Глобальні оголошення!



Виготовлення молочних продуктів

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення flash-ka » 30 вересня 2013, 13:57

друг подарував нам пачку кефірних бактерій. на тону молока :crazy: то зберігати їх треба в морозилці і лісти до них тільки протертою спиртом ложкою чи ножем. і краї пакета теж протирати спиртом,щоб ніякі інші бактерії туди не потрапили.
п.с.якщо кому треба, то можу дістати . пакетик коштує близько 50 євро.
З сироватки роблю млинці. то така смакота :nyam:
Зображення
flash-ka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 10 липня 2012, 12:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Marichka » 30 вересня 2013, 14:42

Наші бактерії з рідини,не задумувалась,для чого їх ще давати до молока(бо кисле теж з бактерій складається).Той кефір має смак інший,ніжний і дуже смачний.Ми на слово повірили нашим знайомим лікарам,які їх купляють.Роблять з них квас,додають до суміші дитині,обприскують вазони,доливають,як купають дитину...
З сироватки місять хліб і булки,миють лице в кого прищі,мочуть ноги:) щось таке десь читала.Ми теж віддаємо сусідським поросятам
Зображення
Marichka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3237
З нами з: 10 лютого 2011, 15:13
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення мамаНастусі » 30 вересня 2013, 18:14

сипараторна сметана дійсно отримується шляхов перевобки молока спеціальним приладом - сипаратором, правда не знаю чим він на мясорубку схожий :confused:
там дуже цікава вистема і дууужжжееее багато деталей...
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ну вот так він виглядає. Після обробки молока ми отримуємо два продукти: власне сметану і Перегін (обезжирене молоко), схоже до того що в магазинах продається, десь 1% жирності, воно смачне і набагато легше на шлунок, з нього можна потім отримати творог. Сипараторна сметана відрізняється від збираної: по - перше вона рідша, а по - друге має дещо інший смак.
Щодо масла - то його можна зробити з будь якої кількості сметани, навіть з 0,5 л. - його вийде десь 2 - 3 столові ложки. Правда на блендері я ще не пробувала робити, я дідівським способом :ha: в баночці калатаю, і термін коли зробиться масло залежить від інтенсивності калатання, і такий нюанс - тепла сметана швидше збється :pardon:
Зображення
Зображення

А жити без цілі - це не жити, а існувати
мамаНастусі Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 81
З нами з: 07 червня 2013, 13:03
Звідки: Тернопіль - Дружба
Дякував (ла): 87 раз.
Подякували: 87 раз.
Діти: Анастасія і Софія

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення westa » 30 вересня 2013, 23:18

Домашній твердий сир.
3 літри молока закип"ятити. Додати 1 кг сиру. Варити 10-15 хв , постійно помішуючи. Далі відцідити на друшляк.
В кастрюлі розтопити 100 г масла , додати сирну масу ,ввести 1-2 жовтки , додати сіль за смаком. Постійно помішуючи, варити 5-7 хв , вкінці додати соду , приблизно 1 ч.л. ( від її кількості залежить розмір дирок в сирі ). Далі викласти на харчову плівку , сформувати брусочки і охолодити.
Цей рецепт можна модифікувати на свій смак , додавати різні добавки. Ми часто давали сметану , різні спеції.
Зображення



Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 370
З нами з: 08 квітня 2012, 16:15
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 вересня 2013, 23:30

westa А скільки з даної порції буде готового продукту?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2683
З нами з: 11 вересня 2012, 21:35
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення westa » 30 вересня 2013, 23:55

Ніколи не важила :=): :confused: Десь близько кілограма. Я вже давно не робила , відколи корову перестали тримати.
Краще на перший раз брати менші порції продуктів , а потім "підігнати" рецепт під свої смаки.
Зображення



Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 370
З нами з: 08 квітня 2012, 16:15
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Nymydora » 02 жовтня 2013, 00:51

мамаНастусі написав:Щодо масла - то його можна зробити з будь якої кількості сметани, навіть з 0,5 л. - його вийде десь 2 - 3 столові ложки.


та ну. в мене з літри виходить біля 300 г. б'ю міксером.
на домашній твердий сир у мене рецепт простіший: кількість сиру, яка є, заливаю кип'яченим молоком - щоб молоко тільки покрило сир.все разом грію, розминаючи сир, поки не відійде сироватка. зціджую на марлю, ще руками відтискаю, щоб по максимуму зцідити сироватку. У залізну миску кладу на око масла, скільки не шкода (в первинному рецепті на 1 кг сиру йшла літра молока і 100 г масла), розминаю з сіллю і чайною ложкою соди (якщо сиру небагато, то і соди менше), додаю сир і ставлю на парову баню під кришку - хай топиться. Час від часу треба помішувати. Як стає однорідної консистенції і починає гуснути - залити у форму і в холодильник. Можна ще в кінці топлення додати часник чи спеції.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення flower » 16 грудня 2013, 21:19

Дівчата, як робити кефір? І чи є різниця і яка між кисле молоко і кефір? 3 дні стояло не кипячене молоко на кухні і не скисло :confused:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Dashko » 16 грудня 2013, 23:18

В мене теж останній місяць була проблема, бо молоко не скисало ((( Бо в тому прииміщенні було досиить холодно. Тепер правда проблемии нема, бо сусідська корова не дає молока ((( Переходимо на магазиинне, хіба що десь знайдемо іншу добру корівку ;)

Але цікаво послухати про кисле молоко в холодну пору року. В мене таке враження, що влітку молоко і в холодильнику скисало :confused:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн


Консультант з грудного вигодовування
 
Повідомлень: 3011
З нами з: 10 листопада 2009, 10:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення flower » 16 грудня 2013, 23:48

Dashko так в кухні у мене тепло. Спробую наступного разу поставити його на плитку ( тепла підлога) може тоді процес пришвидшиться.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість