Сторінка 3 з 9

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 13:57
flash-ka
друг подарував нам пачку кефірних бактерій. на тону молока :crazy: то зберігати їх треба в морозилці і лісти до них тільки протертою спиртом ложкою чи ножем. і краї пакета теж протирати спиртом,щоб ніякі інші бактерії туди не потрапили.
п.с.якщо кому треба, то можу дістати . пакетик коштує близько 50 євро.
З сироватки роблю млинці. то така смакота :nyam:

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 14:42
Marichka
Наші бактерії з рідини,не задумувалась,для чого їх ще давати до молока(бо кисле теж з бактерій складається).Той кефір має смак інший,ніжний і дуже смачний.Ми на слово повірили нашим знайомим лікарам,які їх купляють.Роблять з них квас,додають до суміші дитині,обприскують вазони,доливають,як купають дитину...
З сироватки місять хліб і булки,миють лице в кого прищі,мочуть ноги:) щось таке десь читала.Ми теж віддаємо сусідським поросятам

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 18:14
мамаНастусі
сипараторна сметана дійсно отримується шляхов перевобки молока спеціальним приладом - сипаратором, правда не знаю чим він на мясорубку схожий :confused:
там дуже цікава вистема і дууужжжееее багато деталей...
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ну вот так він виглядає. Після обробки молока ми отримуємо два продукти: власне сметану і Перегін (обезжирене молоко), схоже до того що в магазинах продається, десь 1% жирності, воно смачне і набагато легше на шлунок, з нього можна потім отримати творог. Сипараторна сметана відрізняється від збираної: по - перше вона рідша, а по - друге має дещо інший смак.
Щодо масла - то його можна зробити з будь якої кількості сметани, навіть з 0,5 л. - його вийде десь 2 - 3 столові ложки. Правда на блендері я ще не пробувала робити, я дідівським способом :ha: в баночці калатаю, і термін коли зробиться масло залежить від інтенсивності калатання, і такий нюанс - тепла сметана швидше збється :pardon:

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 23:18
westa
Домашній твердий сир.
3 літри молока закип"ятити. Додати 1 кг сиру. Варити 10-15 хв , постійно помішуючи. Далі відцідити на друшляк.
В кастрюлі розтопити 100 г масла , додати сирну масу ,ввести 1-2 жовтки , додати сіль за смаком. Постійно помішуючи, варити 5-7 хв , вкінці додати соду , приблизно 1 ч.л. ( від її кількості залежить розмір дирок в сирі ). Далі викласти на харчову плівку , сформувати брусочки і охолодити.
Цей рецепт можна модифікувати на свій смак , додавати різні добавки. Ми часто давали сметану , різні спеції.

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 23:30
TaniaPicaSSo
westa А скільки з даної порції буде готового продукту?

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2013, 23:55
westa
Ніколи не важила :=): :confused: Десь близько кілограма. Я вже давно не робила , відколи корову перестали тримати.
Краще на перший раз брати менші порції продуктів , а потім "підігнати" рецепт під свої смаки.

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 02 жовтня 2013, 00:51
Nymydora
мамаНастусі написав:Щодо масла - то його можна зробити з будь якої кількості сметани, навіть з 0,5 л. - його вийде десь 2 - 3 столові ложки.


та ну. в мене з літри виходить біля 300 г. б'ю міксером.
на домашній твердий сир у мене рецепт простіший: кількість сиру, яка є, заливаю кип'яченим молоком - щоб молоко тільки покрило сир.все разом грію, розминаючи сир, поки не відійде сироватка. зціджую на марлю, ще руками відтискаю, щоб по максимуму зцідити сироватку. У залізну миску кладу на око масла, скільки не шкода (в первинному рецепті на 1 кг сиру йшла літра молока і 100 г масла), розминаю з сіллю і чайною ложкою соди (якщо сиру небагато, то і соди менше), додаю сир і ставлю на парову баню під кришку - хай топиться. Час від часу треба помішувати. Як стає однорідної консистенції і починає гуснути - залити у форму і в холодильник. Можна ще в кінці топлення додати часник чи спеції.

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 16 грудня 2013, 21:19
flower
Дівчата, як робити кефір? І чи є різниця і яка між кисле молоко і кефір? 3 дні стояло не кипячене молоко на кухні і не скисло :confused:

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 16 грудня 2013, 23:18
Dashko
В мене теж останній місяць була проблема, бо молоко не скисало ((( Бо в тому прииміщенні було досиить холодно. Тепер правда проблемии нема, бо сусідська корова не дає молока ((( Переходимо на магазиинне, хіба що десь знайдемо іншу добру корівку ;)

Але цікаво послухати про кисле молоко в холодну пору року. В мене таке враження, що влітку молоко і в холодильнику скисало :confused:

Re: Виготовлення молочних продуктів

ПовідомленняДодано: 16 грудня 2013, 23:48
flower
Dashko так в кухні у мене тепло. Спробую наступного разу поставити його на плитку ( тепла підлога) може тоді процес пришвидшиться.