Після того як моє грошове дерево зміцніло та виросло, я зацікавився можливістю його розмноження. У статті https://kupyansk.com.ua/groshove-derevo-vse-pro-doglyad-navkolyshnye-seredovyshhe-ta-rozmnozhennya/ були детально описані методи розмноження цієї рослини, що надихнуло мене спробувати власні сили.
Я обрав метод живцювання, оскільки він здавався найбільш простим та ефективним. Зрізав здоровий пагін довжиною близько 10 сантиметрів, дав йому підсохнути протягом кількох годин, а потім посадив у підготовлений субстрат для сукулентів. Важливо було забезпечити хороший дренаж, щоб уникнути застою води та загнивання коренів.
Протягом наступних тижнів я стежив за вологістю ґрунту, поливаючи його лише після повного висихання верхнього шару. Рослина знаходилася в теплому та добре освітленому місці, але без прямих сонячних променів. Через місяць я помітив, що живець укорінився і почав випускати нові листочки.
Цей успіх надихнув мене продовжувати експериментувати з розмноженням грошового дерева та інших сукулентів. Завдяки статті я отримав необхідні знання та впевненість у своїх силах, що дозволило мені розширити свою колекцію кімнатних рослин та поділитися ними з друзями.