Natalinda написав:О, Ліля а як ти брюсельську капусту готуєш? В мене якась гірка вона виходить, її вимочують чи чимось поливають, чи вона така має бути?
Я просто відварюю і готую окремо сметанковий соус. Сама по собі брюссельська капуста не є гіркою, я її і сирою в салати даю. Може то в тебе сорт якийсь?
Наталінда, я десь читала, що можна лимонний сік при варці додати, або під час кипятіння злити один раз воду і залити іншою. В мене теж час капуста гірчить часто, але в міру. lore1ei, а як ти робиш сметанковий соус? І салат із сирої капусти теж зацікавив.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
На рахунок салату. Їм капусту сирою, бо тільки така вона зберігає всі поживні речовини. Подрібнюю капусту на 4 частини, додаю терту морку, огірок і заправляю соусом. Соус: 2 ст. л. винного оцту, 2 ст. л. олії, сіль, мелений перець, цукор — за смаком.
Сметанковий соус роблю за смаком. На вершковому маслі підтушковую терту цибулю, потім додаю терту селеру. Заливаю сметаною. Тримаю на вогні ще десь 5 хвилин. Додаю сіль, спеції(сьогодні це були сушені орегано+базилік). Виключаю вогонь. Тру пармезан.