Сторінка 1 з 11
Олія

Додано:
16 вересня 2011, 03:16
Natalinda
Не в цілях реклами а з благими намірами вирішила створити ряд тем про те якої торгової марки які продукти ви купуєте, а якої не купуєте категорично. А чого? Давайте допоможемо одна одній купувати найкраще/якісніше/вигідніше :flag:
В цій темці про олію. Всяку і різну.
Я купую Чумак. Чесно кажучи мабудь через те що торгово марка на слуху, того й купую. Ніяк не запамятаю різниці між рафіноваю і нерафінованою :oops: тобто яка з них яка я непомню, все мені мама каже з якою кришечкою, а я все забуду і беру одну таку одну таку.
А оливкова мені несмачна, хоча і знаю шо корисна :(
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 08:07
Milichka
Чумак. Пробувала інші, все одно ця найсмачніша і найгустіша. Мені взагалі ця торгова марка подобається. ;-) Оливкову теж не люблю :P
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 09:07
eney
я теж чумак купую, ше можу взяти повну чашу в сільпо. оливкову люблю, дає цікавий смак для салатів, суперська для випічки хліба. ше час від часу купую кукурузну(в солодку випічку, протвіні змазувати).
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 10:54
pan_kotskyy
Кукурудзяна одія для мене зе бест, тільки щось не в кожному магазині вона є, часом днем з вогнем не знайдеш.
Дівчата, де купуєте кукурудзяну?
А так то Майола нерафінована. ще чоловік якось рисову олію приніс на пробу, але вона в маленькій пляшечці і дорого відповідно, але теж добра.
Оливкова щось не дуже смакує в салатах, рибку нею поливаю коли запікаю :гуд:
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 11:06
Natalinda
Ось таке надибала на просторах інету, може нарешті запамятаю, а може ше хтось досі не в курсі)))
Якщо сказати коротко, то різниця між рафінованою і нерафінованою олією полягає в тому ступені очищення, через яку вона пройшли. Рафінована олія проходить декілька ступенів очищення, на відміну від нерафінованої.
Але тільки не подумайте, що ця різниця впливає на якість і корисність кожної з олій. Зовсім ні! Якість олії залежить від якості продуктів, з яких вона була зроблена.
Але це все тонкощі технологічного порядку. На ділі ж, у побуті, ми чудово розуміємо, в чому ж виражаються основні відмінності олії рафінованої і нерафінованої.
1) Смак і запах.
Рафінована олія абсолютно не володіє ні запахом, ні смаком. Тому її і використовують при приготуванні тих страв, у яких не повинно бути ніяких сторонніх смакових та ароматичних втручань.
Нерафінована ж олія, навпаки, користується любов'ю за свій густий пряний запах. І тому нею дуже часто приправляють овочеві салати.
2) Точка диміння.
Більшість з нас, на власному досвіді переконалися в тому, що смажити на нерафінованій олії не варто, тому що вона дуже скоро починає пінитися і диміти. Позначається надлишок вологи. Олія починає диміти, як тільки досягає температури 107 градусів, тоді як рафінована олія спокійно перетинає планку в 230 градусів.
Тому досвідчена господиня для смаження вибере тільки рафіновану олію.
Так що, виходячи з усього вищесказаного, і робіть висновки, чим краще заправити салат, а на чому посмажити картоплю!
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 11:12
pan_kotskyy
Natalinda, так виходить, що все краще на рафінованій, і смажити і заправляти :?
Але я все таки за нерафіновану, люблю запах олії і чимось вона мені корисніша видається, (тим більше що смажу я раз в півроку, можу і на нерафінованій...), бо коли така очищена що і запаху не чути, що там з тої олії залишається корисного... ну не знаю, тре йти читати ще :)
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 11:15
Natalinda
pan_kotskyy ну чого ж
pan_kotskyy написав:все краще на рафінованій, і смажити і заправляти
Natalinda написав:Нерафінована ж олія, навпаки, користується любов'ю за свій густий пряний запах. І тому нею дуже часто приправляють овочеві салати.
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 11:17
pan_kotskyy
о, то я щось недочитала добре.
ну я голосую за нерафіновану ;-)
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 12:26
mariana
Я соняшникові різні купую, чогось вони мені всі на один смак, иожу Премію в Сільпо, можу Щедрий дар, особливої різниці я не бачу. А от оливкову олію дуже люблю, в салати на заправки, тай взагалі багато до чого. Вона теж всяка буває, першого віджиму в різних виробників різна буває по смаку. Зараз маю грецьку, надзвичайна пахуча і смачна олія, за італійську більше сподобалася.
Re: Олія

Додано:
16 вересня 2011, 14:11
Kskz
Я все готую на оливковій, до готових страв добавляю ще олію кунжутну, грецького горіха.. Різну люблю)