о.Мартин » 11 жовтня 2011, 00:03
уважно читаємо цитату:
"Церква допомагає нам у нашій вірі, сприйманні Євангелія, та подає нам правди віри. Ці правди допомагають нам зрозуміти наше відношення до Бога і місце Бога в нашому житті. Якщо якась церква відкидає правди про Марію, Матір Божу, тоді ми втрачаємо з нею духовний контакт та вона уже не займає певне місце в нашому житті. Якщо якась церква вчить нас, що священик немає влади відпускати гріхів, тоді ми не звернемося до священика до Сповіді для отримання прощення гріхів. Священик втрачає своє призначення у нашому житті"
Чому "виходить, що, наприклад, євангелісти не потраплять до раю?" Про це не йшлося в цитаті. "Якщо якась церква відкидає правди про Марію, Матір Божу, тоді ми втрачаємо з нею (тобто з Марією) духовний контакт та вона (Марія) уже не займає певне місце в нашому житті".
Також, "духовний контакт з Дівою Марією, є необхідною умовою для спасіння" - я такого не писав...
Іншими словами....
Якщо я не дивлюсь телебачення, тоді новини, інші програми, "зірки", реклами, тощо зовсім не впливають на моє життя і на моє сприйняття світу. Не обов'язково дивитись ТВ! Можна жити без нього! Чи не так? Але якщо на новинах є серйозна інформація, яка може дійсно вплинути моє життя (новини про невідкладну небезпеку) і я про це нічого не знаю, бо не дивлюся ТВ, тоді брак ТВ дійсно вплине на моє життя. Тому, навіть якщо річ здається нам не загально обов'язковою, це не означає, що вона поганою, чи комусь непотрібною. У Католицькій Церкві, Марія відігріває вагому роль, Вона є нашою Небесною Матір'ю. Хто не сприймає її такою, не лишається без Небесної Матері (Вона нікого не відкидає), просто дуже багато втрачає (сама людина її відкидає зі свого життя). Про це йдеться, а не про євангелістів! (З великою повагою до усіх братів та сестер у Христі!)