Глобальні оголошення!

Спілкування з Свідками, євангелістами, протестантами

Спілкування з Свідками, євангелістами, протестантами

Повідомлення happymami » 05 червня 2011, 02:02

Отче, чи є гріхом спілкування з віруючими якихось не зовсім традиційних конфесій, Свідками єгови, євангелістами, адвентистами, п'ятидесятниками, тощо на тему релігії, Бога, церкви? Адже з одного боку, хоч вони й не можуть мене переконати в тому, що моя віра не правдива, але раптом десь може покажуть якесь слово з Біблії, яке заставить мене сумніватися в своєму тлумаченні даного слова. Ну я не знаю... Може ще щось таке можуть сказати, що може в мене викликати якийсь сумнів стосовно мого бачення релігії та віри...
Справа в тому, шо я часто спілкуюся з однією євангелісткою. Вона ніколи в житті мене не схиляла до своєї віри, лише мені проповідувала і дуже за мене тішилася, коли я хрестилася Духом Святим. Вона ніколи не казала, що моя віра є неправильною, лише нарікала на наші церкви, що в свій час, коли вона шукала Бога, то не змогла знайти Його там. Тому й зараз є євангелісткою.
Крім того нещодавно стріла своїх сусідів, які є Свідками. Спочатку я цього й не знала. Ми почали балакати за дітей, і плавно перейшли до релігії. На скільки я побачила з того, як вони мені читали і трактували Біблію, то вони виривають речення з контексту і багато чого трактують по своєму. І якби я була людиною далекою від Живого Бога, то могла б дійсно засумніватися в правдивості вчення грекокатолицької церкви. Але так як я до зустрічі з ними деякі з розділів, що вони мені їх цитували, уже знала і вивчала на альфа-курсі та на зустрічах молодіжної спільноті при нашій церкві, то я зразу побачила, що вони мені "вішають лапшу", тому сказала своє бачення тої цитати, тощо. Ми не сперечалися, не сварилися, я просто їм пояснювала, що вони в дечому помиляються.

Але от у мене питання виникло після того всього, а чи взагалі мені варто було з ними розмовляти? Адже з одного боку розмови з людьми інших вір спонукають до дослідження Біблії. Адже коли вони шось кажуть, я хочу знайти цьому підтвердження, або спростування. А з другого боку - на скільки я розумію, то є гріх, бо читаю "1. Я Господь, Бог Твій: не матимеш інших богів крім Мене. Грішать проти цієї Заповіді також ті, хто з пустої цікавості чи через брак віри Богові, звертається за допомогою до різних екстрасенсів, відьом, ворожок, чаклунів, гороскопів та поза Христовою Церквою, збудованою на Св. Апостолі Петрі, іде уприємнювати собі слух до різних сект, на зразок „свідєтєлєй ієгова”, „мормонів”, „адвентистів сьомого дня”, „п`ятидесятників”, „благовєстєй” та інших єретичних угрупувань, створених людьми, а не Господом нашим Ісусом Христом." Чи я неправильно трактую розшифровку цієї заповіді? Я ж не вірю у вчення сект, а лише з ними спілкуюся. Чи варто все ж уникати розмов з такими людьми?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Спілкування з Свідками, євангелістами, протестантами

Повідомлення о.Мартин » 05 червня 2011, 10:11

Дуже коротко.... В стислому значенні слова, спілкування з не католиками не є гріхом!
Однак, вважаймо... буде гріхом не захищати власну Церкву від єретиків :men:
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 22:56

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 20:19

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 квітня 2025, 14:29

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 травня 2025, 11:35

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » Сьогодні, 00:19

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повернутись до Розмова з священиком