сипараторна сметана дійсно отримується шляхов перевобки молока спеціальним приладом - сипаратором, правда не знаю чим він на мясорубку схожий
там дуже цікава вистема і дууужжжееее багато деталей...
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ну вот так він виглядає. Після обробки молока ми отримуємо два продукти: власне сметану і Перегін (обезжирене молоко), схоже до того що в магазинах продається, десь 1% жирності, воно смачне і набагато легше на шлунок, з нього можна потім отримати творог. Сипараторна сметана відрізняється від збираної: по - перше вона рідша, а по - друге має дещо інший смак.
Щодо масла - то його можна зробити з будь якої кількості сметани, навіть з 0,5 л. - його вийде десь 2 - 3 столові ложки. Правда на блендері я ще не пробувала робити, я дідівським способом
в баночці калатаю, і термін коли зробиться масло залежить від інтенсивності калатання, і такий нюанс - тепла сметана швидше збється