Глобальні оголошення!

Виготовлення молочних продуктів

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Ulkanet » 30 вересня 2013, 03:38

Dashko тре дуже довго то товкти. :crazy: як згадаю, то аж того масла не хочеться :crazy: :crazy: :crazy:

кажуть що якщо поставити молоко в холодильник на скисання на сутку, то більше сметани підійде ніж коли не поставити.

сироватку ми наливали курам, свиням (сусідкимим :hi: ) і пекли на ній хліб. :yes:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення pan_kotskyy » 30 вересня 2013, 09:03

Сирваткою добре лице протирати, пити добре, і з неї окрошку роблять.
по моєму, сирватка, то найкорисніший вихід з молока :wink: ,а ви "курам" :hi:
В молочной сыворотке много витаминов, минералов, белка и лишь 0,2% жира. На 94% сыворотка состоит из воды. Остальные 6% — жизненно важные субстанции: лактоза, содержание которой в сухом веществе — более 70%, оптимальные по аминокислотному составу белки, полный набор витаминов группы В, кальций и магний: стакан сыворотки в день — прекрасное средство для укрепления иммунитета. Ее полезно вводить в рацион во время фруктовых разгрузочных дней, это помогает вывести из организма избыточный холестерин и токсические вещества.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 30 вересня 2013, 10:32

Що таке вершки? Чим вони від сметани відрязняються?

Навіщо давати до молока бактерії, якщо воно і без бактерій чудово скисає? Це я про домашнє молоко питаю, а не про куповане.

Ну і про сметану збирану. моя мама теж каже що сметанки більше виходить якщо молоко перше в холодильник поставити на добу приблизно, а потім вже в тепло, щоб скисало. Так і робимо.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dashko » 30 вересня 2013, 10:56

Як я розумію, вершки, це те молоко (більш високої жирності), що вже підійшло, але ще не скисло.

Закваски додаються, якщо хочеш якісь інакший продукт отримати (ряжанку, йогурт), а не звичайне кисле молоко.

А ще мене цікавить, в мене, як молоко на скисання трошки довше постоїть, то зверху на сметані утворюється верх такий зморщений, не дуже гарний на вигляд. Це означає, що вже сметана почала псуватися? Чи це процес скисання так виглядає?
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення nadusha » 30 вересня 2013, 11:02

Я ще колись як перше пригодовування робила дуже ніжну кисломолочну масу: кефір ставила в морозилку, він замерзав. Розморожувала так: друшлак застеляла марлею і туди викладала ту заморожену масу. Вона помало розтавала, сироватка скапувала, а залишався дуже ніжний "сирок". Малому давала з розім"ятим бананом.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Natalinda » 30 вересня 2013, 11:21

Dashko написав:Це означає, що вже сметана почала псуватися? Чи це процес скисання так виглядає?

наскільки мені відомо, то це нормальний процес. Я правда завжди той верх викидаю)))
Dashko написав:Закваски додаються, якщо хочеш якісь інакший продукт отримати (ряжанку, йогурт), а не звичайне кисле молоко.

Ну це зрозуміло, про сто прочитала як Марічка пише
Marichka написав:Тепер купили бактерії (в магазині органічних добрив),то чоловік тим займається:лиє в молоко і ставить на скисання-виходить дуже корисний кефірчик.

кефір - то ж кисле молоко? Ні хіба?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення mariana » 30 вересня 2013, 11:24

Сметана- то вешки,які скисли. Самі справжні солодкі вешки получаються якщо прогнати молоко через сепаратор, та сама сепараторна сметана і є вершки, тільки які вже підкисли. Я коли мені треба деколи, то купую на ринку, свіжі рідкі ще солодкі вершки, то продукт швидкопортящийся, постоять кілька годин на теплі і вже перекисають. Масло ми теж робимо з сепараторної сметани, і дуже швидко - збиваю міксером, 5 хв - і масло готове.
От якщо взяти банку молока, поставити на кілька годин в холодильник. то зверху що підійде - те вершки, але їх насправді важко зібрати вручну, тим більше ті вершки не зіб"ються допустимо в крем, їх хіба до кави або в якийсь соус.
Твердий сир я пробувала робити,купувала рослинну закваску Мейто, спочатку виходить молодий сир- основа всіх сирів, тоді можна пробувати робити сулугуні, бринзу, фету, моцареллу. Але чесно, там вихід дуже малий получається, треба мати харчовий термометр, щоб дотриматися технології, івихід того сиру мізерний. Порахувала що якщо купувати молоко, то виходить та сама ціна що купити той сир готовий практично.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення mariana » 30 вересня 2013, 11:28

Natalinda кефір це не кисле молоко, це абсолютно інший продукт. Кефір готується з молока шляхом додавання спеціально виведеної, дуже капризної кефірної палочки, завдяки чому отримуємо надзвичайно корисний, з великим вмістом кмсломолочних бактерій пролукт.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Natalinda » 30 вересня 2013, 11:36

mariana знатиму! Кому-кому тобі вірю більше гугла.
Я все була переконана що це одне і те ж, тому ніколи не купувала закваски для кефіру :crazy:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mariana » 30 вересня 2013, 11:40

Я заквасок для кефіра теж не купую. не знаю чи він такий получиться як промисловий. Колись бачила цілу передачу про той кефір, і там багато розказували яка то ніжна і примхлива кефірна палочка, і якого вона потребує догляду.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей