

Неповноцінне функціонування жовчовивідних протоків призводять до змін в засвоєнні поживних речовин. Недостатність деяких з них спричинює зміну складу слини, а це в свою чергу, змінює її очищувальні властивості.
Після їжі сполоскуємо ротик чи протираєм марлею з водичкою зубки.

Надмірне нашаровування нальоту на зубах це карієсогенний фактор, тому раджу звернутись до дитячого стоматолога за ремінералізуючою терапією (насичення тканин зуба кальцієм і фтором).
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Повідомлення Star4uk » 07 травня 2010, 13:39

Стараюсь чистити доні зубки двічі на день, але наліт жовтий ще залишається :( Може бути таке, що наліт не за раз зніметься? це може бути зубний камінь - що тоді робити? А ще мені здається, що біля десни на зубі борозенка, таке може бути чи це зубний камінь?
Думаю піти до стоматолога, але боюсь травмувати дитину, вона мене не хоче до ротика підпусками, а чужу людини тим більш. Хвилююсь!...
Star4uk Офлайн

Повідомлення Apolloniya » 09 травня 2010, 20:58

Наліт може за раз і не знятись, якщо дитинка вередує. Дуже важливо, щоб ви намагалися чистити їй зубки 1-2 рази на день стабільно, щоб за кілька місяців вона звикла до пальчика в ротику. Тоді і стоматолог зможе щось побачити, бо інакше, якщо батьки дитинку не приготували, не навчили, лікареві дуже важко нормально попрацювати. Ви ж не хочете неякісного лікування для своєї дитини? Працюйте над цим. ;)
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Далі

Повернутись до Стоматолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей